ΟΧΙ στη φίμωση του internet μέσω των SOPA, PIPA, ACTA, IPRED

Έλαβα σήμερα στο email μου ένα κείμενο σχετικά με τις νέες συμφωνίες που προωθούνται στο διαδίκτυο και αναδημοσιεύω ένα απόσπασμα παρακάτω.Να υπενθυμίσω σε όσους δεν είναι ενημερωμένοι, ότι σήμερα οργανώσεις σχετικά με τις ελευθερίες στο διαδίκτυο έχουν καλέσει σε μια παγκόσμια μέρα δράσης και διαμαρτυρίας.  

Τελευταία έχουμε μια γενικευμένη επίθεση της βιομηχανίας σε ότι αφορά τα πνευματικά δικαιώματα, τις ψηφιακές ελευθερίες, τις πατέντες και τον έλεγχο του ίντερνετ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι δύο νομοθεσίες που προσπαθούν να περάσουν στην Αμερική, SOPA “StopOnline Piracy Act,” [1] και PIPA “Protect IP Act.”, [2] καθώς και η διεθνή συμφωνία ACTA [3] και η ευρωπαϊκή οδηγία για την πνευματική ιδιοκτησία IPRED [4].
Με πρόσχημα την πολιτική της αντι-πειρατείας όλες αυτές οι νομοθεσίες έχουν ένα και μόνο κοινό στόχο: τον περιορισμό των ψηφιακών ελευθεριών, την ποινικοποίηση της μη κερδοσκοπικής ανταλλαγής αρχείων, την εμπορευματοποίηση και τον απόλυτο έλεγχο της ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο. Το ολοκληρωτικό μοντέλο καταστολής και λογοκρισίας του διαδικτύου που εφαρμόζεται στην Κίνα έρχεται και προς το μέρος μας.
Advertisements

One thought on “ΟΧΙ στη φίμωση του internet μέσω των SOPA, PIPA, ACTA, IPRED

  1. ACTA or SOPA are about global online freedom of speech, China style. Just enter SOPA into The major search engines and inform yourself about that and fight against it. Absolutely everyone will be impacted badly by it.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s