Μεταμφιεσμένος αναθεωρητισμός (Ο Καρατζαφέρης στους “Νέους Φακέλους”)

Τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, ο Αλέξης Παπαχελάς δεξιώθηκε στην εκπομπή του τον πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργο Καρατζαφέρη. Διάφοροι δημοσιογράφοι έσπευσαν ν’απομονώσουν από τη συγκεκριμένη συνέντευξη κάποιες φράσεις του ακροδεξιού τηλεκήρυκα που υποτίθεται ότι καταδεικνύουν μια μεταστροφή του ως προς το θέμα του αντισημιτισμού: «Έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι υπήρξε ένα ολοκαύτωμα», παραδέχεται κάποια στιγμή ο Καρατζαφέρης [49’19’’],  ενώ λίγο αργότερα θα αποφανθεί ότι η γενοκτονία των Εβραίων της Ευρώπης «ήταν το μεγαλύτερο έγκλημα του προηγούμενου αιώνα» [50’05’’]. Σε ρεπορτάζ μάλιστα του MEGA, προβλήθηκε απόσπασμα της συνέντευξης στο οποίο ο Καρατζαφέρης εμφανίζει τον εαυτό του ως “μη δογματικό πολιτικό” που του πήρε δέκα χρόνια να καθαρίσει το ΛΑΟΣ από τους “ρομαντικούς”. Καρατζαφέρης ο μεταρρυθμιστής!

Αυτό που ελάχιστοι ίσως πρόσεξαν είναι ότι οι φράσεις που ξεστόμισε ο Καρατζαφέρης περί Ολοκαυτώματος -και που εν συνεχεία αναπαράχθηκαν άκριτα από τα μίντια- είναι εντελώς ανακόλουθες. Η καταδίκη του αντισημιτισμού γίνεται με τρόπο εντελώς επιφανειακό, ενώ όλα τα υπόλοιπα σχόλια που κάνει ο αρχηγός του ΛΑΟΣ δείχνουν το απύθμενο μίσος του για τους Εβραίους.

Ας δούμε τι πραγματικά υποστήριξε στην εκπομπή του Σκάι:

Θέση πρώτη : Οι ίδιοι οι Εβραίοι διακινούνε τις φήμες περί «μύθου του Άουσβιτς»

Αλέξης Παπαχελάς

Απλώς, κύριε Πρόεδρε, ψάχνοντας και στις εφημερίδες γιατί αυτά τα πράγματα είναι ανοιχτά από όλους μας, έρχεστε για παράδειγμα τον Σεπτέμβρη του 2011, κάνετε μια ερώτηση προς τον τότε Υπουργό Εξωτερικών τον κ. Παπανδρέου και λέτε ότι είχατε την πληροφορία εν πάση περιπτώσει ότι 4.000 Εβραίοι είχαν ειδοποιηθεί και δεν πήγαν στη δουλειά τους την 11η Σεπτεμβρίου. Σας κάνει ένα διάβημα πάρα πολύ έντονο ο Ισραηλινός Πρέσβης, εσείς βγαίνετε μετά στην εκπομπή και λέτε: ελάτε εδώ κύριε Πρεσβευτά, να μιλήσουμε για το ολοκαύτωμα, να μιλήσουμε για τους μύθους του Άουσβιτς και του Νταχάου. Αυτό ήταν μια βαριά κουβέντα όπως και να το κάνουμε.

Γιώργος Καρατζαφέρης

Ακούστε να σας πω. Είχα παρασυρθεί τότε από μια δικιά τους εφημερίδα, μου φαίνεται λεγότανε ΧΑΖΕΤ, δεν θυμάμαι…

Αλέξης Παπαχελάς

ΧΑΡΕΤ[Ζ].

Γιώργος Καρατζαφέρης

Που είχε γράψει αυτά τα πράγματα και τα είχα αναγνώσει.

Θέση δεύτερη: Η γενοκτονία των Εβραίων της Ευρώπης είναι μια «εβραϊκή εμμονή»

Γιώργος Καρατζαφέρης

Η αλήθεια είναι ότι εγώ θα έλεγα ότι σαν λαός κάνανε υπερπροβολή αυτών των θεμάτων, όχι πως δεν υπήρξε το Άουσβιτς, όχι το Νταχάου, αλλά υπήρξε και για μας, υπήρξε και για Έλληνες.

Θέση τρίτη: Ο Χίτλερ ένα μόνο λάθος έκανε στη ζωή του, «κατέσφαξε τους Εβραίους» (κατά τα άλλα, μακάρι να είχε νικήσει)

Γιώργος Καρατζαφέρης — Πρόεδρος ΛΑΟΣ

Μα τι λέτε; Αυτό έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι υπήρξε ένα ολοκαύτωμα. Επαναλαμβάνω δεν είμαι αυτός που θα προσδιορίσει τον αριθμό. Λένε 6. Μπορεί να ήταν 6.500, 5.500, κανείς δεν ξέρει. Το θέμα είναι ότι ο Χίτλερ έκανε το μεγάλο λάθος της ζωής του. Πιστεύω λοιπόν ιστορικά ότι αν ο Χίτλερ δεν ήταν εναντίον των Εβραίων, δεν κατέσφαζε τους Εβραίους, δεν υπήρχε αυτή η βαρβαρότητα, ίσως είχε άλλη εξέλιξη εις τον πόλεμο. Αυτή η βαρβαρότητα κατά των Εβραίων νομίζω ότι του κόστισε αυτά τα οποία είχε στο μυαλό του και ευτυχώς.

Αλέξης Παπαχελάς

Δεν εννοείτε ότι έχασε τον πόλεμο επειδή τα έβαλε με τους Εβραίους;

Γιώργος Καρατζαφέρης — Πρόεδρος ΛΑΟΣ

Όχι. Πιστεύω λοιπόν ότι εξάντλησε δυνάμεις απέναντι σε αυτό και δεν τις χρησιμοποίησε διαφορετικά. Για να σκοτώσεις 6 εκατομμύρια ανθρώπους χρειάζεται πάρα πολλοί άνθρωποι να ασχοληθούν με αυτό το πράγμα. Θέλω να πω λοιπόν ότι σπατάλησε δυνάμεις του που θα μπορούσε να τις χρησιμοποιήσει διαφορετικά.

Θέση τέταρτη: Τα λάθη της ισραηλινής πολιτικής δικαιολογούν το οποιοδήποτε αντιεβραϊκό παραλήρημα. Επιπλέον, οι Εβραίοι δεν μας αφήνουν να εκφράσουμε το αντιεβραϊκό μας μένος (αίσχος!)

Αλέξης Παπαχελάς

Για να τελειώσουμε αυτό το θέμα των Εβραίων εν πάση περιπτώσει για τα οποία έγινε θόρυβος κυρίως και στην Ευρώπη. Πάλι το 2009 έρχεται με αφορμή το τι γίνεται στη Γάζα, γράφετε ένα άρθρο περίφημο κατά την εβραϊκή κοινότητα που λέει «δυστυχώς είναι Εβρ(αί)ως, γνωστό ότι ο Εβραίος μυρίζει αίμα».

Γιώργος Καρατζαφέρης — Πρόεδρος ΛΑΟΣ

Ναι, για τη Γάζα. Η τελευταία λέξη νομίζω ότι τα προσδιορίζει όλα, κ. Παπαχελά. Τελειώνει η φράση: «παιδιά της Παλαιστίνης συγνώμη». Αυτό τα λέει όλα, γιατί γράφτηκε για πράξη επαναλαμβάνω.

Αλέξης Παπαχελάς

Ναι, αλλά εδώ χαρακτηρίζετε έναν ολόκληρο λαό, όταν λέτε ότι ο Εβραίος στάζει αίμα μιλάτε για όλους τους Εβραίους.

Γιώργος Καρατζαφέρης — Πρόεδρος ΛΑΟΣ

Εννοούσα για την πράξη εκείνης της περιόδου και για τίποτα παραπάνω και γι’ αυτό κλείνω με τη φράση «παιδιά της Παλαιστίνης συγνώμη». Το ίδιο πράγμα θα μπορούσα να πω για το Ιράν, το ίδιο πράγμα θα μπορούσα να πω για το Αφγανιστάν. Απλώς όμως υπάρχει μία ευαισθησία, κ. Παπαχελά, την οποία την αντιλαμβάνομαι αλλά δεν την κατανοώ. Όταν πεις κάτι εναντίον των Γερμανών περνάει, εναντίον των Αμερικανών περνάει. Εάν πεις κάτι εναντίον του Ισραήλ ξεσηκώνεται η παγκόσμια κοινότητα. Μπορείς να πεις ό,τι θέλεις εναντίον του Ισλάμ, δεν συμβαίνει αυτό. Και αυτό αν θέλετε έχει μια ιδιαιτερότητα. Πρέπει να είναι κανείς πάρα πολύ προσεκτικός γιατί μπορεί να πεις…

  • Εμείς πάντως δεν έχουμε υπόψη μας παρόμοια επαίσχυντη απολογία του ναζισμού στα χρονικά της ελληνικής τηλεόρασης (εξαιρουμένου του καναλιού του Καρατζαφέρη)!

 

αναδημοσίευση από το μπλογκ ενάντια στον αντισημιτισμό

Advertisements

3 thoughts on “Μεταμφιεσμένος αναθεωρητισμός (Ο Καρατζαφέρης στους “Νέους Φακέλους”)

  1. Διαβάζω στην ιστοσελίδα του “Βήματος”: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Γιώργου Καρατζαφέρη με την τρόικα. «Θα κάνω ό,τι πρέπει για να πάρουμε την 6η δόση» είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ (http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=431136). Ναι βέβαια, είμαστε ευγνώμονες. To jungle report έχει δίκιο: είμαστε υποχρεωμένοι πλέον να υποστούμε έναν “πολιτικό αρχηγίσκο του 5-6% που παριστάνει τον πλανητάρχη άνευ χαρτοφυλακίου και ρυθμιστή όλης της πολιτικής ζωής του τόπου” (http://jungle-report.blogspot.com/2011/11/blog-post_19.html).

  2. Δυστυχώς κάπως έτσι είναι.. Όταν υπάρχει πολιτικό κενό το καλύπτουν φασίστες… Αυτό όμως που φοβάμαι μετά τις δηλώσεις του καρατζαφύρερ και την είσοδο του λαος στην κυβέρνηση ειναι η άνοδος των χρυσών αυγών , η δική σου εκτήμηση αλήθεια ποια ειναι?

  3. Δύσκολο ερώτημα. Στη Γερμανία ίσως ξεκινήσει κάτι καλό μετά τη συνειδητοποίηση των αρχών ότι τόσα χρόνια είχαν υποτιμήσει τους νεοναζί. Ίσως αυτό παρακινήσει και την υπόλοιπη Ευρώπη στο να αντισταθεί στην καφετιά γοητεία…

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s