το σχόλιο του grassrootreuter volume 2 : plus Οι άνθρωποι πίσω από το Ολοκαύτωμα

Δημοσιεύω ένα βίντεο (περιγραφή δείτε παρακάτω) με αφορμή την επέτειο του Ολοκαυτώματος που ήταν πριν δύο μέρες.Την ίδια ώρα, είναι πραγματικά απαράδεκτο οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής να δρουν ανενόχλητοι στο κέντρο της Αθήνας, να κάνουν πορεία και μετά να βγαίνουν προκλητικά για επιθέσεις-πογκρόμ ενάντια σε μετανάστες στην ομόνοια. Που είναι τώρα η αριστερά?

 Αλήθεια δεν θα πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί κανείς δεν έβγαλε έστω και μια μικρή ανακοίνωση για το ολοκαύτωμα, όταν την ίδια ώρα λίγες μέρες όλοι έτρεξαν να βγάλουν ανακοινώσεις για την επίσκεψη κάποιου Ισραηλινού υπουργού?Που ήταν όλοι αυτοί όταν έγινε η φασιστομάζωξη στο κέντρο της Αθήνας? Αν αυτό δεν είναι μια συνένοχη στάση και νερό στο μύλο του φασισμού τότε τι είναι?. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.Όσοι θεωρούν τον εαυτό τους κοντά σε μια επαναστατική προσέγγιση, αγωνιζόμενοι για την ανατροπή του καπιταλισμού, την αυτοδιαχείριση και τον δρόμο προς τον κομμουνισμό, πρέπει επιτέλους να βγουν μπροστά για να αλλάξουν τους συσχετισμούς. Όχι ως μια άλλη σέχτα μιλώντας για την οικοδόμηση του τάχα κόμματος σωτήρα και της πρωτοπορίας, αλλά ως ένας πυροκροτητής ανατρεπτικών διαθέσεων και κριτικής στην κυρίαρχη πραγματικότητα.Χωρίς όμως να τρέφουν και καμία αυταπάτη για τον ρόλο των λεγόμενων αριστερών, από την ΔΗΜ.ΑΡ μέχρι την ΑΝΤΑΡΣΥΑ  – αλλά και μεγάλα κομμάτια του αναρχικού χώρου (οι περισσότεροι από αυτούς έχουν καταφύγιο το indymedia)που λίγο πολύ υιοθετεί στην καλύτερη των περιπτώσεων λενινιστικές πρακτικές και νοοτροπία και στην χειρότερη εθνικοσοσιαλιστικές πρακτικές και νοοτροπία.

Πρέπει να βγάλουμε μια άλλη ριζοσπαστική αριστερά στο προσκήνιο, οριζόντια με κεντρικό άξονα την αποκέντρωση και την άμεση δημοκρατία – αυτονομία. Οικοδομώντας από προσωρινές αυτόνομες ζώνες, στέκια, δίκτυα αντιπληροφόρης, ηδονιστικές πειραματικές αναζητήσεις κόντρα στην πατριαρχία και τον σεξισμό, θεωρητικούς κύκλους αυτομόρφωσης και ανάπτυξης της κριτικής θεωρίας, κόντρα στις ξύλινες ιδεολογίες και έτοιμες λύσεις που προτείνουν οι καλοθελητές ηγετίσκοι και αρχηγοί από τις  διάφορες αγέλες και όχλους. Μέσα από αυτό το ιστολόγιο θα συνεχίσω να εκφράζω και να παρουσιάζω θέσεις – σκέψεις – κείμενα αυτομόρφωσης πάντα από την σκοπιά μια ριζοσπαστικής αναζήτησης σαν ατομικότητα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι στέκομαι αλαζονικά σε όποια συλλογική προσπάθεια και αναζήτηση. Καλώ τους φίλους και αναγνώστες του grassrootreuter που συμφωνούν με την ύπαρξη αυτού του ιστολογίου, να μην διστάσουν να επικοινωνήσουν μαζί μου, να στείλουν κείμενα και άρθρα για δημοσίευση, ακόμα και να συμμετέχουν ενεργά. Αυτό θα μπορούσε να γίνει με την αποστολή ενός μηνύματος στο againstgreece at riseup.net

Οι Ναζί σκότωσαν εκατομμύρια ανθρώπους. Η δικαιολογία τους ήταν η θεωρία της ευγονικής των ψυχιάτρων και ψυχολόγων που έλεγε ότι συγκεκριμένα άτομα ήταν κατώτερα και έπρεπε να εξοντωθούν, και το είδος τους να εξαφανιστεί από τη φυλή. Αυτοί οι αρχιτέκτονες του ολοκαυτώματος, δεν εμφανίστηκαν ποτέ στη δικαιοσύνη.

Advertisements

54 thoughts on “το σχόλιο του grassrootreuter volume 2 : plus Οι άνθρωποι πίσω από το Ολοκαύτωμα

 1. Pingback: Οι άνθρωποι πίσω από το Ολοκαύτωμα « Marxist Reloaded

 2. “…Που ήταν όλοι αυτοί όταν έγινε η φασιστομάζωξη στο κέντρο της Αθήνας? Αν αυτό δεν είναι μια συνένοχη στάση και νερό στο μύλο του φασισμού τότε τι είναι? …”

  Mα δεν είναι η πρώτη φορά (ούτε και η τελευταία). Οι αντιδράσεις των “λεγόμενων αριστερών” (όπως γράφεις) μετά την ανάρτηση του kατωτέρω αποσπάσματος ήταν ανύπαρκτες.
  .
  http://sarantakos.wordpress.com/2011/10/22/xantzar/#comment-87693
  227. YOSEF22ADAR είπε
  10 Νοεμβρίου, 2011 στις 12:54

  H πρακτικη -σε σχεση με την τηλεοπτικη και ιστοτοπικη θεωρια- ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΙ ?
  http://www.terminal119.gr/show.php?id=530
  Οι σύντροφοι μας οι Κανίβαλοι – Terminal 119 [31/05/2011]

  Όχλος αποτελούμενος από έλληνες κατοίκους μαζί με οργανωμένες φασιστικές ομάδες
  επιτίθενται από κοινού εναντίον μεταναστών κι ένας μετριοπαθής πρώτος απολογισμός μιλάει για εκατοντάδες επιθέσεις, με 100 και πλέον τραυματίες μετανάστες σε νοσοκομεία,
  από τους οποίους τουλάχιστον οι 12 μαχαιρωμένοι από τις 12 Μαΐου, και μία τουλάχιστον επιβεβαιωμένη δολοφονία από μαχαίρωμα ενός μετανάστη από το Μπαγκλαντές,
  του Αλίμ Αμπντούλ Μάναν, 21 ετών.
  … …
  Η ελληνική αριστερά εξάλλου με δύο-τρεις κινήσεις της κατάφερε να τα πει όλα και στο παρόν πογκρόμ. Αφενός, τις κρίσιμες πρώτες μέρες του πογκρόμ ούτε μισός αριστερός
  (από τις οργανώσεις του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, της Ανταρσύα κλπ) δεν τόλμησε να κατέβει κάτω από την Πατησίων για να αντιπαρατεθεί έμπρακτα με τον όχλο. Αφετέρου, όταν αποφάσισαν να καταδικάσουν έμπρακτα το πογκρόμ, κάποιοι από αυτούς καλέσανε μια συνέλευση στις 15 Μάη – όταν ακόμα δηλαδή τα γεγονότα εξελίσσονταν – καλέσανε μια δεύτερη συνέλευση στις 23 Μάη και κανονίσανε μια αντιφασιστική πορεία για την … τρίτη εβδομάδα του Ιουνίου (ευτυχώς του Ιουνίου του 2011, όχι του 2012!).
  Μοναδική εξαίρεση για όλους αυτούς τους τύπους με το μπετοναρισμένο μυαλό στάθηκε η Ανταρσύα που κάλεσε για αντιφασιστική στο Δημαρχείο στις 16 Μάη, μια συγκέντρωση που ήταν επιτυχημένη χάρη βέβαια στο πολυπληθές 80% των συμμετεχόντων της που ήταν φυσικά μετανάστες.
  .

 3. Φίλε μου καλησπέρα μερικές διευκρινίσεις

  Αυτό που προσπαθώ να γράψω πιο πάνω και εσύ από όσο βλέπω με το σχόλιο που μου έστειλες είναι πρώτα από όλα μια σύντομη περιγραφή της κατάστασης στην ελληνική wanna be αριστερά και αναρχικό χώρο. Δεν πρέπει να έχουμε ιδιαίτερες αυταπάτες για τις θέσεις και την αδυναμία τους να αρθρώσουν έναν ανατρεπτικό λόγο ή πράξη.Κάτι τέτοιο άλλωστε μάλλον θα ήταν ενάντια στην ίδια τους την ύπαρξη. Στην πραγματικότητα πίσω από τις αγκυλώσεις τους βρίσκεται η ίδια ασθένεια που έφερε τον εθνικοσοσιαλισμό στην εξουσία. Πρώτα από όλα η απουσία μιας αριστερής ριζοσπαστικής κριτικής στον εθνικισμό, ή η απουσία έστω και μιας λέξης για το ολοκαύτωμα (και την επέτειο που είχαμε πριν λίγες μέρες), δείχνει πόσο αντιφασίστες είναι οι και καλά αριστερο-αναρχικοί. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ βλεπε πχ τα φασιστοειδή του ΣΕΚ, μιλούν ανοιχτά για την καταστροφή του Ισραήλ και την ενίσχυση της ΧΑΜΑΣ. Στην Αγγλία το αδερφό του κόμμα δεν μιλάει πια όπως έκανε στο παρελθόν για τον φεμινισμό ή το γκέι κίνημα γιατί συνεργάζεται με Ισλαμιστές φονταμενταλιστές.

  Βέβαια και εμείς κάνουμε ένα λάθος. Δεν πρέπει να παραμείνουμε σε ένα καταγγελτικό λόγο, αλλά να ξεκινήσουμε έναν αδιάλλακτο αγώνα για την διάδοση ενός επιθετικού αντιφασισμού

 4. Φασιστοειδή? Δεν ξέρεις τι λες φίλε μου 🙂
  .
  omniatv
  .
  Sylvia Mε αφορμή το άρθρο του Πότμου, 67 χρόνια μετά και την επέτειο του ολοκαυτώματος την περσμένη βδομάδα, αυριο Τετάρτη 1 Φεβλάρη θέμα της εκπομπής στις 12.30 : Όταν ο σιωνισμός ντύνεται με τον μανδύα του αντισημιτισμού.

 5. Tονίζω το “ANARCHISTS IN SERVICE OF CORPORATE-FASCISM”
  .
  http://essential-intelligence-network.blogspot.com/2011/10/from-serbia-to-israel-behind-scenes-of.html#!/2011/10/from-serbia-to-israel-behind-scenes-of.html
  From Serbia to the Israel :
  Behind the scenes of globalist color revolutions
  – 30th October 2011
  .
  The puppet show in the theater of the absurd known as “popular revolutions” in East Europe and the Middle East consists of a bizarre display of seemingly absurd phenomena : communists in service of finance-capital, anarchists in service of corporate-fascism and “progressive” leftists in service of reactionary Neo-imperialism. The puppet masters are globalists and their tentacles in both governments and NGO’s.
  .
  Αν αντιμετωπίσετε “πρόβλημα” εμφάνισης της σελίδας, στο μήνυμα που θα δείτε, πατήστε CONTINUE UNSUPPORTED και καλή ανάγνωση. Στη σελίδα περιέχονται επιπλέον links.

 6. Από το πιο πάνω άρθρο:
  “…The so called “leaders” of the synthetic “protests” in Israel consisted of foundation funded anarchist patsies and even some graduates of semi pornographic “reality shows” on cable TV – who were otherwise physically and mentally incapable of organizing anything. They were vehemently pushed to the front headlines of the oligarchical controlled media, to create the impression of genuine grassroots movement on one hand, and to scare the more conservative voters of an allegedly authentic upcoming communist revolution on the other hand, thereby guaranteeing that no real economic reforms are introduced…”
  .
  Τώρα κατάλαβες γιατί η Sylvia ακούγεται σαν τσόκαρο ?

 7. http://tinyurl.com/7mjsq33
  sylvia varnava
  Ιουλίου 20, 2011 στις 10:26 ΠΜ
  Εγώ επιμένω maggie δώσε ονοματεπώνυμο ρε!!!!! ή το παίζεις τσαμπα μάγκας; Εγω οπως βλεπεις γραφω με ονοματεπώνυμο!!! Αντε να σε δώ!!! Και επειδή δεν θέλω να γίνομαι κακιά αλλα ΕΙΜΑΙ με κάτι τύπους σαν και σένα, σου ευχομαι να δεις καποιον που αγαπάς πολυ (αν ξέρεις βεβαια τι σημαίνει η λέξη αυτή) να υποφέρει όσο υποφέρουν τα παιδιά αυτά. Πρεπει να έχεις ΤΕΡΑΣΤΙΟ ψυχολογικό πρόβλημα ωστε να τολμάς ή εστω να σκέφτεσαι να σχολιάσεις έτσι ενα θέμα που εχει να κάνει με παιδιά. Τώρα ή παίρνεις πολλά λεφτά απο το Ισραήλ τσιράκι του κερατά ή εχεις καιρό να πας με γυναίκα (αν είσαι αντρας βεβαια γιατι ουτε αυτό ΔΕΙΛΕ δεν μας το ξεκαθαρίζεις) ξέρεις υπάρχουν κάτι σπιτάκια με κοκκινο λαμπάκι απο έξω στειλε μας διευθυνση να σου στείλω 50 ευρώ να πας να ξελαμπικάρεις!!!

 8. Από το ίδιο παραπάνω link
  για να δούμε ποιά πραγματικά είναι τα τσιράκια
  .
  filistina
  Ιουλίου 16, 2011 στις 1:27 ΜΜ
  63 χρόνια Θραξ. Κάποτε λίγοι ήξεραν για τα εγκλήματά των Ισραηλινών. Τώρα υπάρχει πια το διαδίκτυο, πληροφορίες φτάνουν παντού και με αποδείξεις, με φωτογραφίες και βίντεο και πάλι ο κόσμος αντιδράει ελάχιστα και πολλοί μάλιστα επιτίθονται σε εμας που υποστηρίζουμε την αλληλεγγύη στον Παλαιστινικό λαό. Δεν καταλαβαίνουν την δύναμη του Ισραήλ και πώς κινούν τα νήματα-τώρα πια και των “δικών” μας. Θα γεμίσει η Ελλάδα από πράκτορες της Μοσάντ και δεν έχουν πάρει χαμπάρι (να υπενθυμίσω τα σαμποτάζ και στα δυο πλοία του Στόλου της Ελευθερίας, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον θάνατο τους ακτιβιστές). Θέλω να πιστεύω ότι οι έλληνες θα συνεχίσουν να είναι ένας φιλοαραβικός λαός-όπως πάντα ήταν-και δεν θα πέσουν στην παγίδα των φιλοσιωνιστών..
  .
  Θέλω να πιστεύω ότι οι έλληνες θα συνεχίσουν να είναι ένας φιλοαραβικός λαός-όπως πάντα ήταν-
  .
  Θέλω να πιστεύω ότι οι έλληνες θα συνεχίσουν να είναι ένας φιλοαραβικός λαός-όπως πάντα ήταν-
  .
  Θέλω να πιστεύω ότι οι έλληνες θα συνεχίσουν να είναι ένας φιλοαραβικός λαός-όπως πάντα ήταν-
  .
  Θέλω να πιστεύω ότι οι έλληνες θα συνεχίσουν να είναι ένας φιλοαραβικός λαός-όπως πάντα ήταν-
  .
  Μωρέ αυτή η ηχώ …

  • H Eλλάδα ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ (filistina) έχει γεμίσει πράκτορες “που υποστηρίζουν την αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό” (τάχα) από τη δεκαετία του ’80, με τις πασίγνωστες γιάφκες στα Ιλίσια, Ζωγράφου και αλλού. Εξάλλου είναι κοινό μυστικό η εκπαίδευση Ελλήνων τρομοκρατών (τάχα αναρχικών) σε στρατόπεδα εκπαίδευσης στη Συρία, Λίβανο, Λιβύη κλπ Ένα ακόμη μυστικό, αλλά μην το πεις πουθενά ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ (filistina) είναι πως στην Αθήνα βρίσκεις από νεροπίστολο μέχρι τανκ. Αλλά ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ (filistina) δεν μας είπες ακόμα από ποιά πρεσβεία τα παίρνεις – που και βέβαια ξέρεις, γιατί δεν μου φαίνεσαι από εκείνα τα κορόιδα “που υποστηρίζουν την αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό” τσάμπα.
   Ξέχασες κάτι όμως ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ (filistina) : Oι Ελληνες είναι πρώτα απ’ όλα ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ , όχι παράφρονες φονιάδες, κατάλαβες ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ (filistina) ?

   • http://jungle-report.blogspot.com/2011/11/bild.html
    Sylvia 11/24/2011 11:15 AM
    Νομίζω πως ειναι πλέον καιρός να σταματήσετε αυτή την καραμέλα περι αντισημητισμού……ΔΕΝ υπάρχει κανεις εβραίος που να κινδυνεύει στις μέρες μας, αντιθέτως όλοι οσοι ειμαστε ΑΝΤΙΣΙΩΝΙΣΤΕΣ κινδυνεύουμε…..Δηλαδή τι πρέπει να γίνει επειδή τα φασιστρόνια ειναι εναντίον των εβραίων για καθαρά θρησκευτικούς και ηλίθιους λογους θα πρέπει όσοι υποστηρίζουν το κοινό αισθημα δικαίου δηλαδή ειναι αντίθετοι στο δολοφονικό κράτος του Ισραήλ που με τις ευλογίες των δυτικών έχει εγκαταστήσει καθεστώς απαρτχάιντ στην δυτική οχθη και αφανίζει ανθρώπους να μας βρει και υποστηρικτες του;; Απορώ πώς δεν ντρέπεστε να υποστηρίζεται τους μεγαλυτερους φονιάδες και τον καρκίνο αυτου του πλανήτη. Σας τα υπαγορεύει η Μοσάντ;; Για δείτε κανα βιντεάκι απο τη Γαζα…….Επισης θα πρεπει να ενημερωθείτε πως οι φασίστες πλέον της ευρώπης ειναι υπερ του Ισραήλ πια οι δικοί μας μάλλον έχουν μείνει πίσω…….Αντε γιατι μας τα χετε πρήξει με την καραμέλα του αντισημητισμού…….Τι να σας πω κινδυνεύουν τρελλά τα εβραϊκά λόμπι. Άλλωστε και ο κ. Καρατζαφέρης σε ομιλια του απο το καναλάκι του τον Οκτωβριο ήταν υπέρ της συμμαχίας με το Ισραήλ καθότι οπως λεει κινδυνευει απο τους Μουσουλμάνους μετά απο τα γεγονοτα της Αιγύπτου. Τα χετε μπλεξει ……..ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ με τους δήθεν κακομοίρηδες σιωνιστές που τελικά αποδείχτηκαν πολυ καλοί μαθητές του δασκάλου τους του Χίτλερ και τον ξεπέρασαν….63 χρονια και βάλε ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ και σεις βγαίνετε εδω και τους υπερασπίζεστε…….ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ και όχι μονο καθότι ξέρουμε πόσα λεφτακια έχει κερδίσει το Ισραήλ και απο τους πολέμους των ΗΠΑ, στα χέρια σας. ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ !!!
    .
    Anonymous 11/24/2011 02:10 PM
    Εσύ δεν είσαι η Σύλβια από το omniatv.com ;
    Μπράβο συντρόφισσα, πάντα τέτοια.
    Πότε έχει καινούρια μαούνα για τη Γάζα ;
    Για να ξεσκουριάζει το ναυτικό μας …
    Α! με την ευκαιρία “γιατί τα χουμε μπλέξει” :
    “πόσα λεφτακια” κοστίζουν οι βόμβες και οι ρουκέτες των “Παλαιστινίων” ;

   • Sylvia 11/24/2011 11:15 AM
    “…ΔΕΝ υπάρχει κανεις εβραίος που να κινδυνεύει στις μέρες μας…”
    Φαντάσου να κινδύνευε κιόλας + ανθρώπινες ασπίδες
    .

    .
    Hamas Terrorist Tactics in the Gaza Strip
    Μεταφορτώθηκε από το χρήστη idfnadesk την 10 Νοέ 2011
    .
    This video explains the background to operation Cast Lead, specifically the terrorist tactics that Hamas employs. It shows how Hamas smuggles in weaponry in order to arm itself and how it employs the civilian population and infastructure in order to carry out terrorist attacks against Israel. Hamas’ use of human shields during operation Cast Lead caused many civilian casualties.

   • Sylvia 11/24/2011 11:15 AM
    “…Τι να σας πω κινδυνεύουν τρελλά τα εβραϊκά λόμπι…”
    .
    Οι κοινές καραμελίτσες ακροδεξιών και “αναρχικών”
    και η αλήθεια, τώρα που ξυπνήσατε :

    http://www.mitchellbard.com/lobby.html
    The Arab Lobby: The Invisible Alliance That Undermines America’s Interests in the Middle East
    WHO REALLY INFLUENCES U.S. MIDDLE EAST POLICY?
    In this detailed political history, Mitchell Bard exposes the efforts of the powerful interests inside and outside the U.S. government to influence U.S. Middle East policy. Lacking any grassroots support for its positions, the Arab Lobby arrogates for itself the right to determine what is best for America but, ultimately, undermines American values and threatens U.S. strategic interests.

    The so-called “Israel Lobby” has been widely denounced and demonized in the media; but its power pales in comparison to the decades-long corruption of American interests by Arab governments. Indeed, for more than seventy years, U.S. policy in the Middle East has been shaped by a misguided emphasis on pleasing and placating the Arab states. This outlook has ensured that the United States pays disproportionate attention to their interests, assisting Arab countries—all of them dictatorial regimes with abysmal human rights records—that do not share our values, and often work to subvert our interests.

    Historically, the Arab lobby consisted of the oil industry, Christian missionaries, and current or former US diplomats. Arabists in the State Department, many of them openly anti-Semitic, tried to prevent America from recognizing Israel in 1948 and since independence have waged a bureaucratic guerrilla war to undermine the alliance that formed between America and the only democracy in the Middle East.

    The most powerful member of the Arab lobby is Saudi Arabia, which has a nearly 80-year relationship with the United States. From the earliest days when American companies discovered oil in the Arabian Peninsula, the Saudis have used a variety of tactics including threats and bribes to coerce U.S. policymakers to ignore their human rights abuses, support of terrorism, and opposition to American interests. Today, the Arab Lobby’s goal is feeding America’s oil addiction, obtaining more sophisticated weaponry, and weakening our alliance with a democratic Israel.

    Bard’s book is the first in over 25 years to investigate the scope and activities of the Arab Lobby, and it provides a timely and valuable corrective to the unbalanced view of Middle East affairs that is so widely promoted today.

   • While the pro-Israel lobby is centrally located in the extremely powerful American Israel Public Affairs Committee (AIPAC), characterized by the author as “open…transparent” and “extra-governmental,” the Arab lobby is a “many-headed hydra” whose “machinations are often difficult, if not impossible, to trace.”
    .
    ΠΟΙΑ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΟΥ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ?
    ΜΑΣ ΜΠΕΡΔΕΨΕΣ

   • Σε περίπτωση που πέρασε απαρατήρητο (από το πιο πάνω link):
    “…In 1977 President Jimmy Carter noted, in his diary, that the Arab lobby had pressured him mightily while he was involved in the peace negotiations between Egyptian President Anwar Sadat and Israeli Prime Minister Menachem Begin. “They [Arab Americans] have given all the staff, [national security adviser] Brzezinski, [Secretary of State] Warren Christopher, and others, a hard time,” wrote Carter (who would later become a constant visitor to the Arab world and a strong critic of Israel)…”

 9. “Αναρχικοί” και 72 παρθένες:

  .
  “Martyr” is “groom” on way to “wedding” in song at Palestinian cultural festival
  http://palwatch.org/main.aspx?fi=637&fld_id=637&doc_id=5742
  Transcript:
  “He sacrificed his life for the land.
  They wrapped him in white cloth with a flower.
  He shouted and said: “How sweet is Martyrdom.”
  Meeting his Lord was his choice.
  He adorned his land with the purest blood.
  Tears for him are [tears of] joy. [His] mother makes sounds of joy.
  [The Martyr] a groom and his wedding – Martyrdom and heroism.
  Oh hero, rest in peace, do not worry.”
  [PA TV (Fatah), Sept. 14, 2011]

  Note: According to Islamic belief, the Martyr (Shahid) marries 72 Dark-Eyed Virgins in Paradise.

 10. http://palwatch.org/main.aspx?fi=655
  Admiration of Hitler and Nazism
  .
  Ας δούμε τι συνέβη ΑΜΕΣΩΣ μετά την ένταξη της “Παλαιστίνης” στην UNESCO:
  http://elderofziyon.blogspot.com/2011/12/unesco-stops-funding-palarab-kid.html
  UNESCO stops funding PalArab kid magazine that thanked Hitler
  – December 22, 2011
  .
  ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
  …To “Παλαιστινιακό” περιοδικό Zayzafouna, που υποτίθεται οτι προωθεί τη δημοκρατία και την ανοχή, δημοσίευσε ένα άρθρο ενός δεκάχρονου κοριτσιού από την “Παλαιστίνη” που έλεγε πως στα όνειρά της ο Χίτλερ (γιμάχ σμο) της έλεγε “Ναι. Τους σκότωσα τους Εβραίους, για να μάθετε έτσι όλοι πως είναι ένα έθνος που σκορπά την καταστροφή”…

 11. “Αναρχική” “τοποθέτηση” με άφθονη λάσπη
  εναντίον διαφορετικής αναρχικής άποψης
  μόνο επειδή τόλμησε να υποστηρίξει το Ισραήλ.
  (συνδέεται με “κάτι σπιτάκια με κοκκινο λαμπάκι απο έξω”)
  .

  Μαρίνα η Δικηγοράντζα.Μήνυσεις με την σέσουλα. Sly
  Μεταφορτώθηκε από το χρήστη lesgaybitrans την 18 Νοέ 2011
  .
  Βρε ούστ που ήρθατε να μας διδάξετε “ηθική”.
  Μεταλλαγμένα χρυσαύγουλα


 12. ORIANA FALLACI – ON ANTISEMITISM-I find it shameful
  \SULL’ANTISEMITISMO-Io trovo vergognoso (pt.1/2)
  Sull’Antisemitismo (Io trovo vergognoso) by Oriana Fallaci.
  Panorama, April 12, 2002
  English subtitles – 00:06:22


 13. ORIANA FALLACI – ON ANTISEMITISM-I find it shameful
  \SULL’ANTISEMITISMO-Io trovo vergognoso (pt.2/2)
  Sull’Antisemitismo (Io trovo vergognoso) by Oriana Fallaci.
  Panorama, April 12, 2002
  English subtitles – 00:06:51

 14. Μετά τις 72 παρθένες και τον σχετικό ύμνο στην ανθρώπινη ζωή
  προχωράμε στο κεφάλαιο “αναρχικοί” και θρησκεία:
  http://www.mideastweb.org/hamas.htm

  Hamas and the Muslim Brotherhood
  Some observers deny the relation between the Hamas and the Muslim Brotherhood. However, the Charter states:

  The Islamic Resistance Movement is one of the wings of Muslim Brotherhood in Palestine. Muslim Brotherhood Movement is a universal organization which constitutes the largest Islamic movement in modern times. It is characterised by its deep understanding, accurate comprehension and its complete embrace of all Islamic concepts of all aspects of life, culture, creed, politics, economics, education, society, justice and judgement, the spreading of Islam, education, art, information, science of the occult and conversion to Islam.

  Moreover, the Charter quotes Hassan Al-Banna, a Nazi sympathizer who founded the Muslim Brotherhood in Egypt. There is no doubt that the Hamas views itself as a part of the Muslim Brotherhood and an ideological heir of al Banna. The Muslim Brotherhood spawned a number of radical Islamist movements including Al-Qaeda

 15. “Aναρχικοί” και “Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών”:
  Article 32 of the Hamas Charter :

  The Zionist plan is limitless. After Palestine, the Zionists aspire to expand from the Nile to the Euphrates. When they will have digested the region they overtook, they will aspire to further expansion, and so on. Their plan is embodied in the “Protocols of the Elders of Zion”, and their present conduct is the best proof of what we are saying.

  Leaving the circle of struggle with Zionism is high treason,
  and cursed be he who does that.

  • Περισσότερα “Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών”:
   http://antisemitism.org.il/article/65101/european-plot-arab-stage-protocols-elders-zion-arab-media
   A European plot on the Arab stage:
   The Protocols of the Elders of Zion
   in the Arab media
   – by Menahem Milson – 21-05-2011
   .
   Μεταξύ άλλων:
   –First Arabic Translation of Protocols Appeared In 1920s
   –Second Edition, Published 1961,
   Includes Introduction By Highly Esteemed Egyptian Writer
   Abbas Mahmoud Al-‘Aqqad
   –1967 Translation By Lebanese-Palestinian Journalist
   and Translator ‘Ajjaj Nuwayhidh
   –“Protocols” Dramatized For Arab TV
   –Authenticity of “Protocols” Generally Not Disputed In Arab World
   –Relevance Of “Protocols” in Arab World Today
   .
   ΚΑΙ 48 ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

 16. (***) Το Bayerischer Rundfunk είναι το κρατικό κανάλι της Βαυαρίας με έδρα το Μόναχο.
  .

  Hitler, The Mufti Of Jerusalem And Modern Islamo Nazism
  .
  This news report from Bayerischer Rundfunk (***) explains in detail
  the cooperation between the Nazis and the Muslim Arab leaders during WW2.
  It goes on to explain how high ranking heads of the SS fled to the Arab world
  and carried on their activities under the protection of leaders such as President Nasser
  and how modern Islam has adopted a Nazi style ideology
  of hate and conspiracy against the Jews.
  Thanks to the Editrix (www.editrixoffice.com) for providing the translation
  and revealing this ray of light in the darkness
  of vitriolic reporting about Israel in the German media.

  • (United States Holocaust Memorial Museum: Holocaust Encyclopedia)
   http://www.eushmm.org/wlc/en/article.php?ModuleId=10007665
   .
   Hajj Amin al-Husayni: The Mufti of Jerusalem
   “…As the Nazi regime collapsed in 1945, French authorities took al-Husayni into custody.He escaped to Egypt in 1946. Al-Husayni devoted the remainder of his life to supporting Palestinian nationalism and to agitating against the State of Israel. He continued to produce and disseminate anti-Zionist, anti-Jewish, and anti-Israel propaganda.He died in Beirut, Lebanon, on July 4, 1974

   • 13η Μεραρχία των SS (Χαντζάρ)
    οργανωμένη από τον ΠαλαιSSτίνιο Μουφτή της Ιερουσαλήμ
    http://www.en.wikipedia.org/wiki/13th_Waffen_Mountain_Division_of_the_SS_Handschar_(1st_Croatian)
    13th Waffen Mountain Division of the SS Handschar (1st Croatian)
    .
    “…In Spring 1943, the Mufti of Jerusalem,
    Mohammad Amin al-Husayni, (a.k.a. Amin al-Husseini),
    was invited by the Nazis to assist in the organizing
    and recruiting Bosniaks into the Waffen SS and other units in Yugoslavia…
    …The Encyclopedia of the Holocaust states that
    “The Germans made a point of publicizing the fact
    that Husseini had flown from Berlin to Sarajevo
    for the sole purpose of giving his blessing to the Muslim army
    and inspecting its arms and training exercises”.
    According to Aleksa Djilas in “The Nation That Wasn’t” that al-Husayni:
    “accepted, visited Bosnia, and convinced some important Muslim leaders
    that a Muslim SS division would be in the interest of Islam…”

 17. Mein Kampf, Palestinian best seller
  Source: Al-Hayat Al-Jadida, Sept. 2, 1999
  Mein Kampf was rated 6th on the best-seller list among Palestinians
  in a survey conducted and reported in PA daily Al-Hayat Al-Jadida.

  Το βιβλίο “Ο Αγών μου” του τρισκατάρατου ήρθε 6ο
  στη λίστα των best-seller μεταξύ των “Παλαιστινίων”
  σε μια έρευνα του 1999 που πραγματοποιήθηκε και δημοσιεύτηκε
  στην “Παλαιστινιακή” ημερήσια εφημερίδα “Al-Hayat Al-Jadida”

 18. Ιστορικό κουίζ:
  Ποιός είναι ο μεγαλύτερος εξολοθρευτής “Παλαιστινίων” στην ιστορία?
  Και τους πέταξε έξω από τη χώρα του, όταν κατάλαβε
  τι κουμάσια ήταν ο Αραφάτ και η παρέα του?
  .

  .
  Palestine: Paramilitary Organizations, Black September,
  the PLO and Israel (1976 Documentary Film)

 19. http://en.wikipedia.org/wiki/Black_September_in_Jordan
  September 1970 is known as the Black September in Arab history and sometimes is referred to as the “era of regrettable events.” It was a month when Hashemite King Hussein of Jordan moved to quash the militancy of Palestinian organizations and restore his monarchy’s rule over the country. The violence resulted in the deaths of thousands of people, the vast majority Palestinian. Armed conflict lasted until July 1971 with the expulsion of the Palestine Liberation Organisation and thousands of Palestinian fighters to Lebanon …
  .
  (όχι ότι στη συνέχεια στο Λίβανο οι “Παλαιστίνιοι” οπλισμένοι εγκληματίες
  κάθισαν με σταυρωμένα χέρια …Μια ακόμη χώρα που υπέφερε
  από τη συμμορία της PLO η οποία δημιούργησε ένα τρομοκρατικό κράτος εν κράτει
  βυθίζοντας στο αίμα έναν ακόμη λαό της περιοχής)

 20. Radical Islam Monitor in Southeast Europe (RIMSE) http://rimse.gr/?p=360 ΙΡΑΝ: Η επερχόμενη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή και οι παγκόσμιες διαστάσεις της Τεχεράνης, του Ιωάννη Μιχαλέτου Posted on February 2, 2012 . Το Ιράν, αποτελεί κράτος κομβικής σημασίας για την ανάγνωση των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, η οποία πλέον κινείτε γοργά προς μια πορεία μετάλλαξης και συνεχών κοινωνικών και εθνοτικών συγκρούσεων. Το Ιράν αποτελεί την γεωπολιτική γέφυρα μεταξύ Τουρκίας και πετρελαιοπαραγωγών χωρών της Μέσης Ανατολής από την μία πλευρά και της Κεντρικής Ασίας και της Ινδικής υπό-ηπείρου από την άλλη. Τα ανωτέρω σε συνδυασμό με τις δραματικές αλλαγές που επέφερε η λεγόμενη “Αραβική Άνοιξη” και την άνοδο του εξτρεμιστικού Σουνιτικού Ισλάμ (Σαλαφιστές), θέτουν επιπλέον παραμέτρους στις οποίες διαδραματίζεται η “Ιρανική κρίση”. Ουσιαστικά η Τεχεράνη κρατάει σε επίπεδο γεωπολιτικό τα κλειδιά της ισορροπίας του ευρύτερου Μουσουλμανικού κόσμου, αλλά και των πηγών ενέργειας που διέπουν την διεθνή οικονομική ζωή. Συνεπώς , οι όποιες εξελίξεις σε αυτή τη χώρα, έχουν παγκόσμια διάσταση και δυναμική και επιπτώσεις που δεν μπορούν να υπολογιστούν αλλά είναι βέβαιο ότι θα είναι πολυδιάστατες. Προκειμένου να κατανοηθεί για ποιους λόγους το Ιράν εμφανίζεται ανένδοτο στο να υποχωρήσει στο πυρηνικό του πρόγραμμα το οποίο εάν ολοκληρωθεί θα ανατρέψει τις ευαίσθητες ισορροπίες σε παγκόσμιο επίπεδο, πρέπει να αναλυθεί η διεθνής δράση των Ιρανών και κατά πόσο εμφανίζει πολύ μεγάλη δυσκολία η διεθνής πλέον προσπάθεια ανάσχεσης της ισχύος τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι τυχόν πολεμική σύγκρουση στο Ιράν και συνεπακολούθως αποκλεισμός του Ιρανικού πετρελάιου από τις αγορές θα εκτοξεύσει την τιμή του μαύρου χρυσού τουλάχιστον στα 170-190 Δολάρια ανά βαρέλι και σε ότι αφορά την Ελλάδα, αυτό θα σημαίνει την άμεση χρεωκοπία της χώρας. Το παρόν κείμενο θα επικεντρωθεί σε παράθεση πληροφοριών και επεξήγηση επί του διεθνούς πολυπλόκαμου ρόλου των Ιρανών καταδεικνύοντας την ευρύτερη διάσταση αυτού του κράτους ώστε ο καλά ενημερωμένος αναγνώστης να είναι σε θέση να διαπιστώσει την ευρύτερη δυναμική του «Ιρανικού ζητήματος» και τους λόγους που μέχρι στιγμής έχουν αποτρέψει την στρατιωτική επέμβαση σε αυτό το κράτος. Πρέπει εμφατικά να σημειωθεί ότι είναι τόσο μεγάλη η γεωπολιτική σημασία του Ιράν, ώστε όποια δύναμη καταφέρει να το ελέγξει θα είναι σε θέση να επιβάλλει τους όρους της στη διεθνή κοινότητα και ιδιαίτερα διαμέσου του ελέγχου του μεγαλύτερου μέρους της παραγωγής υδρογονανθράκων που λαμβάνει χώρα στο Ιράν και στα πέριξ κράτη. Με απλά λόγια το διακύβευμα είναι η παγκόσμια κυριαρχία. Οι Υπηρεσίες πληροφοριών του Ιράν Το κράτος του Ιράν δίνει μεγάλη έμφαση στην ισχύ των υπηρεσιών πληροφοριών που διαθέτει οι οποίες θεωρούνται ως από τις ικανότερες στο κόσμο, εάν και στην ουσία είναι παραστρατιωτικές δυνάμεις με εκτεταμένες εκτελεστικές εξουσίες. Στο Ιράν υπάρχει ειδικό υπουργείο -ΜΙSIRI- στο οποίο υπάγονται οι ποικίλες υπηρεσίες, με κυριότερη την VEVAK (Vezarat-e Ettela’at va Amniat-e Keshvar). Υπολογίζεται σε αδρές γραμμές ότι είναι υπεύθυνο για τουλάχιστον 500 επιχειρήσεις συχνά τρομοκρατικές τα τελευταία 25 έτη σε ολόκληρο τον πλανήτη και περίπου 1.000 δολοφονίες. Το Υπουργείο πληροφοριών υπάγεται απευθείας στον Αγιατολαχ Αλί Χαμεϊνί και αποτελεί την αιχμή του δόρατος της Τεχεράνης. Εάν και δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία, υπολογίζεται ότι διαθέτει προϋπολογισμό άνω του ενός δις. Δολαρίων το χρόνο. Ο τωρινός Υπουργός -υπηρετεί από το 2009- είναι ο Heyder Moslehi, ένα από τους ισχυρότερους αξιωματούχος στο Ιράν και είχε προϋπάρξει επικεφαλής του πολιτικού-ιδεολογικού γραφείου των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης, του ισχυρότερου παραστρατιωτικού βραχίονα της θρησκευτικής ηγεσίας που κυβερνά τη χώρα από το 1979 μετά την ανατροπή του Σάχη. Η χρησιμότητα μιας κάθετης δομής πληροφοριών από το Ιράν με την Υπουργική δομή, προσδίδει ιδιαίτερη δύναμη στην ισχύ των Μουλάδων οι οποίοι είναι σε θέση να κινητοποιήσουν τους πόρους του κράτους και τους πράκτορες του Ιράν που βρίσκονται στο εξωτερικό για να πιέσουν αποτελεσματικά ξένες κυβερνήσεις και οργανισμούς. Το Υπουργείο Πληροφοριών συνεργάζεται με αυτό τον Εξωτερικών και μεγάλος αριθμός διπλωματών έχει στρατολογηθεί με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών και τη στρατολόγηση ξένων υπηκόων. Είναι λίαν πιθανό το 20% τουλάχιστον από το συνολικό αριθμό διπλωματών του Ιράν να εργάζονται παράλληλα στο ΜΟΙS. Ένα από τα κύρια καθήκοντα αυτών των πρακτόρων είναι η παρακολούθηση των αντιφρονούντων στο εξωτερικό. Στη Γερμανία όπου διαμένουν περίπου 100.000 αντικαθεστωτικοί Ιρανοί, η Τεχεράνη έχει ένα τεράστιο δίκτυο παρακολούθησης τους και έχουν υπάρξει και περιπτώσεις δολοφονιών με γνωστότερη την βομβιστική επίθεση στο Ελληνικής ιδιοκτησία εστιατόριο “Μύκονος” το 1992 όπου σκοτώθηκαν 4 Κούρδοι που δρούσαν εναντίον των αρχών του Ιράν. Δραστήριο κλιμάκιο των Ιρανικών υπηρεσιών υπάρχει εδώ και δύο δεκαετίες και στη Κωνσταντινούπολη. Στην Αθήνα οι Ιρανοί ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τους αντιφρονούντες οι περισσότεροι εκ των οποίων μεταβαίνουν αργότερα σε Δυτικοευρωπαϊκές χώρες. Στην Ελλάδα είτε ζητούν πολιτικό άσυλο είτε έρχονται ως λαθρομετανάστες. Εικάζεται ότι οι Ιρανοί πράκτορες επιδιώκουν την εισχώρηση σε ανθρωπιστικές ΜΚΟ ώστε να συλλέγουν πληροφορίες για τους νεοεισερχόμενους, τα πολιτικά πιστεύω τους και τις κινήσεις τους. Σύμφωνα με μέλος ανθρωπιστικής οργάνωσης που συνομίλησε με τον γράφοντα, οι Ιρανοί μετανάστες στην Αθήνα πραγματικά φοβούνται την πανταχού παρούσα υπηρεσία πληροφοριών της χώρας του και γνωρίζουν ότι εάν δράσουν αντικαθεστωτικά, κινδυνεύουν. Πρέπει να σημειωθεί ότι η VEVAK ιδιαίτερα, «κατασκευάζει» αντιφρονούντες που τους στέλνει σε άλλες χώρες προκειμένου να διεισδύσουν σε αντιστοίχους κύκλους και να συλλέξουν πληροφορίες. Αυτό έχει σημασία για την Ελλάδα, καθότι η Τουρκία δεν ζητά βίζα από τους Ιρανούς με αποτέλεσμα όλοι οι ανωτέρω βρίσκονται ανέτως στα Ελληνοτουρκικά σύνορα και εν συνέχεια να περνούν κατά βάση παράνομα και καταλήγουν στην Αθήνα. Άρα ανά πάσα στιγμή βρίσκονται στην Ελλάδα έκτακτοι Ιρανοί πράκτορες πέρα από τους μόνιμους που σταθμεύουν εδώ. Απορίας άξιο είναι το γεγονός ότι το σημαντικό θέμα της μη ύπαρξης βίζας από την Τουρκία δεν έχει γίνει θέμα ούτε στην Ε.Ε αλλά ούτε και από τους Αμερικανούς. Τα στελέχη του ΜIΙSIRI συνήθως επιλέγονται από το Στρατό και τις λοιπές ένοπλες κρατικές ομάδες του Ιράν. Τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι η απόλυτη αφοσίωση στους θρησκευτικούς ηγέτες και η ικανότητα τήρησης εντολών δίχως τις παραμικρές τύψεις, λόγω του ότι αυτές περιλαμβάνουν δολοφονίες, βασανισμούς και τρομοκρατικές δράσεις. Σύμφωνα με πολλούς Δυτικούς παρατηρητές, αρκετά μέλη της περιβόητης υπηρεσίας πληροφοριών του Σάχη, την SAVAK, εντάχθηκαν στη ΜISΙRI και μετέδωσαν τη μεγάλη εμπειρία τους και διασυνδέσεις τους στο εξωτερικό. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η SAVAK είχε αντλήσει πολύτιμη εμπειρία τόσο από τους Αμερικανούς όσο και από τους Ισραηλινούς όταν κατά τη δεκαετία του ’60 και ’70 ο Σάχης συμμαχούσε με αυτές τις χώρες. Το Υπουργείο ιδρύθηκε στις 18 Αυγούστου 1984 και οι διοικητές του από τότε έχουν υπάρξει οι: Mohammad Reyshahri, Ali Fallahian, Ghorbanali Dorri-Najafabadi , Ali Younessi, Gholam Hossein Mohseni-Ejehei, όλοι τους επίλεκτα μέλη της Ιρανικής ελίτ. Την ίδια περίοδο με την καθιέρωση του Υπουργείου μια παραστρατιωτική ομάδα με την ονομασία “Φρουροί της Ιερουσαλήμ”, γνωστή και ως Quds Force. δημιουργήθηκε ώστε να φέρνει εις πέρας “ειδικές αποστολές”. Θεωρείτε ως από τις καλύτερες παραστρατιωτικές ομάδες στο κόσμο με τεράστια εμπειρία στο πεδίο των μαχών. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι έχει συμμετάσχει στο αντάρτικο των Κούρδων εναντίον του Ιράκ τη δεκαετία του ’80, στο Αφγανιστάν εναντίον των Σοβιετικών βοηθώντας το θρυλικό Αφγανό πολέμαρχο Μασσουντ, στη Βοσνία εναντίον των Σέρβων, στο Ιράκ εναντίον των Αμερικανών, στο Λίβανο εναντίον των Ισραηλινών και σε πολλές έκτακτες αποστολές σε πολλές χώρες. Σύμφωνα με ΜΜΕ της Μέσης Ανατολής, η ομάδα αυτή δρα στη Συρία τώρα ενώ είχε λάβει μέρος και στον πόλεμο του Λιβάνου το 2006. Η Quds Force είναι οργανωμένη σε 8 Διευθύνσεις με παγκόσμια αποστολή 1) Δυτικές χώρες 2) Ιράκ 3)Ισραήλ-Λίβανος-Ιορδανία 4) Τουρκία 5) Βόρεια Αφρική 6) Αραβική Χερσόνησο 7) Πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες Αφγανιστάν-Πακιστάν-Ινδία Οι κύριοι τομείς ενδιαφέροντος αυτής της ομάδας είναι ο Λίβανος όπου έχει αναλάβει την εκπαίδευση της Χεζμπολλάχ, το Αφγανιστάν και το Ιράκ. Η Χεζμπολλάχ επιδοτείται με άνω του ενός δις. Δολάρια το έτος από τη Τεχεράνη και με πλήθος οπλισμού και εκπαιδευτών. Όλα τα ηγετικά στελέχη της Λιβανέζικης αυτής οργάνωσης έχουν θητεύσει και εκπαιδευτεί από Ιρανικές υπηρεσίες. Ο αριθμός των επιχειρησιακών στελεχών της Quds Force υπολογίζεται σε 2.000 άτομα με ακόμα τουλάχιστον 20.000 βοηθητικό προσωπικό. Υπάγεται στους “Φρουρούς της Επανάστασης” και στελεχώνεται αποκλειστικά από νομιμόφρονα και ταλαντούχα στελέχη των ειδικών δυνάμεων. Οι Ιρανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν αποκτήσεις σκληρή φήμη παγκοσμίως λόγω των βίαιων μέτρων και αντιμέτρων που εφαρμόζουν εναντίων αντιπάλων τους. Σύμφωνα με αυτή τη λογική, εάν ένας Ιρανός πράκτορας δολοφονηθεί, ως αντίποινα δύο από τους καλύτερους αντιπάλους θα εκτελεστούν. Σε πολλές περιπτώσεις οι Ιρανοί δηλώνουν το τόπο και το χρόνο που θα το διαπράξουν, γεγονός που επιδρά αρνητικά ψυχολογικά σε κάθε αντίπαλη υπηρεσία. Περαιτέρω λόγω του έντονου θρησκευτικού στοιχείου, εκτιμάται ότι οι Ιρανοί πράκτορες πεδίου υπερτερούν σε θέματα ηθικού και επιπλέον διαθέτουν και αφθονία μέσων. Ο μέσος δημόσιος υπάλληλος στο Ιράν έχει μισθό 200 Ευρώ το μήνα, ενώ οι Ιρανοί επιτελείς πληροφοριών κερδίζουν τουλάχιστον το 5πλάσιο και επιπλέον έχουν ειδικά προνόμια, όπως δωρεάν ακριβά αυτοκίνητα, χρήση κρατικών εξοχικών κατοικιών, φοροαπαλλαγές και άλλα. Αποτελούν την ελίτ του κρατικού μηχανισμού της χώρας. Ισλαμικές οργανώσεις που χρηματοδοτούνται και ελέγχονται από τις Ιρανικές υπηρεσίες πληροφοριών (Δεξιά από κάθε οργάνωση ο γεωγραφικός τόπος δράσης) Hezbollah (Λίβανος, Παλαιστίνη, Συρία, Αργεντινή, Παραγουάη, Παναμάς και κυψέλες σε όλες τις σημαντικές πρωτεύουσες στο κόσμο-Μεταξύ των οποίων και η Αθήνα, σύμφωνα με σχετικά πρόσφατες αναφορές Αμερικανών ειδικών) HAMAS (Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Συρία, Λίβανος, Ιορδανία και μικρές ομάδες υποστήριξης στο Δυτικό κόσμο και στα κράτη του Κόλπου) Palestine Islamic Jihad (Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Συρία, Λίβανο, Ιορδανία) Popular Front for the Liberation of Palestine (Παλαιστίνη, Λωρίδα της Γάζας, Λίβανος, Συρία) Saudi Hezbollah (Σαουδική Αραβία, Κράτη του Κόλπου, Λίβανος) Shabab al-Moumineen (Υεμένη, Σαουδική Αραβία, Λίβανος) Επίσης διάφορες Κουρδικές φατρίες στο Κουρδιστάν όπως και οι εξτρεμιστικές ομάδες Σιιτών του Ιράκ και τρομοκρατικές οργανώσεις στο Πακιστάν και στο Αφγανιστάν. Το Ιράν στα Βαλκάνια Βοσνία Από την δύναμη Qods, ορισμένοι αξιωματούχοι της εισήλθαν στη Βοσνία μετά την έναρξη των εμφυλίων συρράξεων στην περιοχή σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα και μαρτυρίες πρώην στελεχών πληροφοριών γειτονικών κρατών. Πιο συγκεκριμένα ο Mehdi Talati (Ανώτερος αξιωματικός), Hadi Sadat (Υπάλληλος στον οργανισμό Obnova), Jafer Naghi Pour ( Διευθυντής του ερευνητικού κέντρου IBN SINA και ο Ali Berzegera (Ανώτερο στέλεχος στον οργανισμό Obnova). Οι κύριες περιοχές δράσεις τους ήταν το Σεράγεβο, το Μόσταρ και το Μπίχατς όπου και οργάνωναν αυτόνομους τοπικούς πυρήνες υποστήριξης. Το 2006 Κροάτες δημοσιογράφοι είχαν αποκαλύψει ότι ο συνολικός αριθμός των Ιρανών πρακτόρων στα Βαλκάνια με επίκεντρο τη Βοσνία ανερχόταν σε 300 άτομα, γεγονός που υποδηλώνει την ικανότητα της Τεχεράνης σε μυστικές επιχειρήσεις, ανώτερες ακόμα και ανεπτυγμένων Ευρωπαϊκών κρατών. Η παρουσία πολυεθνικών δυνάμεων στο Σεράγεβο, πλειάδας οργανισμών που ελέγχονται από Δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών και η γειτνίαση με τους οδικούς άξονες που οδηγούν είτε στη Κεντρική Ευρώπη, είτε στα Νότια Βαλκάνια, αποτελούν κυριολεκτικά μαγνήτες για την παρουσία των Ιρανών. Σε περίπτωση κρίσης με τη Τεχεράνη λόγω του πυρηνικού της προγράμματος, ενδέχεται οι «Ανενεργές κυψέλες» να ενεργοποιηθούν για την πρόκληση δολιοφθορών, εάν και το πιθανότερο είναι ότι θα χρησιμοποιηθούν για την συλλογή πληροφοριών και την κινητοποίηση του πληθυσμού υπό τη μορφή διαδηλώσεων. Εάν και δεν υπάρχουν απτά στοιχεία, δεν αποκλείεται στρατολόγηση μελών των αποστολών του ΟΗΕ αλλά και ΜΚΟ Δυτικής προέλευσης, να έχει λάβει χώρα. Σε ότι αφορά την Ελλάδα είναι μάλλον χρήσιμο να υπάρχει πρόβλεψη για τον έλεγχο των Ελλήνων που διέμεναν επί μακρόν ως ιδιώτες στην παραπάνω περιοχή, καθότι όπως προαναφέρθηκε είναι ένα από τα κύρια σημεία στρατολόγησης πρακτόρων στην Ευρώπη συν τοις άλλης παρουσίας εξτρεμιστικών και εγκληματικών ομάδων με μεγάλη ισχύ. Ένας από τους πλέον προσφιλής τρόπους στρατολόγησης των Ιρανών, ήταν η επικέντρωση σε Μουσουλμανικά στελέχη της Βοσνιακής υπηρεσίας πληροφοριών (AID), τους οποίου καλούσαν σε πολιτισμικά και θρησκευτικά σεμινάρια. Στη συνέχεια εκμεταλλευόμενη τις οικονομικές τους δυσκολίες, τους έδιναν μηνιαίο μισθό με αντάλλαγμα ποικίλες πληροφορίες κυρίως πολιτικής φύσεως. Όσοι έδειχναν πρόθυμοι για περαιτέρω συνεργασία με τους Ιρανούς στάλθηκαν για εκπαίδευση στο Ιράν και συγκρότησαν μία σειρά από «Ασφαλή σπίτια», τοποθεσίες συναντήσεων μεταξύ τους όπου ελάμβαναν οδηγίες από τον Ιρανό αξιωματούχο Mehdi Nurijan. Ο ίδιος είχε το κάλυμμα της δημοσιογραφικής ιδιότητας και τουλάχιστον 30 συναντήσεις έλαβαν χώρα στο προάστιο του Σαράγιεβο Velesic, την περίοδο 1996-1999. Μία σημαντική στιγμή που οδήγησε στην αποκάλυψη της δράσεως των Ιρανών, ήταν η επιδρομή στο στρατόπεδο εκπαίδευσης παραστρατιωτικών της Pogorelica από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, στις 15 Φεβρουαρίου του 1996. Βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες όπλων και εκρηκτικών όπως 10 τυφέκια ελεύθερων σκοπευτών με σιγαστήρες, 30 αυτόματα όπλα, φορείς και ρουκέτες RPG, 2000 μέτρα καλωδίων, πλάκες δυναμίτη, 50 ηλεκτρονικοί πυροκροτητές, βόμβες μικρής ισχύος, οδηγίες κατασκευής εκρηκτικών, όργανα γυμναστικής, οδηγίες για κεκαλυμμένη δράση και διαφυγή, χειροβομβίδες και κινητά τηλέφωνα. Ακόμα βρέθηκαν λεπτομερή σχέδια που έδιναν οδηγίες για απαγωγές διεθνών αξιωματούχων, και 6 μακέτες κτιρίων όπως της Αμερικάνικης Πρεσβείας με οδηγίες για την προσβολή τους. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι γλώσσες των οδηγιών αυτών ήταν τα Σερβοκροάτικα, τα Φαρσί αλλά και τα Αραβικά, υποδηλώνοντας ίσως κάτι παραπάνω από τη Ιρανική προέλευση. Ο Αμερικανός Συνταγματάρχης David Hunt που πήρε μέρος στην επιχείρηση δήλωσε ότι « Το 80% του υλικού που βρέθηκε προέρχεται από το Ιράν και αναμφισβήτητα είχε ως σκοπό την πρόκληση τρομοκρατικής ενέργειας στη Βοσνία». Άλλο ένα παρόμοιο στρατόπεδα οργανώθηκε στη περιοχή της Fojnica, το οποίο εκπαίδευσε σε 72 ημέρες περί τα 80 άτομα. Σε αυτή την περίπτωση ουδείς συνελήφθη και ούτε υπάρχουν περαιτέρω στοιχεία για την δράση των εκπαιδευόμενων. Nedzad Ugljen, ένας εκ των οργανωτών της Pogorelica, δολοφονήθηκε από αγνώστους στο τέλος του 1996, κατά πάσα πιθανότητα από τους Ιρανούς γιατί είχε αποκαλύψει στους Αμερικανούς το σκοπό ύπαρξης του στρατοπέδου. Την ίδια χρονιά και το 1997 και ‘98 δεκάδες δολοφονίες, απόπειρες, εμπρησμοί και βομβιστικές επιθέσεις στοχοποίησαν Βόσνιους Μουσουλμάνους οι οποίοι είχαν άμεση ή έμμεση σχέση με το στρατόπεδο. Τα τελευταία χρόνια η δράση των Ιρανών για ευνόητους λόγους έχει μειώσει αισθητά την παρουσία της, εάν και εξακολουθούν να υπάρχουν ισχυρά προπύργια της παρουσία της σε όλο το φάσμα της τοπικής κοινωνίας. Η νέα κατάσταση στα Βαλκάνια κατά το προσεχές διάστημα (Βλ. Κόσσοβο-ΠΓΔΜ-Αλβανία), ενδέχεται να δείξει και τους σκοπούς της Τεχεράνης για την περιοχή, σε συνδυασμό πάντοτε με τις εξελίξεις στο ίδιος το Ιράν, αλλά και την άνοδο των Σαλαφιστών στα Νότια Βαλκάνια. Κύριοι οργανισμοί Ινστιτούτο IBN SINA Ιδρύθηκε στις 12/08/1996 στο Σεράγεβο με κύριο σκοπό την παραγωγή αναλύσεων για την πολιτική και την οικονομία της Βοσνίας. Τα γραφεία της βρίσκονται στην οδό Potok 24 στο Δήμο Stari Grad. Η χρηματοδότηση του προέρχεται 100% από το Ιράν και ο διευθυντής του είναι γνωστός ως «Dzafer». Στον οργανισμό αυτό συναγελάζονται σημαντικές προσωπικότητες της πολιτιστικής ζωής των Βόσνιων Μουσουλμάνων, καθηγητές του Πανεπιστημίου του Σεράγεβου, δημοσιογράφοι αλλά και θρησκευτικοί ηγέτες. Το ινστιτούτο εκδίδει το περιοδικό «Znakovi vremena». Ένα μέλος του IBN SINA, ο Nedzad Latic, είναι ο ιδιοκτήτης της εκδοτικής εταιρείας Bosancica print που ασχολείται κυρίως με την έκδοση Ιρανικών βιβλίων. Cultural Center of Islamic Republic of Iran in Sarajevo (Iranian Cultural Center) Εδρεύει στο Σεράγεβο στην οδό Ferhadija 2. Ο κύριος σκοπός του Κέντρου είναι η διάδοση του Ιρανικού πολιτισμού, διοργανώνει της ετήσιες «Ημέρες Ιρανικού πολιτισμού» και εκδίδει βιβλία θρησκευτικού περιεχομένου. Αποτελεί επίσης και σημείο συνάντησης ανώτερων στελεχών των Ιρανικών υπηρεσιών. Iranian News Agency “IRNA” Το ειδησεογραφικό πρακτορείο το οποίο έδρευε στο Σεράγεβο και διατηρούσε ανταποκριτή στη Ζένιτσα, είναι το κύριο μέσο πληροφόρησης και αντί-πληροφόρησης των Ιρανών στη Βοσνία και συνδέεται στενά στη συλλογή πληροφοριών με το σταθμό RTV. Τώρα εδρεύει στο Βελιγράδι και στο Ζάγκρεμπ και έχει σημαντικά μειώσει τις «Έξω-δημοσιογραφικές δραστηριότητες τους». Η αλλαγή έδρας έγινε λόγω της Νατοϊκής παρέμβασης που συνέπεσε με τη βελτίωση των Ιρανό-Σερβικών σχέσεων το 2004-2005. Iranian-Bosnian Friendship Association Το Δ.Σ του οργανισμού αυτού αποτελείτε από τους Hasan Pour Dzavad, Hasan Hamid Pour Arabi, Hamid Aslani και Tabu Tabai. Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές συνδέονται εμμέσως με αξιωματούχος πληροφοριών του Ιράν, εάν και δεν υπάρχουν νεότερα στοιχεία από 2004 και εντεύθεν. Persian-Bosnian College Εδρεύει στη κωμόπολη του Ljesevo που ανήκει στο Δήμο του Ilijas. Το Κολέγιο έχει αγοράσει αξιόλογη αγροτική γη πλησίον των εγκαταστάσεων του, ενώ Βόσνιο-Σέρβοι αναλυτές ισχυρίζονται ότι αποτελεί έδρα διεξαγωγής κατασκοπευτικών επιχειρήσεων. Ο Διευθυντής του Κολεγίου ονομάζεται Mohamed Zareana Jafera, γνωστός ως «Σείχης Dzafer». Διατηρεί στενές σχέσεις και με τη Σουνίτική κοινότητα και οι μαθητές του Κολεγίου στέλνονται για μεταπτυχιακές θρησκευτικές σπουδές στο Ιράν. Iranian Reconstruction and Development Center – IRCA Εδρεύει στο Σεράγεβο, οδός Alifakovac 2. Λίγα είναι γνωστά και φημολογείται ως κέντρο που χρησιμοποιείτε για συναντήσεις συνεργατών των Ιρανικών υπηρεσιών και διαθέτει κεφάλαια σε φίλια προσκείμενου Βόσνιους Μουσουλμάνους. Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου του Σεράγεβου Πάρα πολλοί από τους σπουδαστές του συγκεκριμένου τμήματος , προσεγγίζονται από Ιρανούς για σπουδές στη Τεχεράνη. Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 300 ακολούθησαν μεταπτυχιακά και διδακτορικά τη τελευταία δεκαετία. Είναι αξιοσημείωτο να αναφερθεί ότι οι μαθητές επιλέγονται με θρησκευτικά κριτήρια και όχι μόνο ακαδημαϊκά και οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι Σουνίτες. Με αυτό το τρόπο το Ιράν αποκτά μία επιρροή στο Σουνιτικό κόσμο. ΜΚΟ Nur Εδρεύει στη Τούζλα και Διευθυντής είναι ο Jakubovic Mehdin, βετεράνος του πολέμου και πρωταθλητής καράτε ΜΚΟ Kevser Χρηματοδοτήθηκε με 150000 Βοσνιακά Μάρκα από το Ιράν. Όπως και η Nur, χρησιμοποιούνται για την προβολή των Ιρανικών ιδεών σε ευρύτερα λαϊκά στρώματα. Οργανώνουν εβδομαδιαία «Debates», για ποικίλα κοινωνικά και πολιτικά θέματα . Οι συναντήσεις στις οποίες προσέρχονται δεκάδες άτομα, μαγνητοσκοπούνται και το υλικό αποστέλλονται σε τακτική βάση στη Τεχεράνη. Επίσης εκδίδει θρησκευτικά παιδικά βιβλία τα οποία μοιράζονται σε τοπικά σχολεία και εκδηλώσεις. Φιλανθρωπικές οργανώσεις Obnova, Hasib, Kosar Οι οργανώσεις αυτές εδρεύουν στο Μπίχατς και το Σεράγεβο και διοικούνται από Ιρανούς υπηκόους και Βόσνιους Μουσουλμάνους διερμηνείς. Το 1999 κατά την επίσκεψη του Ιρανού Προέδρου στη Βοσνία, οι επικεφαλής αποτέλεσαν μέλος της επίσημης αντιπροσωπείας υποδοχής ενώ αργότερα ταξίδεψαν επανειλημμένως στο Ιράν αλλά και σε γειτονικές Βαλκανικές χώρες. Επίσης η Ιρανική Ερυθρά Ημισέληνος διέθετε κοινούς δεσμούς με τις παραπάνω οργανώσεις. Η ίδια υποχρεώθηκε από τις Κροατικές αρχές να κλείσει την αντιπροσωπεία της στο Ζάγκρεμπ το 2000, λόγω βάσιμων υπονοιών για συμμετοχή Ιρανών αξιωματούχων των πληροφοριών που ήλεγχαν τις φιλανθρωπικές οργανώσεις. Οργάνωση Friendship Bridge Πρόκειται για θυγατρική οργάνωση Ιρανών μεταναστών του Αμβούργου της Γερμανίας. Εδρεύει στο Σεράγεβο στην οδό Avdage Sahinagica Street 10.Η οργάνωση αυτή έχει φιλανθρωπικές και πολιτιστικές δραστηριότητες και συμμετέχουν προσήλυτοι στον Σιίτισμό Γερμανοί υπήκοοι. Επίσης την περίοδο 1998-2001 μέλη της υπήρξαν ανταποκριτές της Ιρανικής κρατικής τηλεόρασης και διατηρούν επαφές με κοινότητες Ιρανών στη Γερμανία και την Αυστρία όπως και με τους ανώτερους διπλωματικούς υπαλλήλους του Ιράν στο Σεράγεβο. Ίδρυμα Mulla Sadra Είναι ΜΚΟ που υποστηρίζεται και χρηματοδοτείται από το Ιράν. Χρηματοδοτεί την ανέγερση τζαμιών και ισλαμικών κέντρων, όπου γίνεται προσηλυτισμός και διαπαιδαγώγηση του πληθυσμού στις αρχές του Ισλάμ. Βοηθάει οικονομικά τους φτωχούς μουσουλμάνους, ώστε να έχει επιρροή πάνω τους. Επιλέγει νεαρούς Βόσνιους και τους επιχορηγεί ώστε να μεταβούν για εκπαίδευση και επιμόρφωση στο Ιράν. Βοηθάει μουσουλμάνους να βρουν εργασία, ιδιαίτερα σε επιχειρήσεις άλλων ισλαμιστών, τους οποίους επηρεάζει. Το Ιράν κατόρθωσε να δημιουργήσει μία καθ’όλα στιβαρή παρουσία στη Βοσνία και να συνδεθεί με τον κατά γενική ομολογία Σουνιτικό πληθυσμό της. Η επένδυση αυτή του Ιράν έχει ως σκοπό τη δημιουργία βάσεως στην Ευρώπη και την χρησιμοποίηση των Βαλκανίων σαν ενδεχόμενο χώρο πίεσης εάν δεχθεί επίθεση στο έδαφος της ή όπου αλλού απειλούνται τα ζωτικά της συμφέροντα. Σε ότι αφορά την Ελλάδα που είναι μία Νατοϊκή χώρα , η παρουσία των Ιρανών μπορεί να κριθεί από εντελώς ουδέτερη έως εχθρική αναλόγως των συγκυριών. Είναι πάντως αξιοσημείωτο να αναφερθεί ότι υπήρξαν χαμένες ευκαιρίες για την εξάπλωση της Ελληνικής επιρροής στη Βοσνία η οποία αναλογικά είναι πολύ μικρότερη της Ιρανικής και κυρίως δεν διαθέτει το στοιχεία της κεκαλυμμένης αποτροπής που εμφυσούν οι πολυποίκιλες δραστηριότητες των Ιρανών. Τέλος η παρουσία υπέρ των χιλίων Ελλήνων στρατιωτικών, αστυνομικών και στελεχών στα Βαλκάνια που υπάγονται και σε πολυεθνικές διοικήσεις αποτελεί πιθανό στόχο σε τυχόν τρομοκρατική δράση. Ως εκ τούτου τυχόν δραματικές εξελίξεις στο Ιράν λόγω του πυρηνικού προγράμματος όπως είναι φυσικό θα σημάνουν συναγερμό στις Ελληνικές αρχές ασφαλείας οι οποίες μέχρι στιγμής έχουν επιτυχώς καταφέρει να προστατέψουν τους Έλληνες που υπηρετούν στο «Εγγύς εξωτερικό» κατά τη τελευταία δεκαετία. Κοσσυφοπέδιο Koran – Prizreni Cultural Foundation” (Shoqata Kulturore Kurani – Prizren) Λαμβάνει καθοδήγηση από το Ιρανικό Πανεπιστήμιο “Xhometul Mustafa”, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Qom, στο Ιράν. Διευθυντής είναι ο Imam Muhamed Bagher Salehi. Ο αδελφός του είναι ο πρέσβης του Ιράν στη Φιλανδία. Έχει έδρα στην Πρίστινα, όπου και σκοπεύει να αγοράσει ένα κτίριο, πιθανότατα για να το χρησιμοποιήσει ως Μουσείο Ιρανικού Πολιτισμού. Προσπαθεί να θεσμοθετήσει Έδρα Περσικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο της Πρίστινα. ΜΚΟ Ehli Bejtit Έχει έδρα στο Πρίζρεν και λαμβάνει υποστήριξη από το Ιράν. Εκδίδει βιβλία θρησκευτικού περιεχομένου. Επιχορηγεί σπουδές νέων στο Ιράν και πρόσφατα χρηματοδότησε τις σπουδές 10 νεαρών Κοσοβάρων στο Ιράν, τους οποίους έστειλε στην πόλη Qom. ΠΓΔΜ Στα Σκόπια οι Ιρανοί έχουν περιορισμένη δραστηριότητα και στο παρελθόν επικεντρώθηκαν στο Πανεπιστήμιο του Τετόβου. Μάλιστα το 2006 είχαν ενδιαφερθεί να ανοίξουν έδρα εκεί για την Ιρανική γλώσσα και κουλτούρα, ενώ ακολουθούσαν και ορισμένα αρνητικά για την χώρα μας πλαίσια στο μείζον εθνικό μας θέμα των ΣΚΟΠΙΩΝ. Επίσης προσπάθησαν ανεπιτυχώς να διεισδύσουν στα δυο Αλβανόφωνα κόμματα της ΠΓΔΜ. Muhamed Jusufi Είναι υπήκοος ΠΓΔΜ Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος έχει αναπτύξει ιδιαίτερες σχέσεις με το Ιράν. Η δραστηριότητά του επικεντρώνεται στην Πρίστινα, Κόσοβο, όπου έχει οργανώσει ένα σύλλογο με την ονομασία “Zeri Yne” (Η Φωνή μας). Ο σύλλογος λαμβάνει οικονομική στήριξη από το Ιράν και συγκεκριμένα από τις Basixhe Forces. Αναλαμβάνει ανθρωπιστικές δράσεις και εκδίδει θρησκευτικά και μη θρησκευτικά βιβλία και φυλλάδια. Επίσης οργανώνει συνέδρια. Αλβανία Ιρανική Πρεσβεία Εκδίδει βιβλία με αντιδυτικό και φιλοϊρανικό περιεχόμενο, τα οποία έχουν ανεβάσει τους τόνους τους, σε σχέση με το χαμηλότερο και διακριτικό προφίλ που διατηρούσαν τα προηγούμενα χρόνια. Πρόσφατα, εξέδωσε και διένειμε βιβλία που ασκούν έντονη κριτική στον τύπο της δημοκρατίας των δυτικών κρατών, προτείνοντας το ισλαμικό δημοκρατικό σύστημα του Ιράν ως την καλύτερη εναλλακτική λύση. Αναπτύσσει επαφές με ισλαμικούς οργανισμούς και οργανώσεις, ιδιαίτερα δε με το “Rufai Tarikat” (Tarikat είναι όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει Ισλαμικό Θρησκευτικό Τάγμα). Στο παρελθόν επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη ιδιαίτερων σχέσεων με τη μεγάλη Αλβανική κοινότητα Αλεβιτών Μουσουλμάνων, οι οποίοι έχουν παρόμοια θεολογία με τους Σιίτες. Albania – Iran Friendship Association Αποτελεί έργο του τέως Ιρανού Πρέσβη στην Αλβανία, Alibeman Eghbali Zarch. Ο Διευθυντής ονομάζεται Bedri Bylyku. Διακεκριμένοι Αλβανοί είναι ήδη μέλη αυτού συλλόγου, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και τα κορυφαία στελέχη της Ακαδημίας Επιστημών, Eduart Sulstarova, Emil Lafe και Jorgo Bulo. Προσπαθεί να στρατολογήσει και πολιτικούς ως μέλη του. Στόχος του συλλόγου είναι οι υψηλού μορφωτικού και κοινωνικού επιπέδου Αλβανοί. Kuran Foundation Καθοδηγείται από το Ιρανικό Πανεπιστήμιο Xhometul Mustafa, που εδρεύει στην πόλη Qom. Δεδηλωμένος σκοπός του είναι να διδάξει το Κοράνι και να εκπαιδεύσει Αλβανούς ώστε να καταστούν ικανοί να το διδάξουν και αυτοί με τη σειρά τους. Στέλνει επιλεγμένους μαθητές για περαιτέρω θρησκευτική επιμόρφωση στο Ιράν, οι οποίοι στη συνέχεια επιστρέφουν στην Αλβανία και συγκεκριμένα στις περιοχές απ’ όπου κατάγονται, για να διδάξουν το Κοράνι. Εκδίδει βιβλία με σιιτικό περιεχόμενο. Στόχος του ιδρύματος είναι οι φτωχοί και χαμηλού μορφωτικού επιπέδου Αλβανοί. Saadi College Είναι κολλέγιο θηλέων. Ωστόσο, πρόθεση του κολλεγίου είναι να ιδρύσει και ένα αντίστοιχο κολλέγιο αρρένων, καθώς και ένα Πανεπιστήμιο στη συνέχεια, σε περιοχή που αγόρασαν πρόσφατα πάνω στην κύρια οδό Δυρραχίου-Τιράνων. Εκδίδει βιβλία θρησκευτικού και πολιτιστικού περιεχομένου. Διευθυντής είναι ο Amir Asghari, ιρανικής καταγωγής που απέκτησε την αλβανική υπηκοότητα. The Saadi Sirazi Cultural Foundation Αποτέλεσε το πρώτο ιρανικό ίδρυμα στην Αλβανία και είναι το πιο δραστήριο από τα εκεί ιρανικά ιδρύματα. Δεδηλωμένος σκοπός του είναι η έμφαση στους κοινούς πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ Αλβανίας και Ιράν. Διευθυντής του είναι ο Sarouz Falahatpisheh. Ουσιαστικά διευθύνεται και χρηματοδοτείται από το “Islamic Cultural and Relationship Organization” που εδρεύει στην Τεχεράνη. Υποστηρίζει οικονομικά και ηθικά άλλες ισλαμικές οργανώσεις, οργανισμούς και κοινότητες στην Αλβανία. Στέλνει Αλβανούς μαθητές για επιμόρφωση στο Ιράν. Εκδίδει βιβλία, όχι μόνο θρησκευτικού αλλά και πολιτικού περιεχομένου. Πολλά από αυτά έχουν συγγραφεί από διακεκριμένους Ιρανούς πολιτικούς και πνευματικούς, μεταξύ των οποίων και από τους Ayatollah Khomenei και Ayatollah Khaminei. Οργανώνει συνέδρια στα οποία προσκαλούνται και συμμετέχουν σημαντικές προσωπικότητες του Ιράν, μεταξύ των οποίων και οι: – Mohsen Miri, βουλευτής και σύμβουλος επί πολιτιστικών θεμάτων του Προέδρου και του Πνευματικού Αρχηγού. – Mahmud Khalilzadeh, βουλευτής και διευθυντής του “Saadi Sirazi’s European and Balkan Operations”. – Reaza Karami, τέως διευθυντής του ιδρύματος. Στόχος του Ιδρύματος είναι οι ανωτέρου και μέσου μορφωτικού και οικονομικού επιπέδου Αλβανοί. Το Ιράν στην Ελλάδα Η Ελλάδα διαθέτει μακροχρονίους δεσμούς στο τομέα της ενέργειας καταρχάς με το Ιράν. Εισάγει ανά έτος κατά μέσο όρο,600 εκ. κυβικά μέτρα φυσικό αέριο μέσω Τουρκίας που καλύπτουν το 15% της εγχώριας κατανάλωσης. Επιπλέον κατά μέσο όρο 6-7 εκ. τόνοι πετρέλαιο εισάγονται κατά κύριο λόγο από τα ΕΛΠΕ που αντιστοιχούν στο 23-25% της κατανάλωσης στην Ελλάδα. Oσο αυξάνεται η εξάρτηση της χώρας από τις ιρανικές εισαγωγές (κατ’ άλλες εκτιμήσεις φτάνουν και το 30% και ίσως και το 50%), τόσο αυξάνεται και ο κίνδυνος μη ομαλής τροφοδοσίας της χώρας, εφόσον τους επόμενους μήνες η ΕΕ αποφασίσει πετρελαϊκό εμπάργκο κατά της Τεχεράνης.Σε περίπτωση εμπάργκο, τα ελληνικά διυλιστήρια θα αναγκαστούν εκ των πραγμάτων να αυξήσουν τις εισαγωγές σε ρωσικό και σαουδαραβικό πετρέλαιο, αλλά με μεγαλύτερο κόστος, λόγω του επιχειρηματικού ρίσκου της Ελλάδας (country risk), που εκ των πραγμάτων θα μετακυλιστεί στις τελικές τιμές των καυσίμων. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι λόγω της “Ντε Φάκτο” χρεωκοπία της Ελλάδας, το Ιράν είναι η μόνη χώρα που παρέχει πάγιες πιστώσεις στη χώρα για το πετρέλαιο που εισάγει. Στην Αθήνα εδρεύει η κρατική τράπεζα εξαγωγών του Ιράν, γνωστή με την επωνυμία «Σαντεράτ», της οποίας η λειτουργία έχει απαγορευθεί στις ΗΠΑ και άλλες χώρες λόγω εξακριβωμένης σύνδεσης με την χρηματοδότηση της Χεζμπολλάχ. Ταυτόχρονα λόγω του ογκώδους κύματος λαθρομετανάστευσης στη χώρα υπάρχει Ιρανική κοινότητα που υπολογίζεται σε περί τα 10.000 άτομα στην Αθήνα κυρίως και αρκετοί άλλοι Σιίτες από το Λίβανο και λοιπές χώρες της Μέσης Ανατολής. Οι παρανόμοι διαβιούντες Ιρανοί στην Αθήνα και στα μεγάλα αστικά κέντρα, υπολογίζεται εν έτει 2012 σε περίπου 10.000 άτομα οι οποίοι χωρίζονται σε τρείς κατηγορίες: Αντικαθεστωτικοί, Κούρδικής καταγωγής και μετανάστες με τυχοδιωκτικές τάσεις. Σε ότι αφορά τους τελευτάιους είναι ενδεικτικό ότι μόνο μεταξύ 2010-2012 περί τους 130 Ιρανούς έχουν συλληφθεί στην Ελληνική Επικράτεια που είχαν εμπλακεί με σοβαρές μάλιστα παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, αλλά και για κλοπές, ληστείες, πλαστογραφίες και διακινήσεις λαθρομεταναστών. Η προσέγγιση της Αθήνας με το Ισραήλ και το αυξανόμενο λαθρομεταναστευτικό ρεύμα στην Αθήνα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον του Ιράν, από όπου εξάλλου περνούν όλοι σχεδόν οι Αφγανοί που εισέρχονται παρανόμως στην Ελλάδα, αφού βεβαίως διαβαίνουν και την Τουρκία. Συμφέρονται υφίστανται και στο λαθρεμπόριο ηρωίνης από το Αφγανιστάν, γιατί τα καραβάνια του λαθρεμπορίου διασχίζουν το Ιράν-Τουρκία προτού καταλήξουν στην Ελλάδα και στα Νότια Βαλκάνια. Το τελευταίο διάστημα αυξημένες εισαγωγές Οπίου με τη βοήθεια Ιρανικών κυκλωμάτων παρατηρούνται στην Ελλάδα, γεγονός που δείχνει την πιθανή ύπαρξη “Ιρανικής μαφίας” στη χώρα, κάτι που σε άλλες χώρες όπως η Βρετανία, Ολλανδία και Ιταλία υφίσταται εδω και έτη. Σε αυτό πλαίσιο πρέπει να προστεθούν οι πολλαπλοί επιχειρηματικοί αλλά και προσωπικοί δεσμοί Ελλήνων με την Βυρρητό, η φημολογία ότι υφίσταται μεταφορά χρημάτων μέσω ιδρυμάτων του Κόλπου, Ιρανικών κεφαλαίων διαμέσου της Ελλάδος σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης και τέλος η έντονη παρουσία Ιρανών αντικαθεστωτικών στην Αθήνα. Επίσης σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες δημοσιογραφικών κύκλων στο Λονδίνο κατά τα τέλη του 2010, ανώτερος Ιρανός διπλωμάτης στην Αθήνα προσπάθησε να κατασκοπεύσει ουσιαστικά τα συστήματα ασφαλείας του αεροδρομίου Αθηνών, αλλά εμποδίστηκε από την έγκαιρη επέμβαση των Ελληνικών αρχών. Σε αυτό το τελευταίο αξίζει να σημειωθεί ότι στις συνεχόμενες απεργίες πείνας που είχαν λάβει χώρα από Ιρανούς κατά το καλοκαίρι του 2010, υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτές έγιναν αντικείμενο εκμετάλλευσης ένθεν κακείθεν μυστικών υπηρεσιών διαφόρων κρατών και έκτοτε η χώρα εισήλθε για τα καλά στην χρησιμοποίηση λαθρομεταναστών για αλλότριους σκοπούς από διάφορα διεθνή συμφέροντα που κονταροχτυπιούνται επί Ελληνικού εδάφους. Η Ιρανική κοινότητα στην Αθήνα χωρίζεται σε διάφορες υπό-κατηγορίες (Πέρσες, Αζέροι, Κούρδοι, θρησκευόμενοι και μη) Είναι σημαντικό για την Ελλάδα να επιδιώξει την μη-συμμετοχή αυτών σε διεθνή παιχνίδια εξουσίας, γιατί σε συνδυασμό με την πολυάριθμη παρουσία δεκάδων εθνικοτήτων από Ισλαμικές χώρες, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να μετατραπεί η Αθήνα σε Βυρρητό με συγκρούσεις αλλοφύλων ακόμα και τρομοκρατικές ενέργειες. Η παγκόσμια εξάπλωση των Ιρανών Θα δοθεί σε αυτό το σημείο η πραγματική παγκόσμια εξάπλωση που έχει επιτύχει το Ιρανικό κράτος μέσω ποικιλίας μεθόδων, χρησιμοποιώντας θρησκευτικούς δεσμούς, επιχειρηματικά συμφέροντα και τις μυστικές του υπηρεσίες. Τα ονόματα των κρατών που εμφανίζονται, είναι αυτά στα οποία υπάρχει πραγματική επιρροή των Ιρανών σε βαθμό που δύνανται να επηρεάσει και την στάση των κρατών αυτών υπέρ της Τεχεράνης. Το δίκτυο αυτό δημιουργήθηκε τα τελευταία 30 έτη και σε ορισμένες περιπτώσεις προυπήρχε από την εποχή του Σάχη, απλώς πλέον άλλαξε προσανατολισμός και εκφέρεται ως «Ισλαμιστικό». Επιρροή μέσω Σιιτικών μειονοτήτων και εθνοπολιτικών δεσμών Λίβανος, Υεμένη, Κράτη του Κόλπου, Σαουδική Αραβία, Ιράκ, Συρία, Ομάν, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Αζερμπαϊτζάν. Σε αυτά τα κράτη οι Σιίτες ή οι Ιρανοί υπήκοοι φτάνουν από 10% έως και 80% του πληθυσμού, ενώ η πλειονότητα αυτών των κρατών σχετίζεται με παραγωγούς ενεργειακού πλούτου παγκόσμιας εμβέλειας. Μέσω μεταναστών και φιλικών πληθυσμών Χώρες της Κεντρικής Ασίας, λωρίδα της Γάζας και Παλαιστινιακή Αρχή, Σουδάν, Νιγηρία, Σομαλία, Τουρκία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο, Σουηδία, Ολλανδία, Αυστρία Μέσω διεθνών δικτύων πληροφοριών, οργανωμένου εγκλήματος και εμπορικών συμφερόντων Χώρες των Βαλκανίων, τρίγωνο Βολιβίας-Παραγουάης-Βραζιλίας, Αργεντινή, Νότια Αφρική, Ακτή του Ελεφαντοστού. Μέσω διακρατικών συμφωνιών και φιλικών κυβερνήσεων και ενεργειακών συμφερόντων Ρωσία, Κίνα, Ινδονησία, Μαλαισία, Ινδία, Φιλιππίνες, Βενεζουέλα, Νικαράγουα, Ταϊλάνδη, Βιετνάμ, Βόρεια Κορέα, Λευκορωσία, Βιρμανία, Μαλδίβες, Αρμενία, Τουρκία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της εξάπλωσης των Ιρανικών συμφερόντων Οι ομοσπονδιακές διωκτικές αρχές των ΗΠΑ στις 13 Νοεμβρίου του 2009 διεξήγαγαν εκτεταμένη επιχείρηση εναντίον Ιρανικών συμφερόντων στη Νέα Υόρκη. Συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν τέσσερα τεμένη Σιιτών και ένας ουρανοξύστης στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης και τα κεφάλαια αυτών. Τα περιουσιακά στοιχεία των παραπάνω, περιλάμβαναν επίσης 1000 στρέμματα γης στη Βιρτζίνια, ένα σχολείο στη Καλιφόρνια, διαμερίσματα στο Χιούστον του Τέξας, ενώ ο ουρανοξύστης διαθέτει 36 ορόφους και ενοικιάζεται σε δεκάδες επιχειρήσεις της πόλης. Η συνολική αξία των κεφαλαίων ξεπερνά με τους πλέον συντηρητικούς υπολογισμούς τα 500 εκ. Δολάρια και πρόκειται για μιας από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στο είδος της στις ΗΠΑ. Ο κύριος λόγος που οι αρχές προέβησαν σε αυτήν την ενέργεια ήταν η δίωξη που ασκήθηκε στο Ιρανικής επιρροής ίδρυμα ” Alavi Foundation”, για εμπλοκή σε ξέπλυμα χρήματος εκ μέρους της Τεχεράνης. Το ίδρυμα είχε ιδρύσει μια εταιρεία-βιτρίνα, την “Assa Corp.” η οποία είχε χρησιμοποιηθεί ως ενδιάμεσος για το ξέπλυμα του χρήματος μεταξύ του ιδρύματος και της Ιρανικής κρατικής τράπεζας “Melli Bank”, η οποία με τη σειρά της έχει κατηγοριοποιηθεί στη “Μαύρη λίστα” του υπουργείου οικονομικών των ΗΠΑ, ως χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που χρηματοδοτεί το Ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και ως εκ τούτου οποιοσδήποτε συναλλάσσεται με αυτό το ίδρυμα στην Αμερικανική επικράτεια, διαπράττει το κακούργημα που ισοδυναμεί με ξέπλυμα χρήματος που προέρχεται από οργανωμένες εγκληματικές δραστηριότητες. Μάλιστα ο Αμερικανός εισαγγελέα, ονόματι “Preet Bharara”, είχε καταθέσει τότε στις διωκτικές αρχές μια αναφορά 97 σελίδων, όπου επεξηγούσε με λεπτομέρειες τη σύνδεση των παραπάνω οργανισμών με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό του Ιράν καθώς και με τη διπλωματική αποστολή του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη που εδρεύει στη Νέα Υόρκη. Τα ανωτέρω, όμως αποτελούν ένα μικρό κλάσμα μόνο των κεφαλαίων που διαθέτει το Ιρανικό κράτος στο εξωτερικό. Στο Παρίσι στις πλέον ακριβές περιοχές των Ηλύσιων Πεδίων και της περιοχής της Όπερας, ακίνητα πολλών εκ. Ευρώ ανήκουν στο Ιρανικό κράτος ενώ σε δισεκατομμύρια Ευρώ ανέρχονται οι λογαριασμοί σε Ελβετία, Λιχτενστάιν και σε Αυστριακές τράπεζες. Το Ιράν έχει καθημερινά έσοδα από την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου με τις σημερινές τιμές, περί το ένα δις. Ευρώ, ενώ υπολογίζεται ότι τα ρευστά διαθέσιμα ανά το κόσμο που ελέγχονται από κρατικά ιδρύματα στην Τεχεράνη, ξεπερνούν τα 500 δις. Δολάρια. Έντονη είναι η παρουσία και οι επενδύσεις κρατικών ιδρυμάτων του Ιράν στο Πακιστάν, Ντουμπάι, Κατάρ, Μακάο, Φιλλιπίνες, Ταϊλάνδη, Αργεντινή και Νιγηρία. Ουσιαστικά το Ιρανικό κράτος είναι ένα από τα πλουσιότερα στον πλανήτη, παρόλη την εκτεταμένη φτώχεια μεγάλων τμημάτων του λαού του, καθότι φαίνεται οι Ιρανοί ηγέτες είναι πιστοί οπαδοί του δόγματος, “Ισχυρό κράτος είναι αυτό που έχει γεμάτο το θησαυροφυλάκιο και φτωχούς τους υπηκόους”.
 21. ht_p://loveforzion.blogspot.com/2011/06/blog-post.html
  Αναδημοσίευση από εδώ:
  http://www.newscode.gr/diplwmatia/story/40013/ena-karabi-gia-th-gaza-h-ellhnikh-tromokratia-h-al-kainta-h-chamas-h-ihh-o
  «Ο στολίσκος της Γάζας», η ελληνική τρομοκρατία,
  η Αλ Κάιντα, η Χαμάς, η IHH και ο γιός του Ερντογάν
  24/06/2011 – Του Δημήτρη Μπεκιάρη
  .
  Εξόχως αποκαλυπτικό είναι το περιεχόμενο ογκώδους ενημερωτικού δελτίου, το οποίο διέρρευσε από κυβερνητικές πηγές του Τελ Αβίβ και το οποίο αποκαλύπτει σήμερα το newscode.gr, για τις διασυνδέσεις του κινήματος «Free Gaza» και του ελληνικού παραρτήματός με την επωνυμία «Ένα Καράβι για τη Γάζα» με τον αναρχικό χώρο στην Ελλάδα, με εμπλεκόμενους στην υπόθεση της ελληνικής τρομοκρατίας, με ισλαμικές οργανώσεις όπως η Χαμάς και με ακραίες τουρκικές οργανώσεις, όπως η ΙΗΗ για την οποία υπάρχουν στοιχεία και ενδείξεις για σχέσεις με το Ιράν, με διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως η Αλ Κάιντα.

  Το εν λόγω δελτίο αναφέρεται στο ρόλο συγκεκριμένων προσώπων, όπως ο επικεφαλής του ελληνικού παραρτήματος της «Free Gaza» Βαγγέλης Πισσίας, ο Πέτρος Γιώτης, ο οποίος συμμετείχε στο πρώτο ταξίδι του στολίσκου της Ελευθερίας και ο Τάκης Πολίτης γνωστός Έλληνας ακτιβιστής της «Free Gaza».

  Επίσης το συγκεκριμένο έγγραφο δεν παραλείπει να αναφερθεί στον ρόλο Ελληνίδας βουλευτού για την οποία αναφέρεται ότι διατηρεί στενές σχέσεις με το κίνημα «Free Gaza», όπως επίσης ότι έχει συναντηθεί με υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο υπουργός Εξωτερικών της οργάνωσης Μαχμούντ Αλ Ζαχάρ.

  Εκτός, όμως, από όλα αυτά το ενημερωτικό δελτίο περιλαμβάνει επίσης εξαιρετικά σημαντικές πληροφορίες και εκτιμήσεις αναφορικά με τον ρόλο του Αιγύπτιου Ναΐμ Ελγκαντούρ, προέδρου της «Ένωσης Μουσουλμάνων Ελλάδας», αλλά και στη σχέση της υπόθεσης της μεταφοράς 300 παράνομων μεταναστών από την Κρήτη στην Αθήνα.

  Επίσης ξεχωριστή αναφορά πραγματοποιείται για τον ρόλο της τουρκικής κυβέρνησης, αλλά και για τον γιο του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, Νετσμετίν ο οποίος συμμετείχε σε εκδήλωση προς τιμήν των «Σαχίντ» (μαρτύρων) του «στολίσκου της Ελευθερίας» του 2010.

  «Υπονόμευση»

  Το ενημερωτικό δελτίο εντάσσει την δράση των Ελλήνων διοργανωτών του «στολίσκου της Ελευθερίας» στο πλαίσιο της υπονόμευσης των Ελληνο – ισραηλινών σχέσεων, σε μία περίοδο που οι σχέσεις Αθήνας – Τελ Αβίβ είναι καλύτερες από ποτέ και που το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ήδη έχει εκδώσει ανακοίνωση αποτροπής των Ελλήνων πολιτών και ελληνικών πλοίων ή άλλων πλωτών μέσων, ώστε να μην συμμετάσχουν στον νέο «στολίσκο της Ελευθερίας».

  Μάλιστα ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, κ. Arye Mekel εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

  Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι γίνεται αναφορά σε τηλεοπτική εμφάνιση του Βαγγέλη Πισσιά στην δημόσια τηλεόραση ΕΡΤ-3, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του στη βελτίωση των Ελληνο – Ισραηλινών σχέσεων «κάνοντας έκκληση για επιστροφή στις “παραδοσιακές σχέσεις της Ελλάδας με τον αραβικό κόσμο”. Δήλωσε ότι η νέα αποστολή του στολίσκου αποτελεί “μέρος αυτής της προσπάθειας”.

  Ο Πισσίας προσπάθησε να παρουσιάσει με αρνητικό τρόπο τις Ελληνο – ισραηλινές σχέσεις, χαρακτηρίζοντας τα πιθανά οφέλη της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου, ιδιαίτερα στον χώρο της ενέργειας, ως ένα όνειρο θερινής νυκτός που δεν θα υλοποιηθεί ποτέ».

  Σύμφωνα με το ίδιο ενημερωτικό δελτίο , το οποίο διέρρευσε από κυβερνητικές πηγές του Τελ Αβίβ, «Η “Free Gaza” και το ελληνικό παράρτημά της δεν είναι ανθρωπιστική οργάνωση, αλλά στόχος της είναι η παροχή πολιτικής νομιμοποίησης και υποστήριξης στο εξτρεμιστικό καθεστώς της Χαμάς που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας.

  Το ελληνικό παράρτημα της “Free Gaza” αποτελείται από ακροαριστερούς ακτιβιστές που έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους για την Χαμάς, έχουν νομιμοποιήσει αυταρχικά καθεστώτα όπως το Ιράν, έχουν εκφράσει συμπάθεια για ύποπτα μέλη ελληνικών και διεθνών τρομοκρατικών οργανώσεων και στο παρελθόν έχουν συμμαχήσει με μία ακραία τουρκική οργάνωση.

  Συμμετέχουν σε ένα διεθνή στολίσκο με απώτερο σκοπό να προχωρήσουν σε μία προβοκάτσια εναντίον του Κράτους του Ισραήλ για να πλήξουν τις νέες στρατηγικές σχέσεις μεταξύ Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου».

  «Υποστηρίζουν την Χαμάς»

  Ένα από τα θέματα στο οποίο επικεντρώνει το συγκεκριμένο έγγραφο αναφορικά με τον ρόλο, που διαδραματίζει η “Free Gaza”, αλλά και το ελληνικό τμήμα της είναι η στήριξη προς την παλαιστινιακή οργάνωση «Χαμάς». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται «Η ελληνική συμβολή στην οργάνωση «Free Gaza» είναι σημαντικότατη.

  Οι Έλληνες ακτιβιστές έχουν διαδραματίσει κύριο ρόλο στη διοργάνωση αρκετών αποστολών και μάλιστα είναι οι πρώτοι που πραγματοποίησαν το πρώτο ταξίδι της οργάνωσης τον Αύγουστο του 2008, με δύο ελληνικά ψαροκάικα τα οποία προσέγγισαν το λιμάνι της Γάζας, αφού τους το επέτρεψαν οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις.

  Ένας μεγάλος αριθμός Ελλήνων ακτιβιστών πάνω σε ελληνικά πλοία συμμετείχε και στον τελευταίο στολίσκο της οργάνωσης, ο οποίος ενεπλάκη σε συγκρούσεις με τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF), τον Μάιο του 2010». Επίσης στο εν λόγω δελτίο αναφέρεται ότι τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα καταφθάνουν ακτιβιστές από ολόκληρο τον χώρα και μάλιστα από χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Νέα Ζηλανδία, ο Καναδάς και άλλες, «προκειμένου να κάνουν τις τελευταίες προετοιμασίες για το ταξίδι τους».

  Επίσης γίνεται λόγος στην αισθητή διαφοροποίηση των διακηρύξεων ανάμεσα στην «Free Gaza» και στο ελληνικό παράρτημα με την επωνυμία «Ένα Καράβι για τη Γάζα».

  Σε αντίθεση με την διεθνή ιστοσελίδα της οργάνωσης, η οποία αναφέρει ότι στόχος της οργάνωσης είναι η επικέντρωση της προσοχής στον θαλάσσιο αποκλεισμό της Γάζας με «κοινωνική βοήθεια» και «μη βίαια μέσα», αντίστοιχα στην ιστοσελίδα του ελληνικού παραρτήματος γίνεται λόγος για «υποστήριξη της παλαιστινιακής αντίστασης με «όλα τα μέσα», γεγονός το οποίο η Ισραηλινή πλευρά, με βάση το συγκεκριμένο έγγραφο αντιμετωπίζει ως ένδειξη ότι «Έλληνες ακτιβιστές υποστηρίζουν τρομοκρατικές ενέργειες όπως είναι οι βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας και οι ρίψεις ρουκετών εναντίον αθώων Ισραηλινών πολιτών από παλαιστινιακές τρομοκρατικές ομάδες, όπως είναι η Χαμάς».

  Μετά από αυτό το σημείο αναφέρεται ότι «Οι Έλληνες ακτιβιστές του στολίσκου έχουν επιδείξει την υποστήριξή τους για τη Χαμάς με ποικίλους τρόπους. Κατά τη διάρκεια της πρώτης αποστολής στη Γάζα τον Αύγουστο του 2008, Έλληνες και διεθνείς ακτιβιστές συναντήθηκαν και τιμήθηκαν από υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς, μεταξύ των οποίων και ο Ισμαήλ Χανίγια, ο Πρωθυπουργός της Χαμάς, και ο Υπουργός Εξωτερικών της οργάνωσης, Μαχμούντ Αλ Ζαχάρ».

  Επίσης αναφέρεται ότι συναντήθηκαν και με μέλη της Ισλαμικής Τζιχάντ.
  Όπως αναφέρει το δελτίο«Τον Μάρτιο του 2009, υποστηρικτές και Έλληνες ακτιβιστές της «Free Gaza» μεταξύ των οποίων και Έλληνες βουλευτές ταξίδεψαν στη Δαμασκό και συναντήθηκαν με τον Χαλέντ Μεσάλ υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς, που διατηρεί τη βάση του στη Συρία.

  Στην αντιπροσωπεία συμμετείχε και Έλληνας βουλευτής που συμμετείχε στο πρώτο ταξίδι του κινήματος της «Free Gaza» τον Αύγουστο του 2008».

  Ειδική αναφορά γίνεται στον ακτιβιστή Τάκη Πολίτη, ο οποίος δήλωνε ότι ήλπιζε πως τον στολίσκο της Γάζας θα υποδεχόταν η «εκλεγμένη Κυβέρνηση της Χαμάς».

  «Ελληνική τρομοκρατία»

  Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχουν οι Ισραηλινές πληροφορίες και εκτιμήσεις, τις οποίες περιλαμβάνει το έγγραφο, το περιεχόμενο του οποίου φέρει στο φως το newscode.gr, αναφορικά με τις σχέσεις, οι οποίες έχουν διαπιστωθεί ανάμεσα στους Έλληνες ακτιβιστές του «στολίσκου της Ελευθερίας» και σε κατηγορούμενους για συμμετοχή σε εγχώριες, αλλά και διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις. Πρέπει να σημειωθεί ότι ειδική αναφορά πραγματοποιείται στον κατηγορούμενο σχετικά με την υπόθεση του ΕΛΑ, Χρήστο Τσιγαρίδα.

  Επίσης πραγματοποιείται αναφορά στο γεγονός ότι αρκετοί από τους Έλληνες ακτιβιστές προέρχονται από τον αναρχικό χώρο ή «τρέφουν συμπάθεια για αναρχικά κινήματα και άτομα για τα οποία υπάρχουν υποψίες για συμμετοχή στην εγχώρια τρομοκρατία».

  Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι « το 2003 και 2004 γνωστά μέλη του κινήματος «Free Gaza» συμμετείχαν ως μάρτυρες υπεράσπισης στις δίκες μελών του Επαναστατικού Λαϊκού Αγώνα (ΕΛΑ) και της 17 Νοέμβρη, οι οποίες είναι ελληνικές τρομοκρατικές οργανώσεις».

  Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες «το 2004 ο επικεφαλής του ελληνικού παραρτήματος της “Free Gaza”, Βαγγέλης Πισσίας, συμμετείχε ως μάρτυρας υπεράσπισης στην δίκη του Χρήστου Τσιγαρίδα, άτομο που ομολόγησε ότι ήταν μέλος του Επαναστατικού Λαϊκού Αγώνα (ΕΛΑ)».

  Στη συνέχεια γίνεται ειδική αναφορά στον ΕΛΑ, για τον οποίο αναφέρεται ότι «ήταν μία εγχώρια τρομοκρατική οργάνωση που έχει πλέον διαλυθεί, και η οποία κατηγορήθηκε για 250 επιθέσεις στην Ελλάδα εναντίον αμερικανικών, Δυτικών και ελληνικών στόχων κατά την περίοδο 1975 – 1995. Όλα τα μέλη της οργάνωσης αθωώθηκαν το 2009 λόγω έλλειψης στοιχείων ή επειδή τα αδικήματά τους είχαν παραγραφεί».

  Για τον Χρήστο Τσιγαρίδα για τον οποίο σημειώνεται ότι «αναφέρεται στον κατάλογο των επιβατών του ελληνικού πλοίου “Σφενδόνη”, που συμμετείχε στον τελευταίο στολίσκο τον Μάιο του 2010».

  Εκτός, όμως, από τους Πισσία και Τσιγαρίδα, ειδική είναι η αναφορά που πραγματοποιείται στον Πέτρο Γιώτη, ο οποίος συμμετείχε στο πρώτο ταξίδι του κινήματος «Free Gaza» τον Αύγουστο του 2008.

  Ο Πέτρος Γιώτης, ο οποίος κατέγραψε τις συναντήσεις τω ν Ελλήνων ακτιβιστών με την ηγεσία της Χαμάς χαρακτηρίζεται «γνωστή προσωπικότητα του ελληνικού αναρχικού χώρου».

  Όμως, ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι, όπως ακριβώς αναφέρεται «Πριν από αυτό, το 2003, ο Γιώτης συμμετείχε ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη του Δημήτρη Κουφοντίνα, μέλους της 17 Νοέμβρη που έχει καταδικαστεί και προφυλακιστεί» και προστίθεται ότι «Ο Γιώτης αποφάσισε να παραστεί στη δίκη Κουφοντίνα ως μάρτυρας υπεράσπισης για “ιδεολογικούς λόγους”».

  Στη συνέχεια πραγματοποιείται μία σύντομη αναφορά στην «17 Νοέμβρη» για την οποία αναφέρεται ότι είναι μία «περιβόητη ελληνική τρομοκρατική οργάνωση που ευθύνεται για 23 πολιτικές δολοφονίες και 103 επιθέσεις εναντίον ελληνικών, αμερικανικών, βρετανικών και άλλων στόχων. Η οργάνωση διαλύθηκε όταν τα μέλη της συνελήφθησαν».

  Η Υπατία, μετανάστες και ο Ελγκαντούρ

  Όμως οι πληροφορίες δεν περιορίζονται στο γεγονός ότι ο Πέτρος Γιώτης ήταν μάρτυρας υπεράσπισης του Δημήτρη Κουφοντίνα στις δίκες για τη «17 Νοέμβρη», αλλά επεκτείνονται και στον ρόλο, τον οποίο διαδραμάτισε ως εκπρόσωπος της «Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης» στην υπόθεση της μεταφοράς 300 παράνομων μεταναστών στην Αθήνα από την Κρήτη, οι οποίοι όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται «αρχικά κατέλαβαν το Πολυτεχνείο και έπειτα άρχισαν απεργία πείνας όταν μεταφέρθηκαν σε άλλο κτήριο». Μάλιστα σημειώνεται ότι «το όλο θέμα προκάλεσε μεγάλο πονοκέφαλο στην ελληνική κυβέρνηση».

  Επίσης αναφορά γίνεται στη σχέση του Ναΐμ Ελγκαντούρ, προέδρου της «Ένωσης Μουσουλμάνων Ελλάδας» και της συζύγου του Άννα Στάμου, η οποία όπως αναφέρεται είναι «μία Ελληνίδα πουέχει ασπαστεί το Ισλάμ». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το περιεχόμενο του σημειώματος, το οποίο αποκαλύπτει το newscode.gr «Ο ίδιος ο Ελγκαντούρ συμμετείχε στον τελευταίο στολίσκο για τη Γάζα τον Μάιο του 2010, ενώ λέγεται ότι η σύζυγός του έπαιξε κύριο λόγο στη διοργάνωση των δραστηριοτήτων του ελληνικού παραρτήματος “Ένα Καράβι για τη Γάζα».

  Μάλιστα σημειώνεται ότι «Η Ένωση Μουσουλμάνων Ελλάδας” εκπροσωπεί του Μουσουλμάνους μετανάστες στη χώρα”» και προστίθεται ότι « O Ελγκαντούρ, ο οποίος κατάγεται από την Αίγυπτο, είναι ένθερμος υποστηρικτής των δικαιωμάτων των Μουσουλμάνων στην Ελλάδα, ενώ πριν μερικούς μήνες διοργάνωσε δημόσια προσευχή περίπου 5.000 Μουσουλμάνων στην Αθήνα».

  «Η παλιά συμμαχία με ακραίες τουρκικές οργανώσεις» και η IHH

  «Οι Έλληνες ακτιβιστές του στολίσκου στο παρελθόν συμμάχησαν ανοικτά με την “IHH”, μια ακραία ισλαμική τουρκική “φιλανθρωπική” οργάνωση, η οποία ήταν ο κύριος χρηματοδότης και διοργανωτής του στολίσκου το 2010», αναφέρει το ισραηλινό ενημερωτικό δελτίο. Οι ακτιβιστές της IHH ήταν εκείνοι, οι οποίοι βρίσκονταν στο πλοίο “Mavi Marmara”, στο οποίο πραγματοποίησαν έφοδο οι άνδρες των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.

  Η IHH πρόσφατα έχει αποφασίσει να μην συμμετάσχει στο νέο στολίσκο της Γάζας. Ωστόσο υπάρχουν πληροφορίες και ενδείξεις ότι μέλη της IHH θα συμμετάσχουν στο νέο στολίσκο πάνω σε πλοία, τα οποία θα αποπλεύσουν από την Ελλάδα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται «Η παλιά συμμαχία Ελλήνων ακτιβιστών με την οργάνωση και η πρόσφατη συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις της IHH στην Τουρκία για το νέο στολίσκο αποκάλυψε τόσο την ακραία ιδεολογία όσο και τους πραγματικούς στόχους των Ελλήνων ακτιβιστών».

  Ομως, ίσως το μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε αυτή την ενότητα παρουσιάζουν οι πληροφορίες για τη διασύνδεση της τουρκικής οργάνωσης “IHH» με την Αλ Κάιντα. Σύμφωνα με έκθεση του Δανικού Ινστιτούτου Διεθνών Ερευνών, το 2006 η IHH είχε διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα, όπως επίσης και με παγκόσμια ισλαμικά δίκτυα στη δεκαετία του 1990.

  Όπως αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο που διέρρευσε από κυβερνητικές πηγές του Τελ Αβίβ «Το 2003, μιλώντας ενώπιον δικαστηρίου των ΗΠΑ ο Γάλλος Δικαστής Ζαν Λουί Μπριγκιέρ, δήλωσε ότι η IHH έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αποτυχημένη προσπάθεια του ισλαμιστή τρομοκράτη Αχμέντ Ρεσάμ να ανατινάξει το αεροδρόμιο στο Λος Άντζελες. Επιπλέον είναι γνωστές οι στενές σχέσεις της IHH με την Χαμάς και την ηγεσία της».

  Μάλιστα σε συνέντευξη Τύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία, στις 5 Μαϊου 2011, με την συμμετοχή και άλλων μουσουλμανικών οργανώσεων η IHH προχώρησε στην καταδίκη της δολοφονίας του Οσάμα Μπιν Λάντεν, προχωρώντας σε χαρακτηρισμούς όπως «αμερικανική τρομοκρατία». Σύμφωνα με το δελτίο«αυτά τα στοιχεία αποτελούν «επιπλέον απόδειξη της ακραίας αντι- Δυτικής και ριζοσπαστικής ισλαμικής κοσμοθεωρίας της οργάνωσης».

  Σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε στις 11 Μαϊου 2011, ο επικεφαλής της IHH, Μπουλέντ Γιλντρίμ, είχε δηλώσει ότι η οργάνωσή του δεν θα δίσταζε να θυσιάσει περισσότερους «Σαχίντ» δηλαδή Μουσουλμάνους «μάρτυρες» για να επιτύχει τους στόχους του στολίσκου στη νέα αποστολή του στα τέλη Ιουνίου.

  Οι ακτιβιστές του ελληνικού παραρτήματος της “Free Gaza” έχουν δώσει συνεντεύξεις Τύπου, στις οποίες κατέστησαν δηλωτική την συνεργασία τους με την IHH, όπως αναφέρει το έγγραφο, το οποίο συμπληρώνει ότι «είχαν πράξει τα μέγιστα για να υποβαθμίσουν τους ισχυρισμούς για τους δεσμούς της IHH μα ακραίες οργανώσεις σε μία προσπάθεια να προωθήσουν τα υποτιθέμενα “ανθρωπιστικά διαπιστευτήρια” της».

  Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται « ο Βαγγέλης Πισσίας συμμετείχε σε συνέντευξη Τύπου και σε εκδηλώσεις στη Πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης με στόχο να προωθήσει το νέο στολίσκο και να τιμήσει τους Τούρκους ισλαμιστές “Σαχίντ” που έχασαν τη ζωή τους στις συγκρούσεις με τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις πέρυσι». Μάλιστα στις ίδιες εκδηλώσεις είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι συμμετείχε επίσημη αντιπροσωπεία του Ιράν με επικεφαλής τον Αγιατολάχ Σαγιέντ Γκαεμαγκάμι.

  Μάλιστα τα μέλη της ιρανικής αντιπροσωπείας κρατούσαν πανό, στο οποίο απεικονιζόταν ο ηγέτης της οργάνωσης Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα. Όπως σημειώνεται «Όπως και η Χαμάς, η Χεζμπολάχ είναι μία τρομοκρατική οργάνωση που επιδιώκει την καταστροφή του Ισραήλ και παίρνει εντολές από την Τεχεράνη».

  Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Bild» υπάρχουν ενδείξεις και για διασυνδέσεις της Ιρανικής κυβέρνησης με την τουρκική IHH. Σύμφωνα, μάλιστα με εκείνο το δημοσίευμα και όπως αναφέρει το έγγραφο «τρεις Ιρανοί κατάσκοποι στην Κωνσταντινούπολη τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό επειδή έβγαζαν πλαστά διαβατήρια και ταξιδιωτικά έγγραφα για τους διοργανωτές του στολίσκου από την IHH».

  «Η Τουρκική κυβέρνηση» και ο γιος του Ερντογάν

  Όπως αναφέρει σε πρόσφατη έκθεσή του ο αναλυτής Στήβεν Μέρλι, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις σε ότι έχει να κάνει με την ανάμειξη της τουρκικής κυβέρνησης στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο «Mavi Marmara». Το έγγραφο αναφέρεται στη συμμετοχή Αξιωματούχων του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία AKP (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης), σε «εκδηλώσεις της Τουρκικής Μουσουλμανικής Αδελφότητας για την υποστήριξη του στολίσκου».

  Μάλιστα πραγματοποιείται ειδική αναφορά στον γιό του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, Νετσμετίν και στο γεγονός ότι πρόσφατα συμμετείχε σε εκδήλωση των Τούρκων «Σαχίντ» του «στολίσκου της Ελευθερίας», ο οποίος κατευθυνόταν στη Γάζα το 2010.

  Η συγκεκριμένη τουρκική οργάνωση, δηλαδή η IHH, φέρεται να διατηρεί σχέσεις με την τουρκική κυβέρνηση, γεγονός που σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν«μπορεί να αποτελεί τον λόγο για τον οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία αποφάσισε να απαγορεύσει τότε τον ελλιμενισμό των πλοίων του στολίσκου σε κυπριακά λιμάνια, στην πορεία τους προ τη Γάζα».

  Ειδική αναφορά γίνεται, επίσης, στην βουλευτή της Κύπρου, Έλενα Θεοχάρους η οποία ανήκει στο κόμμα του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΥΣΗ) και για την οποία αναφέρεται ότι «υποστηρίζει τον Παλαιστινιακό αγώνα». Όπως τονίζεται «αρνήθηκε να συμμετάσχει στον τελευταίο στολίσκο τον Μάιο του 2010, καθώς, όπως υποστήριξε η ίδια, υπήρχαν πράκτορες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ) πάνω στα τουρκικά πλοία».

  Εκτός αυτών, όμως, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην στάση που τηρεί ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος ενώ στην αρχή δήλωσε αρχικά ότι η Τουρκία θα λάβει «όλα τα απαραίτητα μέτρα» για την προστασία του νέου στολίσκου, στις 6 Ιουνίου δήλωσε ότι «ίσως η IHH θα έπρεπε να ξανασκεφτεί την αποστολή της».

  Σύμφωνα με το περιεχόμενο του εγγράφου «Διάφοροι αναλυτές εικάζουν ότι η Τουρκία άρχισε να αποστασιοποιείται από το νέο στολίσκο εξαιτίας του αναβρασμού που υπάρχει στη Μέση Ανατολή και συγκεκριμένα στη γειτονική Συρία επειδή υπήρξαν πιέσεις από τις ΗΠΑ. Αναλύσεις στον ισραηλινό Τύπο αναφέρουν ότι στη συγκεκριμένη στιγμή η τουρκική κυβέρνηση δεν θα επιχειρούσε να υπάρξει ένταση με το Ισραήλ».

  «Νομιμοποίηση στο Ιράν»

  Για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι Έλληνες ακτιβιστές το Ιράν το έγγραφο αναφέρει «Οι Έλληνες ακτιβιστές του στολίσκου και οι υποστηρικτές τους έχουν δώσει νομιμοποίηση σε αυταρχικά καθεστώτα, όπως το Ιράν. Μάλιστα τον Μάρτιο του 2009 και τον Ιανουάριο του 2010, Έλληνες ακτιβιστές και υποστηρικτές του παραρτήματος “Ένα Καράβι για τη Γάζα” συμμετείχαν σε φιλο-παλαιστινιακές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από την ιρανική Κυβέρνηση στην Τεχεράνη ή και από την Πρεσβεία του Ιράν στην Αθήνα.

  Μεταξύ αυτών και ο επικεφαλής του ελληνικού παραρτήματος “Free Gaza”, Βαγγέλης Πισσίας, ο οποίος συμμετείχε σε εκδήλωση της ιρανικής Πρεσβείας στην Αθήνα για την “παλαιστινιακή αντίσταση” τον Ιανουάριο του 2010».

  Επίσης γίνεται λόγος για την υποστήριξη που παρέχει το ελληνικό παράρτημα της «Free Gaza» στις κοινωνικές εξεγέρσεις και στα δημοκρατικά κινήματα στη Μέση Ανατολή, αλλά και στον «επιλεκτικό τρόπο» με τον οποίο η συγκεκριμένη οργάνωση έχει δείξει τις «δημοκρατικές της ευαισθησίες».

  Έτσι αναφέρεται: «Οι Έλληνες ακτιβιστές του στολίσκου έχουν διοργανώσει συζητήσεις για τις λαϊκές εξεγέρσεις σε χώρες, όπως η Τυνησία και η Αίγυπτος, αλλά έχουν παραλείψει να αναφερθούν στη δεινή καταπίεση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τον διωγμό των διαδηλωτών στη Συρία και στο Ιράν.

  Ενώ το “Ένα Καράβι για τη Γάζα” δεν χάνει ευκαιρία να καταδικάσει το Ισραήλ, στην ιστοσελίδα του απουσιάζουν εντελώς οι αναφορές στη Συρία και το Ιράν. Για παράδειγμα, οι πρόσφατοι βασανισμοί και δολοφονίες παιδιών ηλικίας 11 και 13 ετών από το καθεστώς της Συρίας δεν φαίνεται να συγκινούν τους Έλληνες ακτιβιστές.

  Η ιστοσελίδα “Ένα Καράβι για τη Γάζα” δεν είχε επίσης καμία αναφορά στον διωγμό και την καταπίεση των διαδηλωτών και των πολεμιστών της αντιπολίτευσης από το καθεστώς Καντάφι στη Λιβύη, αλλά έσπευσε να καταδικάσει τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ κατά του λιβυκού καθεστώτος».

 22. http://loveforzion.blogspot.com/2011/10/blog-post_11.html 11/10/11 Σχετικά για το «Στόλο της Ελευθερίας ΙΙ» . Ο Γάμος αλά Ελληνικά του Νετανιάχου «Ο Νετανιάχου έχει επενδύσει στη σχέση του με την Ελλάδα κατά τη διάρκεια του τελευταίου ενάμισυ έτους και το στοίχημά του τελικά απέδωσε καρπούς, καθώς η Ελλάδα δεν επιτρέπει να αναχωρήσει ο στολίσκος με προορισμό τη Γάζα από τα λιμάνια της». «HAARETZ» (1.7.2011) Ο Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου φαίνεται μερικές φορές σχεδόν υπερβολικά υπερόπτης και με υπερβολική αυτοπεποίθηση, για το καλό του. Ωστόσο, σε αντίθεση με τις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό το Σαββατοκύριακο έχει πραγματικά λόγο για την αλαζονεία του. Η προσωπική επένδυση του Νετανιάχου στη σχέση του κατά το τελευταίο ενάμισυ έτος με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, κατά το οποίο ανέπτυξε τις διπλωματικές σχέσεις με την παραπαίουσα ευρωπαϊκή χώρα, φαίνεται να έχουν βάλει το τελευταίο καρφί στο φέρετρο του στολίσκου της Γάζας. Στην ομιλία του το βράδυ της Πέμπτης για την τελετή αποφοίτησης στη Σχολή της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, ο Νετανιάχου μίλησε για τις διπλωματικές προσπάθειες που καταβάλλονται για την ακύρωση του απόπλου του στολίσκου της Γάζας. Ο μόνος ηγέτης που ο Νετανιάχου ανέφερε ονομαστικά στην ομιλία του ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου στην Ελλάδα. Ακριβώς μια μέρα νωρίτερα, ο πρωθυπουργός μίλησε με τον Έλληνα ομόλογό του, καλώντας τον να εκδώσει διαταγή προκειμένου να εμποδίσει τον απόπλου των πλοίων από την Ελλάδα προς τη Λωρίδα της Γάζας. Σε αντίθεση με το παρελθόν, ο κ. Παπανδρέου απάντησε θετικά και υψηλόβαθμος Ισραηλινός αξιωματούχος που συμμετέχει στις συνομιλίες μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού και του Νετανιάχου, δήλωσε ότι το Ισραήλ γνώριζε ήδη από το απόγευμα της Πέμπτης ότι η Ελλάδα είχε την πρόθεση να εμποδίσει τον απόπλου των πλοίων με προορισμό τη Λωρίδα της Γάζας. Το ειδύλλιο μεταξύ Νετανιάχου και Παπανδρέου άρχισε τον Φεβρουάριο του 2010, όταν οι δύο συναντήθηκαν τυχαία στο εστιατόριο «Πούσκιν» στη Μόσχα. Ο Νετανιάχου εκμεταλλεύτηκε την τυχαία συνάντηση τους για να μιλήσει με τον Έλληνα πρωθυπουργό για το τουρκικό εξτρεμισμό εναντίον του Ισραήλ και γρήγορα οι δύο άνδρες έγιναν φίλοι. Οι πρωθυπουργοί του Ισραήλ και της Ελλάδας έχουν μιλήσει μεταξύ τους τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα από τότε που συναντήθηκαν στη Μόσχα.Ο τουρκικός στολίσκος στη Γάζα τον Μάιο 2010 οδήγησε σε σοβαρές ανησυχίες μεταξύ των τάξεων των υπηρεσιών πληροφοριών και των στρατιωτικών στην Ελλάδα, οι οποίοι άρχισαν να πιέζουν την κυβέρνηση να ενισχύσει τις διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ. Δεν χρειαζόταν πολύ για να πειστεί ο Παπανδρέου. Τον Ιούλιο 2010 επισκέφθηκε την Ιερουσαλήμ –ήταν η πρώτη επίσημη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στο Ισραήλ σε 30 χρόνια. Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο Νετανιάχου ταξίδεψε στην Αθήνα, περνώντας μια ολόκληρη ημέρα με τον Παπανδρέου και άλλους αξιωματούχους σε ένα κοντινό νησί. Ισραηλινοί διπλωμάτες επιβεβαιώνουν ότι η εκκολαπτόμενη φιλία μεταξύ των δύο χωρών κατά τη διάρκεια του τελευταίου ενάμισυ έτους είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Η επικοινωνία μεταξύ των υπηρεσιών πληροφόρησης έχει αυξηθεί, η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από κοινές ασκήσεις με την αντίστοιχη Ελληνική και ο Νετανιάχου ζήτησε τη συνδρομή του Παπανδρέου για να μεταφέρει αρκετά μηνύματα στο Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς. Πολλές από τις συνομιλίες μεταξύ Νετανιάχου και Παπανδρέου τους τελευταίους μήνες περιστράφηκαν γύρω από τη σοβαρή οικονομική κρίση από την οποία σήμερα η Ελλάδα υποφέρει. Ο Νετανιάχου πρόσφατα αποφάσισε να βοηθήσει τον νέο φίλο του σε μια συνάντηση υπουργών εξωτερικών και Ευρωπαίων προωθυπουργών, κάνοντας έκκληση σε αυτούς για την παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα. «Ο Νετανιάχου έχει γίνει λομπίστας υπέρ της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε ένας Ισραηλινός διπλωμάτης. Τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι προσπάθειες για την εμπόδιση του απόπλου του φιλο-παλαιστινιακού στολίσκου προς τη Γάζα ήταν σε κρίσιμο σημείο, ο Νετανιάχου αποκόμισε τα οφέλη της επένδυσής του στους Ισραηλινο-ελληνικούς δεσμούς και το στοίχημά σε αυτή την ευρωπαϊκή χώρα απέδωσε. Ήταν σε θέση να δημιουργήσει μια βιώσιμη εναλλακτική λύση στις σχέσεις με την Τουρκία από διάφορες απόψεις, δείχνοντας στον Ερντογάν ότι το Ισραήλ δεν θα διστάσει να προσεγγίσει τον μεγαλύτερο εχθρό του στη Δύση. Και όταν η στιγμή της αλήθειας έφτασε, η Ελλάδα ανταποκρίθηκε και διέταξε την απαγόρευση κάθε απόπλου με προορισμό τη Γάζα από τα λιμάνια της. Η απόφαση της Ελλάδας, μαζί με την ανακοίνωση του Τουρκικού Ιδρύματος Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ΙΗΗ) ότι δεν θα έστελνε το Mavi Μαρμαρά και η δήλωση του Προέδρου της Κύπρου με την οποία απαγορεύεται ο απόπλους στη Γάζα, σφράγισε την τύχη του στολίσκου σχεδόν ολοκληρωτικά. «Οι διοργανωτές του στολίσκο δεν έλαβαν υπόψη το γεγονός ότι η Ελλάδα του Ιουλίου 2011 δεν είναι η Ελλάδα του Μαΐου 2010», δήλωσε εξέχων Ισραηλινός αξιωματούχος, ο οποίος εργάστηκε εντατικά τους τελευταίους μήνες για να εμποδίσει την πραγματοποίηση της αποστολής του στολίσκου της Γάζας. «Σήμερα υπάρχει μια διαφορετική Ελλάδα, όταν πρόκειται για το Ισραήλ», πρόσθεσε. «Οι διοργανωτές του στολίσκου δεν το κατάλαβαν αυτό, και τώρα πληρώνουν το τίμημα». του Barak Ravid Ελλάδα: Ο νέος σύμμαχος του Ισραήλ στη Μεσόγειο! Όλο και πιο στενές σχέσεις αναπτύσσονται μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ Η χώρα μας βοήθησε το Ισραήλ στην παρεμπόδιση του στολίσκου με προορισμό τη Γάζα. Ταυτόχρονα, υπάρχουν ενδείξεις ότι «κλειδώνει» η συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες, ώστε η Ελλάδα να καταστεί κόμβος μεταφοράς φυσικού αερίου από το Ισραήλ στην Ευρώπη. Η Ελλάδα, ως γνωστόν, «φλερτάρει» με το Ισραήλ, έπειτα από την περσινή επιδρομή των ισραηλινών κομάντος στο στολίσκο που κατευθυνόταν στη Γάζα και η οποία έληξε με το θάνατο 9 Τούρκων πολιτών και η οποία έβλαψε ανεπανόρθωτα τις σχέσεις του εβραϊκού κράτους με την Τουρκία. Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, η μεγάλη ανάγκη του Ισραήλ για νέες συμμαχίες στην περιοχή, το οδήγησε στην υπερχρεωμένη χώρα μας, στην οποία πρόσφερε γενναιόδωρη στρατιωτική βοήθεια. Οι καρποί του νέου διπλωματικού φλερτ έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται. Η ελληνική γραφειοκρατία προσπάθησε να καθυστερήσει την αναχώρηση των πλοίων που ήταν φορτωμένα με ακτιβιστές και ορισμένες ενισχύσεις για τη Γάζα. Όταν τα πλοία των ΗΠΑ και του Καναδά, τελικά, αναχώρησαν, ελληνικές δυνάμεις κομάντος τα ανάγκασαν να γυρίσουν πίσω στην ακτή. Η ελληνική στάση έδωσε διπλωματική ανάσα στο Ισραήλ, το οποίο φέτος όπως φαίνεται θα αποφύγει την στρατιωτική παρέμβαση για την διατήρηση του αποκλεισμού της Γάζας. Ο ίδιος ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κ. Νετανιάχου ευχαρίστησε τους Ευρωπαίους ηγέτες για την αποθάρρυνση του στολίσκου, αναφέροντας ονομαστικά τον Γιώργο Παπανδρέου. Θυμίζουμε ότι η ελληνο-ισραηλινή προσέγγιση άρχισε μέσα σε λίγους μήνες μετά την ισραηλινή επιδρομή εναντίον του στολίσκου, που είχε ως αποτέλεσμα 9 Τούρκους νεκρούς. Τότε, ο Γιώργος Παπανδρέου πραγματοποίησε επίσκεψη στο Ισραήλ – την πρώτη σε 18 χρόνια. Ο Πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu γρήγορα ανταπέδωσε με μια επίσκεψη στην Ελλάδα. Παράλληλα, μεγάλης σημασίας είναι και η ελληνική – κυπριακή και ισραηλινή προσέγγιση για τον Λεβιάθαν, ένα τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου, που ανακαλύφθηκε σε ισραηλινό έδαφος. Οι τρεις χώρες βρίσκονται σε διαβουλεύσεις για τον αγωγό που θα μεταφέρει το φυσικό αέριο του Λεβιάθαν στην Ευρώπη. Στα τέλη Μαΐου ο υπουργός Επικρατείας κ. Χάρης Παμπούκης μιλώντας στο πλαίσιο Διεθνούς Συνεδρίου, αναφέρθηκε στις ευνοϊκές προοπτικές για συμμετοχή της Ελλάδας στον τομέα της μεταφοράς φυσικού αερίου από το Ισραήλ και την Κύπρο. Επίσης, στο επίπεδο των στρατιωτικών σχέσεων, είναι χαρακτηριστικό ότι η Ελλάδα καλύπτει το κενό μετά τη ρήξη Τουρκίας – Ισραήλ. Ισραηλινός και τουρκικός στρατός σταμάτησαν τις κοινές ασκήσεις. Παράλληλα, οι ισραηλινές και ελληνικές αεροπορικές δυνάμεις άρχισαν την κατάρτιση ασκήσεων από κοινού. Ταυτόχρονα, η ένταση στους δεσμούς Ισραήλ-Τουρκίας οδήγησε δεκάδες χιλιάδες ισραηλινούς τουρίστες, που κάποτε συνέρρεαν στα τουρκικά θέρετρα, να ψάξουν για τα πακέτα διακοπών στα γειτονικά ελληνικά νησιά. Πέρα όμως από τις διάφορες ευκαιριακές ωφέλειες των δύο χωρών, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον διπλωματικό παράγοντα σε διεθνές επίπεδο, ο οποίος καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την στάση της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης ως προς την αποτροπή συνθηκών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περαιτέρω ανάφλεξη τη Μέση Ανατολή. Θα ήταν λάθος να παραβλέψουμε, δηλαδή, τον κίνδυνο για μεγάλες γεωπολιτικές επιπτώσεις, που θα είχε ένα θερμό επεισόδιο στην περιοχή. Με δεδομένη την αναταραχή στην Συρία, λόγω των εξεγέρσεων εναντίον του Προέδρου Ασάντ, αν συνέβαινε κάτι, που θα οδηγούσε τους Ισραηλινούς σε ανάληψη στρατιωτικής δράσης, ανάλογης με την περσινή εναντίον του στολίσκου, οι επιπτώσεις στην ευαίσθητη αυτή περιοχή θα ήταν απρόβλεπτες κι ανεξέλεγκτες. Τι είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Τη στρατηγική επιλογή για «ανάπτυξη και εμβάθυνση» των σχέσεων Ελλάδας – Ισραήλ επιβεβαίωσε κατά την την παρέμβασή του στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής (06.07.11) ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτης: «Η ανάπτυξη και εμβάθυνση των σχέσεών μας με το Ισραήλ είναι για την Κυβέρνησή μας μια στρατηγική επιλογή. Θέλω να σας ενημερώσω ότι σύντομα θα υπογράψουμε το Μνημόνιο Κατανόησης για την ανάπτυξη των στρατιωτικών, στρατηγικών, αμυντικών, τεχνολογικών και βιομηχανικών σχέσεων με τον ομόλογό μου Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ. Επίσης, σύντομα θα υπογράψουμε και τη σχετική διακρατική συμφωνία αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας, κυρίως στον τομέα της συνεργασίας των αμυντικών βιομηχανιών και αμυντικών εξοπλισμών, όπως ήδη έχουμε ανακοινώσει στη Βουλή και στην αρμόδια Επιτροπή. Αντιλαμβανόμαστε όλοι τη σημασία που έχουν για τα εθνικά μας συμφέροντα οι σχέσεις με το Ισραήλ. Θέλω, όμως, εδώ, στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, να επισημάνω ότι η περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων με το Ισραήλ δεν θα επηρεάσει στο παραμικρό την ανάπτυξη και εμβάθυνση των ιστορικών σχέσεων με τον αραβικό κόσμο, την ανάπτυξη και την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεών μας με την Τουρκία. Στην εξωτερική μας πολιτική και στην πολιτική εθνικής άμυνας της χώρας δεν λειτουργούμε με αντανακλαστικό τρόπο. Πιστεύουμε ότι η περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων με όλους τους ενεργούς παράγοντες της ευρύτερης περιοχής θα προσφέρει στην ειρήνη, στη σταθερότητα και στην ασφάλεια της περιοχής μας. Αυτοί είναι οι ευρύτεροι στρατηγικοί μας στόχοι. Δηλαδή ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή μας, γιατί μέσα από την υλοποίηση αυτών των τριών στόχων η Ελλάδα μπορεί να αναπτύξει, και όχι μόνο να υπερασπιστεί, τα εθνικά της συμφέροντα και τις πολιτικές της, σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη και ευαίσθητη». Γέφυρα Ελλάδας – Ισραήλ μέσω… Γάζας Έχουν καταγραφεί δύο τηλεφωνικές συνομιλίες των κκ. Παπανδρέου και Νετανιάχου με αυτό το αντικείμενο. Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, ο Βενιαμίν Νετανιάχου μιλούσε στην τελετή αποφοίτησης της σχολής Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ. Μεγάλο μέρος της ομιλίας του ισραηλινού πρωθυπουργού αφιερώθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνησή του για να αποτρέψει την αποστολή του στολίσκου προς τη Λωρίδα της Γάζας. Τίποτε το εντυπωσιακό θα μπορούσε να πει κανείς. Στην ομιλία αυτή όμως, ο κ. Νετανιάχου αναφέρθηκε ονομαστικά μόνο σε έναν ξένο ηγέτη: στον έλληνα ομόλογό του κ. Γ. Παπανδρέου. Οι πρόσφατες εξελίξεις με την παρέμβαση της ελληνικής κυβέρνησης και την απαγόρευση του απόπλου από ελληνικά λιμάνια πλοίων του «Στολίσκου για την Ελευθερία ΙΙ» καταδεικνύουν, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές και από τις δύο χώρες, τη στενή σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο ηγετών τον τελευταίο χρόνο. Στα οφέλη αυτού του «γάμου συμφέροντος» που γεννήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι αναφέρθηκε χαρακτηριστικά με δημοσίευμά της την περασμένη Παρασκευή η ισραηλινή εφημερίδα «Haaretz». Από την αρχή της κρίσης με τον δεύτερο στολίσκο, ο κ. Νετανιάχου προσπάθησε να πείσει την Αθήνα ώστε να μην αποπλεύσουν από ελληνικά λιμάνια τα πλοία των ακτιβιστών. Από δημοσιογραφικής απόψεως έχουν καταγραφεί τουλάχιστον δύο τηλεφωνικές συνομιλίες των κκ. Παπανδρέου και Νετανιάχου με αυτό ακριβώς το αντικείμενο – η τελευταία την προηγούμενη Τετάρτη. Και όπως αναφέρει η «Haaretz», η ισραηλινή πλευρά γνώριζε από το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης για την πρόθεση της Αθήνας να απαγορεύσει τον απόπλου. Είχαν προηγηθεί συσκέψεις στο υπουργείο εξωτερικών, όπου ακούστηκαν και αντίθετες φωνές, αλλά τελικά επελέγη η οδός της απαγόρευσης του απόπλου. Η ελληνική κυβέρνηση επανέλαβε χθες, διά του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών κ. Γρ. Δελαβέκουρα, ότι συντάσσεται με τις δηλώσεις τόσο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι – μουν όσο και του Κουαρτέτου για την αποθάρρυνση της αποστολής του στολίσκου στη Γάζα. Και προσφέρθηκε να μεταφέρει εκείνη την ανθρωπιστική βοήθεια μέσω των υπαρχόντων διαύλων. Οι ελπίδες πάντως για συνεννόηση μεταξύ του υπουργείου Εξωτερικών και των ακτιβιστών θα πρέπει να θεωρούνται μηδαμινές. Διπλωματικοί κύκλοι σημείωναν ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να υποστεί τις συνέπειες από τις κινήσεις ορισμένων πλευρών που καταβάλουν συστηματική προσπάθεια να μπει η Ελλάδα στο κέντρο μίας αντιπαράθεσης με τον κίνδυνο να πληγεί ακόμη περισσότερο η διεθνής της εικόνα. Οι ίδιοι κύκλοι επέμεναν ότι «η Ελλάδα είναι η πλέον φιλοπαλαιστινιακή χώρα από όλες όσες επρόκειτο να συμμετάσχουν με πλοία στον στολίσκο και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς». Παράλληλα, ξένες πηγές δεν δίσταζαν να τονίσουν ότι «ειδικά σε σχέση με το Ισραήλ, η Ελλάδα του 2010 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2011». Η συνεργασία των δύο πλευρών, σε τομείς όπως η άμυνα, η ανταλλαγή πληροφοριών, η ενέργεια και ο τουρισμός, αναπτύσσεται γρήγορα. Μάλιστα, ο κ. Νετανιάχου λειτουργεί εσχάτως και ως λομπίστας υπέρ της Ελλάδος στην Ευρώπη, αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Προσφάτως, ο κ. Νετανιάχου είχε παρέμβει υπέρ της Ελλάδος τόσο σε συνάντησή του με Αμερικανούς γερουσιαστές όσο και σε συνομιλίες του με τον γάλλο υπουργό Εξωτερικών Αλέν Ζυπέ. Ακόμη πιο κοντά Ελλάδα – Ισραήλ μετά το «μπλόκο» της Αθήνας στο «στολίσκο της Ελευθερίας» Σε ομιλία του στην τελετή αποφοίτησης στη Σχολή της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας του το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου αναφέρθηκε στο σύνολο των διπλωματικών ενεργειών και προσπαθειών, οι οποίες έχουν καταβληθεί, ώστε να αποτραπεί ο απόπλους του «στολίσκου της Ελευθερίας» για τη Γάζα. Ωστόσο είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε προσωπικά μόνο στον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου. Όπως αποκάλυψε τις προηγούμενες ημέρες η Ισραηλινή εφημερίδα Haaretz στο δημοσίευμα με τίτλο «Ο Γάμος αλά Ελληνικά του Νετανιάχου», ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επικοινώνησε προσωπικά με τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, από τον οποίο ζήτησε να προχωρήσει στην έκδοση διαταγής παρεμπόδισης του απόπλου των πλοίων, τα οποία είχαν προορισμό τη Γάζα. Ο κ. Παπανδρέου απάντησε άμεσα και θετικά στον Ισραηλινό ομόλογό του. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα υψηλόβαθμος Ισραηλινός αξιωματούχος, ο οποίος συμμετέχει στις συνομιλίες μεταξύ των πρωθυπουργών Ελλάδας και Ισραήλ, έχει δηλώσει ότι οι Ισραηλινοί ήδη από το απόγευμα της Πέμπτης γνώριζαν ότι η Ελλάδα είχε την πρόθεση να εμποδίσει τον απόπλου των πλοίων τα οποία θα χρησιμοποιήσουν οι ακτιβιστές, ώστε να μεταβούν στη Γάζα. Προσέγγιση Από την συνάντηση, την οποία είχαν τον Φεβρουάριο του 2010 στο «Καφέ Πούσκιν», της Μόσχας, οι κ.κ. Παπανδρέου και Νετανιάχου και ενώ από τότε οι σχέσεις της Ελλάδας – Ισραήλ βελτιώθηκαν θεαματικά, οι δύο πρωθυπουργοί συνομιλούν πολύ τακτικά στο τηλέφωνο. Μάλιστα ο κ. Νετανιάχου έχει ζητήσει, ουκ ολίγες φορές, από τον κ. Παπανδρέου να μεταφέρει μηνύματα στον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς. Τον Φεβρουάριο του 2010 σύμφωνα με τη Haaretz «Ο Νετανιάχου εκμεταλλεύτηκε την τυχαία συνάντηση τους για να μιλήσει με τον Έλληνα πρωθυπουργό για το τουρκικό εξτρεμισμό εναντίον του Ισραήλ και γρήγορα οι δύο άνδρες έγιναν φίλοι». Η ισραηλινή κυβέρνηση, σύμφωνα με όλα τα δημοσιεύματα του Τύπου στο Ισραήλ, θεωρεί ότι έχει αποκομίσει τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη από την επένδυσή της στην ελληνο – ισραηλινή προσέγγιση και συνεργασία σε μία σειρά από τομείς. Το Τελ Αβίβ είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένο από την ανταπόκριση της Αθήνας, όταν χρειάστηκε να κινητοποιηθούν οι ελληνικές αρχές για το θέμα του στολίσκου της Ελευθερίας. Επίσης η ισραηλινή πλευρά είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη και για την ελληνική πρωτοβουλία και πρόταση αναφορικά με τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας με ευθύνη της Αθήνας. Σύμφωνα με την Ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, Ισραηλινός αξιωματούχος έχει δηλώσει ότι «Οι διοργανωτές του στολίσκου δεν έλαβαν υπόψη το γεγονός ότι η Ελλάδα του Ιουλίου 2011 δεν είναι η Ελλάδα του Μαΐου 2010», ενώ πρόσθεσε ότι «Οι διοργανωτές του στολίσκου δεν το κατάλαβαν αυτό, και τώρα πληρώνουν το τίμημα». Επίσης όπως αναφέρει το δημοσίευμα «Ο Νετανιάχου πρόσφατα αποφάσισε να βοηθήσει τον νέο φίλο του (Γιώργο Παπανδρέου) σε μια συνάντηση υπουργών εξωτερικών και Ευρωπαίων προωθυπουργών, κάνοντας έκκληση σε αυτούς για την παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα», ενώ ακόμη επικαλείται τη δήλωση Ισραηλινού διπλωμάτη σύμφωνα με την οποία «Ο Νετανιάχου έχει γίνει λομπίστας υπέρ της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Στοιχεία της ισραηλινής αντικατασκοπείας και Χαμάς Οι υπηρεσίες αντικατασκοπίας των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στο Ισραήλ, έχουν ανακαλύψει στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι οι διοργανωτές της αποστολής της ανθρωπιστικής βοήθειας έχουν δεχτεί σημαντικά ποσά χρηματοδότησης από τρία ισλαμικά φιλανθρωπικά ιδρύματα, αλλά και από την Φιλανθρωπική Συμμαχία (Charity Coalition), η οποία χρηματοδοτεί τη Χαμάς και άλλες οργανώσεις. Στα χρηματοδοτικά δίκτυα του «στολίσκου της Ελευθερίας» εντάσσεται επίσης η Ευρωπαϊκή Εκστρατεία για τον Τερματισμό της Πολιορκίας της Γάζας (European Campaign to End the Siege ECESG), μια οργάνωση, η οποία χρησιμοποιεί ως έδρα τη Βρετανία, στηρίζει την Χαμάς και είναι παράνομη στο Ισραήλ. Επίσης οργανώσεις, οι οποίες έχουν ιδρυθεί ως παραρτήματα των Αδελφών Μουσουλμάνων στην Ευρώπη και οι οποίες συμμετέχουν στον στολίσκο με προορισμό τη Γάζα, σύμφωνα με ισραηλινές στρατιωτικές πηγές, ενισχύουν οικονομικά την παλαιστινιακή οργάνωση. Ακόμη η οργάνωση Δικαιώματα για όλους (Droit Pour Tous), η οποία έχει ως έδρα την Ελβετία και έχει χρηματοδοτήσει μέλη του ελβετικού Κοινοβουλίου, τα οποία ταξιδεύουν με τον στολίσκο, αλλά και η ABSPP, η οποία έχει ως έδρα την Ιταλία διασυνδέονται με τη Χαμάς. Όπως έχει δημοσιοποιηθεί στο Ισραήλ, έφοδος των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων στα γραφεία της Χαμάς πριν από χρόνια είχε φέρει στο φως σειρά από έγγραφα τραπεζών, αποδείξεις, σημειώματα και επιστολές, τα οποία αποδείκνυαν την χρηματοδότηση που παρείχε η ιταλική ABSPP, ενώ όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται «η χρηματοδότηση δινόταν σε μηνιαίες δόσεις σε οικογένειες βομβιστών αυτοκτονίας, σε φυλακισμένους και σε τρομοκράτες της Χαμάς ως μέσο επιβράβευσής τους για τις τρομοκρατικές τους ενέργειες καθώς και ως πρόγραμμα ‘κοινωνικής ασφάλειας’ προς τις οικογένειες». του Δημήτρη Μπεκιάρη Ο ΟΗΕ χαιρέτισε την ελληνική πρωτοβουλία για τη Γάζα Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, χαιρετίζει την «ελληνική πρωτοβουλία» για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΗΕ, μετά την χθεσινοβραδινή τηλεφωνική επικοινωνία του επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού με τον υπουργό Εξωτερικών, Σταύρο Λαμπρινίδη. Όπως επισημαίνεται, ο Γενικός Γραμματέας και ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας συζήτησαν τις πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών του Γενικού Γραμματέα για επανέναρξη των συνομιλιών στην ειρηνευτική διαδικασία της Μέσης Ανατολής. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον ανακοινωθέν της Γραμματείας του Οργανισμού, ο Μπαν Κι-μουν ευχαρίστησε τον Έλληνα υπουργό για την ενημέρωσή του, όσον αφορά στην πρωτοβουλία της Ελλάδας να χρησιμοποιήσει ελληνικά πλοία για να μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, μέσω υφιστάμενων διαύλων, σε στενή συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη. Τέλος, υπογραμμίζεται ότι ο Γενικός Γραμματέας εξέφρασε την υποστήριξή του στην ελληνική πρωτοβουλία, τονίζοντας ότι, σύμφωνα με την άποψή του, η πρωτοβουλία θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση των εντάσεων στην περιοχή και να εξασφαλίσει την παροχή αναγκαίας βοήθειας σε όσους τη χρειάζονται στη Γάζα. Ο Γενικός Γραμματέας είπε ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα συνεργαστούν στενά με την Ελλάδα, το Ισραήλ και τις Παλαιστινιακές Αρχές γι’ αυτό το θέμα, αναφέροντας επίσης ότι ελπίζει πως οι διοργανωτές του στολίσκου θα συμφωνήσουν με αυτή την πρωτοβουλία. Από την πλευρά του, ο κ. Λαμπρινίδης, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, συνεχάρη τον κ. Μπαν για την πρόσφατη επανεκλογή του στη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης να συνεργασθεί στενά μαζί του. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και ο κ. Λαμπρινίδης εξέφρασε τη σταθερή υποστήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες του Μπαν Κι-μουν για την επανέναρξη των συνομιλιών, στο πλαίσιο της ειρηνευτικής διαδικασίας για τη Μέση Ανατολή. Όπως σημειώνεται, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας ενημέρωσε επίσης τον κ. Μπαν για την πρωτοβουλία της Ελλάδας να αναλάβει η ίδια τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας που προορίζεται για τη Γάζα, σε συνέχεια σχετικών ενεργειών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Ο κ. Λαμπρινίδης ζήτησε εκ μέρους της Ελλάδας τη συνεργασία του ΟΗΕ προκειμένου η όλη προσπάθεια να διεξαχθεί στο πλαίσιο που έθεσε ο Γενικός Γραμματέας στην επιστολή του προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό και σύμφωνα με τις υφιστάμενες διαδικασίες. Τέλος, επισημαίνεται ότι ο κ. Μπαν εξέφρασε την ένθερμη υποστήριξή του προς την ελληνική πρωτοβουλία και διαβεβαίωσε τον κ. Λαμπρινίδη για τη διαθεσιμότητα των αρμοδίων υπηρεσιών του Οργανισμού να συνεργασθούν με την Ελλάδα για την υλοποίησή της. Στο μεταξύ, διπλωματικοί κύκλοι στην έδρα του ΟΗΕ εμφανίζονται ικανοποιημένοι με την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να αναλάβει η ίδια τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, εκτιμώντας ότι η πρωτοβουλία της Ελλάδας αποτελεί «σημαντική παρέμβαση» για την αποφυγή νέων επεισοδίων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Οργανώσεις σύνδεσμοι της Χαμάς πίσω από τον Στολίσκο «Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις: Ο στολίσκος και η Χαμάς έχουν την ίδια χρηματοδότηση». Ενώ οι διοργανωτές του στολίσκου της Γάζας ισχυρίστηκαν πως δεν έχουν καμία σχέση με την τρομοκρατία και ότι ο μοναδικός τους σκοπός στην υποστήριξη του στολίσκου είναι να σπάσουν τον ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας από το Ισραήλ, οι υπηρεσίες αντικατασκοπείας των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων ανακάλυψαν στοιχεία που δείχνουν πως οι διοργανωτές του στολίσκου δέχτηκαν σημαντικά ποσά χρηματοδότησης από μια οργάνωση που υποστηρίζει τη Χαμάς και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις. Ο στολίσκος χρηματοδοτείται συνολικά από τρία ισλαμικά φιλανθρωπικά ιδρύματα. Από την Φιλανθρωπική Συμμαχία (Charity Coalition) η οποία χρηματοδοτεί απευθείας τη Χαμάς και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις. Χρηματοδότηση επίσης προσφέρει η Ευρωπαϊκή Εκστρατεία για τον Τερματισμό της Πολιορκίας της Γάζας (European Campaign to End the Siege ECESG), μια οργάνωση-ομπρέλα που εδρεύει στη Βρετανία και διαθέτει περισσότερες από 30 οργανώσεις με έδρα την Ευρώπη οι οποίες υποστηρίζουν ανοικτά την Χαμάς. Οι περισσότερες από τις οργανώσεις (που ιδρύθηκαν ως παραρτήματα των Αδελφών Μουσουλμάνων στην Ευρώπη) συμμετέχουν στον στολίσκο για τη Γάζα του 2011. Ισραηλινές στρατιωτικές πηγές ανακάλυψαν πως ορισμένες από αυτές τις οργανώσεις-ομπρέλα χρηματοδοτούν τις τρομοκρατικές δραστηριότητες της Χαμάς στη Γάζα. Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εκστρατείας για τον τερματισμό της πολιορκίας (ECESG), Δρ. Αραφάτ Μάντι Μαχμούντ Σούκρι, είναι και Πρόεδρος του Παλαιστινιακού Κέντρου Επιστροφής (Palestinian Return Center), το οποίο εργάζεται υπέρ της μαζικής εγκατάστασης σε όλο το Ισραήλ των απογόνων των Αράβων που έφυγαν από το Ισραήλ το 1948, έτσι ώστε να καταστραφεί η εβραϊκή πλειονότητα της χώρας, ενώ υποστηρίζει επίσης τρομοκρατικές ενέργειες εκφοβισμού των Εβραίων, ώστε να φύγουν από τη χώρα. Λόγω του απροκάλυπτων δεσμών της οργάνωσης αυτής με την Χαμάς, ανακηρύχθηκε παράνομη στο Ισραήλ. Εκτός από την ECESG, η οργάνωση Δικαιώματα για όλους (Droit Pour Tous), με έδρα την Ελβετία, και η ABSPP, με έδρα την Ιταλία, είναι ανοικτά και στενά εμπλεκόμενες σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες της Χαμάς, καθώς και σε προσπάθειες παράνομης παραβίασης της επιβολής του νόμιμου ναυτικού αποκλεισμού στη Γάζα. Η Droit Pour Tous έχει μεταξύ άλλων ζητήσει την σύλληψη του Ισραηλινού Προέδρου Σιμόν Πέρες, όταν εκείνος επισκέφτηκε την Ελβετία τον Μάρτιο, με την πρόφαση ότι κατηγορείται για «εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» και έχει επίσης χρηματοδοτήσει αρκετά μέλη του Κοινοβουλίου της Ελβετίας, τα οποία ταξιδεύουν σε ένα από τα πλοία του στολίσκου. Μια έφοδος των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων στα γραφεία της Χαμάς πριν αρκετά χρόνια σε περιοχές υπό τον έλεγχο της Παλαιστινιακής Αρχής έφερε στο φως γράμματα, σημειώματα, έγγραφα τραπεζών, αποδείξεις και άλλα στοιχεία που δείχνουν την οικονομική υποστήριξη της ABSPP προς τις οργανώσεις-βιτρίνα της Χαμάς στην Ιταλία. Η χρηματοδότηση δινόταν σε μηνιαίες δόσεις σε οικογένειες βομβιστών αυτοκτονίας, σε φυλακισμένους και σε τρομοκράτες της Χαμάς ως μέσο επιβράβευσής τους για τις τρομοκρατικές τους ενέργειες καθώς και ως πρόγραμμα «κοινωνικής ασφάλειας» προς τις οικογένειες. «Arutz Sheva» 3 Ιουλίου 2011 Πράξη αυτοάμυνας ο Ναυτικός Αποκλεισμός της Γάζας «Ο θαλάσσιος αποκλεισμός της Γάζας από το Ισραήλ είναι πράξη αυτοάμυνας». Οι ακτιβιστές σχεδιάζουν την αμφισβήτιση του αποκλεισμού ανοικτής θάλασσας της Γάζας από το Ισραήλ, όμως ο αποκλεισμός είναι νόμιμος – και σημαντικός. «Los Angeles Times» (1.7.2011) Η αυτοάμυνα κατά απειλών εναντίον της εθνική ασφάλειας και μεμονωμένων πολιτών αποτελεί ουσιώδες δικαίωμα και υποχρέωση όλων των κρατών-εθνών. Κανείς δεν διαφωνεί σοβαρά. Και όμως αυτή την εβδομάδα, η Μεσόγειος θα είναι και πάλι τόπος μιας επικίνδυνης επίθεσης εναντίον αυτού του θεμελιώδους δικαίωματος. Ακτιβιστές από όλο τον κόσμο, επιδιώκοντας να επιστήσουν την προσοχή στα δεινά των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, σχεδιάζουν τον απόπλου ενός στολίσκου από την Ελλάδα, για να αμφισβητήσουν τον αποκλεισμό της Γάζας από το Ισραήλ στην ανοικτή θάλασσα. Το να επιστήσει κανείς την προσοχή στην παλαιστινιακή υπόθεση είναι θεμιτό, και μάλιστα σημαντικό. Και όμως, ο αποκλεισμός από το Ισραήλ είναι εξίσου νόμιμος και σημαντικός. Αντιπροσωπεύει την ουσία του δικαιώματος του κράτους-έθνους στην αυτοάμυνα. Οι διοργανωτές του στολίσκου και οι συμμετέχοντες σε αυτόν έχουν δημοσίως τόνισει ότι θα δεν μεταφέρουν οπλισμό και ότι δεν έχουν εχθρικές προθέσεις. Είναι σε ανθρωπιστική αποστολή. Σας θυμίζει κάτι; Ανάλογες υποσχέσεις έγιναν το 2010 για ένα φιλειρηνικό στολίσκο που απέπλευσε από την Τουρκία. Οι υποσχέσεις γρήγορα γκρεμίστηκαν. Η απώλεια ζωών στο στολίσκο πέρυσι ήταν τραγική. Ήταν επίσης σε μεγάλο βαθμό αποφευκταία. Σε τελική ανάλυση, αν οι διοργανωτές του στολίσκου είχαν συμφώνησει με την προσφορά του Ισραήλ να εκφορτώσουν το φορτίο τους στο ισραηλινό λιμάνι του Ασντόντ, τα εμπορεύματα θα μπορούσαν να μεταφερθούν με ασφάλεια στη Γάζα: η ανθρωπιστική αποστολή θα είχε εκτελεσθεί Αλλά δεν ήταν αυτό το θέμα. Το θέμα ήταν μια προβοκάτσια εναντίον Ισραήλ, με την απαραίτητη φωτογραφική κάλυψη. Οι ανάγκες του άμαχου πληθυσμού στη Λωρίδα της Γάζας ήταν απλά μια υποσημείωση. Ο στολίσκος αυτής της εβδομάδας, τουλάχιστον, είναι ξεκάθαρος ως προς τα κίνητρά του. Σε επιστολή προς τον Πρόεδρο Ομπάμα, οι Αμερικανοί συμμετέχοντες παραδέχτηκαν ότι το πλοίο τους δεν θα μεταφέρει «εμπορεύματα οποιουδήποτε είδους για παράδοση στη Γάζα». Οι διοργανωτές ισχυρίζονται ότι ο αποκλεισμός του Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. Πρόκειται για μια πιασάρικη κατηγορία, αλλά είναι λανθασμένη στο δίκαιο και στην πράξη. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, τα κράτη μπορούν να δηλώσουν και να επιβάλουν ναυτικό αποκλεισμό, ως μέσο για την αποτροπή του λαθρεμπορίου στο έδαφός τους. Για να είναι νόμιμος ο αποκλεισμός, το λαθρεμπόριο πρέπει να αποτελεί κίνδυνο για το κράτος-έθνος. Πρέπει να υπάρξει «δέουσα γνωστοποίηση» ότι είναι σε ισχύ αποκλεισμός και ότι θα υποστηριχθεί. Ο θαλάσσιος αποκλεισμός της Γάζας από το Ισραήλ ικανοποιεί αυτές τις απαιτήσεις. Όσον αφορά τα γεγονότα πίσω από τον αποκλεισμό, τον Αύγουστο του 2005, το Ισραήλ αποχώρησε μονομερώς από τη Λωρίδα της Γάζας. Όλοι οι εβραϊκοί οικισμοί εγκαταλήφθηκαν, οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις αναδιπλώθηκαν έξω από τη Λωρίδα της Γάζας και, στη συνέχεια, η Χαμάς ανέλαβε τον διοικητικό έλεγχο επί των Παλαιστινίων κατοίκων. Το αποτέλεσμα της αποχώρησης ήταν πολύ διαφορετικό από ό,τι ο τότε πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν είχε οραματιστεί: από το 2005 έως το 2008, πάνω από 10.000 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας προς το νότιο Ισραήλ, εκθέτοντας πάνω από 700.000 Ισραηλινούς σε καθημερινό κίνδυνο επίθεσης. Τον Δεκέμβριο του 2008, ως απάντηση στις αμείωτες επιθέσεις πυραύλων, ο πρωθυπουργός Εχούντ Όλμερτ διέταξε τον στρατό να καταστρέψει την υποδομή εκτόξευσης πυραύλων και να επιτεθεί κατά μελών της Χαμάς που συμμετείχαν στις καθημερινές επιθέσεις, οι οποίες διαταράσσαν συστηματικά και σε σημαντικό βαθμό τη ζωή των Ισραηλινών στο νότιο Ισραήλ. Από τότε που η Χαμάς απέκτησε τον έλεγχο στη Γάζα, το Ισραήλ ελέγχει προσεκτικά τα σύνορα και καθιέρωσε τον θαλάσσιο αποκλεισμό τρία μίλια από την ακτογραμμή της Γάζας. Εξάλλου, ορισμένοι από αυτούς τους 10.000 πυραύλους είχαν σίγουρα εισέλθει λαθραία μέσω θαλάσσης. Οι εχθροί του Ισραήλ χαρακτηρίζουν τον έλεγχο των συνόρων και τον θαλάσσιο αποκλεισμό ως επιθετική παρεμπόδιση από ένα κράτος της λήψης πολυπόθητης βοήθειας από τον κόσμος από ένα άμαχο πληθυσμό. Τον αποκαλούν εσκεμμένη άρνηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των κατοίκων της Γάζας. Και όμως, ιατρική, επισιτιστική και ανθρωπιστική βοήθεια μπορεί να περάσει τα σύνορα εφόσον υπόκειται σε ελέγχους ασφαλείας. Η αντίρρηση στον αποκλεισμού ισοδυναμεί με την εγκαταλείψη της ιδέας της εθνικής κυριαρχίας και την άρνηση του δικαιώματος στην εθνική άμυνα. Αν ο στολίσκος ήταν πραγματικά μια ανθρωπιστική αποστολή, οι διοργανωτές της θα ενεργούσαν σε συνεννόηση με το Ισραήλ για τη βελτίωση της ζωής του άμαχου πληθυσμού στη Γάζα. Όπως έχουν τα πράγματα, αν ο στολίσκος αποπλεύσει, το Ισραήλ θα επιβάλει το νόμιμο ναυτικό αποκλεισμό του. Το να πράξει οτιδήποτε λιγότερο θα καταργούσε το καθήκον του προς τους πολίτες του και το δικαίωμά του στην αυτοάμυνα βάσει του διεθνούς δικαίου. του Άμος Ν. Γκιόρα Ο Άμος Ν. Γκιόρα, Καθηγητής Δικαίου στο SJ Quinney College of Law του Πανεπιστημίου της Γιούτα, είναι ο συγγραφέας του «Freedom from Religion: Rights and National Security». Γιατί αποχώρησαν οι Ολλανδοί δημοσιογράφοι «Oι Ακτιβιστές της Γάζας είναι τυφλωμένοι από την Πίστη». «Radio Nederland Wereldomroep» (28.6.2011) Την Τρίτη μικρή ομάδα Ολλανδών ακτιβιστών αναμένεται να αποπλεύσει από την Ελλάδα στη Λωρίδα της Γάζας. Αποτελούν μέρος ενός στολίσκου που ελπίζει να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη φτωχή παλαιστινιακή περιοχή που βρίσκεται κάτω από ισραηλινό αποκλεισμό από το 2006. Σχεδίαζα να ταξιδέψω μαζί με τους ακτιβιστές και να καλύψω το ταξίδι τους εδώ και τρεις μήνες. Όμως την τελευταία εβδομάδα που βρίσκομαι στην Ελλάδα έχω χάσει κάθε εμπιστοσύνη στο Ολλανδικό Ίδρυμα της Γάζας το οποίο είναι υπεύθυνο για το ολλανδικό σκάφος. Τα πράγματα άρχισαν στραβά από την αρχή. Κατά την διάρκεια της πρώτης μας συνάντησης στην Κέρκυρα, λάβαμε την κανονική ενημέρωση και μετά μία από τους διοργανωτές μάς ενημέρωσε ότι ένας από τους Ολλανδούς δημοσιογράφους είχε διαρρεύσει απόρρητες πληροφορίες στην πιο γνωστή ημερήσια ολλανδική εφημερίδα για το θέμα. Βρισκόταν εκτός εαυτού. Δήλωσε με αγανάκτηση όταν καμιά οργάνωση δεν είναι τόσο ανοικτή όσο το Ίδρυμα «Free Gaza». Αλλά εγώ έχω εργαστεί για 25 χρόνια σαν δημοσιογράφος και ποτέ δεν έχω δει τόσο κλειστή οργάνωση. Ταξίδι με ρίσκο Μετά απ’ αυτό το καλωσόρισμα, μας εξήγησε τους κανόνες. Υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία ήταν αδιαπραγμάτευτα. «Εάν δεν τα αποδεχθείτε, δεν μπορείτε να έρθετε». Εγώ ήθελα να κάνω ένα βιντεοσκοπημένο ρεπορτάζ για να καταγράψω την υποχρεωτική εκπαίδευση των ακτιβιστών επί δύο ημέρες για να μεταφέρω την εικόνα σχετικά με το πώς οι ακτιβιστές προετοιμάζονταν για την αποστολή τους. Αλλά η οργάνωση είπε ότι η πρόσβαση σε αυτές τις πολλαπλές εκπαιδεύσεις ήταν απαγορευμένες σε μας. Τόσο εγώ όσο και οι άλλοι Ολλανδοί δημοσιογράφοι εξηγήσαμε ότι χρειαζόμασταν αυτά τα στιγμιότυπα για να κάνουμε την δουλειά μας. Αλλά αυτή δεν δεχόταν τίποτα. «Έχω συνεργαστεί με το CNN, το Al Jazeera και το BBC και κανένας δεν ήταν τόσο απαιτητικός όσο είστε εσείς οι Ολλανδοί δημοσιογράφοι», είπε. Τελικά έγινε ψηφοφορία και οι ακτιβιστές ψήφισαν να μας αποκλείσουν απ’ αυτές τις εκπαιδεύσεις. Εμείς οι δημοσιογράφοι νιώσαμε ότι είχε δημιουργηθεί διχασμός χωρίς λόγο. Επιπλέον αρχίσαμε να χάνουμε την πίστη και εμπιστοσύνη μας στην οργάνωση, τα οποία αποτελούν βασικά στοιχεία για να συμμετάσχει κανείς σε ένα τέτοιο επικίνδυνο ταξίδι. Κατά την διάρκεια της αποστολής του τελευταίου Στολίσκου της Ελευθερίας πέρσι, εννιά Τούρκοι σκοτώθηκαν όταν μέλη του Ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού επιβιβάστηκαν στο σκάφος τους και ξέσπασαν συγκρούσεις. Το Κίνητρο Εγώ εξέφρασα ενδιαφέρον να συμμετάσχω στην αποστολή νωρίτερα φέτος όταν άκουσα ότι Ολλανδοί θα στείλουν δικό τους σκάφος στη Γάζα για πρώτη φορά. 30 άτομα επρόκειτο να συμμετάσχουν, μεταξύ των οποίων και εξέχοντα μέλη της ολλανδικής κοινωνίας. Θα συμμετείχε και ιταλική αντιπροσωπεία 20 ατόμων. Μετά συμμετείχα σε απανωτές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις της Ολλανδίας. Μου είπαν ότι έπρεπε να με ελέγξουν, επειδή πάρα πολλά άτομα ήθελαν να ταξιδέψουν στη Γάζα. Όταν μου τηλεφώνησαν οι διοργανωτές για να μου πουν ότι είχα περάσει τον έλεγχο και με είχαν επιλέξει ανάμεσα σε εξέχουσα ομάδα ανθρώπων που θα ταξιδέψουν, ένιωσα την υποχρέωση να εκφράσω την χαρά μου. Παραπλάνηση Τώρα που βρίσκομαι πίσω στην Ολλανδία, νιώθω σαν να με έχουν εξαπατήσει. Δεν υπήρχε ποτέ «εξέχουσα ομάδα». Κανένας διακεκριμένος Ολλανδός δεν εξέφρασε ενδιαφέρον να συμμετάσχει στον Στόλο της Ελευθερίας ΙΙ. Αντί για 32 άτομα από τον Ολλανδία, η ομάδα κατόρθωσε να συγκεντρώσει μόλις οκτώ ακτιβιστές και τέσσερις δημοσιογράφους. Χτες, (Δευτέρα), ακόμα δύο δημοσιογράφοι αποφάσισαν να αποχωρήσουν πριν αναχωρήσει καν το πλοίο από την Κέρκυρα. Από την πρώτη μέρα, οι δημοσιογράφοι, μεταξύ των οποίων και εγώ, θέταμε ερωτήσεις για την ολλανδική οργάνωση και το πλοίο, όπως π.χ. για την χρηματοδότησή τους. Τους κάναμε ακόμα και απλές ερωτήσεις για την παροχή ρεύματος στο πλοίο για να συνδέσω την δορυφορική μου σύνδεση. Οι απάντηση ήταν συνεχώς «Θα σου απαντήσω αργότερα γι’αυτό» ή «δεν ξέρουμε». Ακόμα περιμένω τις απαντήσεις. Εξυπνάδα Έχω πάει στην Γάζα δύο φορές και έχει δει γιατί αποκαλείται ανοικτή φυλακή με τα ίδια μου τα μάτια. Στην κυριολεξία κανένας δεν μπαίνει, ούτε βγαίνει. Ένα μεσημέρι πήγα σε μια παραλία εκεί με έναν Παλαιστίνιο, ο οποίος είχε επιχείρηση ραπτικής η οποία καταστράφηκε από τον αποκλεισμό. Μου είπε ότι πήγαινε εκεί κάθε μέρα. Τον ρώτησα εάν πήγαινε εκεί επειδή η θάλασσα συμβόλιζε την ελευθερία. Αυτός γέλασε και μου υπέδειξε τα σκάφη του Ισραηλινού Ναυτικού που φαίνονταν στον ορίζοντα. Την εβδομάδα που πέρασε με εξέπληξε και με εντυπωσίασε ο ιδεαλισμός των ακτιβιστών. Σε αυτή την εποχή το θεωρώ τρομερό ότι υπάρχουν άνθρωποι διατεθειμένοι να διακινδυνεύσουν την ζωή τους για έναν σκοπό. Για το αν η όχι αυτός είναι ο σωστός τρόπος να επιτύχουν τους στόχους τους αποτελεί άλλο ζήτημα. Καλή Τύχη Χτες το πρωί, είχα μια τελική συνάντηση με τους ακτιβιστές. Τους δήλωσα ότι με όλα αυτά που συνέβησαν, δεν θα έπρεπε να έχουν εμπιστοσύνη στην οργάνωση που καθοδηγεί την αποστολή. Αλλά όλοι τους επέμεναν ότι ο σκοπός ήταν πολύ σημαντικός για να εγκαταλειφθεί. «Θα σπάσουμ
 23. h__p://www.cohen.gr/newsite/index.php?option=com_content&view=article&id=2132:2012-02-07-09-09-47&catid=34:middle-east&Itemid=60
  Η Παλαιστινιακή εξαπάτηση
  Τρίτη, 07 Φεβρουάριος 2012 12:00

  YNET 28.12.2011
  Των Yochanan Visser, Sharon Shaked*
  Οι Παλαιστίνιοι μιλούν τη γλώσσα της ειρήνης στη Δύση και κηρύσσουν το μίσος και τον πόλεμο στ’ Αραβικά

  Δεκαοχτώ χρόνια έχουν περάσει από την υπογραφή των συμφωνιών του Όσλο και το συμπέρασμα ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία για το οριστικό καθεστώς που θα τερματίσει άμεσα την Αραβικό-Ισραηλινή διένεξη μοιάζει δικαιολογημένο.

  Η πρόσφατη συμφιλίωση στο εσωτερικό της Παλαιστινιακής Αρχής και η ανακοίνωση ότι η Hamas θα προσχωρήσει στην PLO αποτελεί περαιτέρω απόδειξη ότι ο Mahmoud Abbas δεν ήταν ποτέ ειλικρινής στην πρόθεσή του για μια ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ.

  Τώρα που η χίμαιρα της “ειρηνευτικής διαδικασίας” έχει αποκαλυφθεί, ήρθε η ώρα ν’ αντιμετωπίσουμε επιτέλους την αλήθεια.

  Η Παλαιστινιακή ηγεσία έχει εξαπατήσει το Ισραήλ και τη διεθνή κοινότητα μιλώντας τη γλώσσα της “ειρήνης” στα Δυτικά αγγλόφωνα ακροατήρια ενώ παράλληλα συνεχίζει το κήρυγμα του μίσους και του πολέμου στ’ Αραβικά.

  Η διπροσωπία και η παραπλάνηση απέκρυπταν για καιρό τις πραγματικές προθέσεις της Παλαιστινιακής Αρχής αλλά οι πρόσφατες ενέργειες και η ρητορική της έχουν αποκαλύψει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για την ειρήνη και τη συμφιλίωση με το Εβραϊκό κράτος.

  ‘Νοητική αντίσταση’
  Ένα πρόσφατο παράδειγμα της Παλαιστινιακής εξαπάτησης είναι ο τρόπος με τον οποίο η Παλαιστινιακή Αρχή εξηγεί επισήμως την άρνησή της να διαπραγματευτεί με το Ισραήλ.

  Η απόφαση της να μη διαπραγματευτεί παρουσιάζεται ως συνέπεια της επιμονής του Ισραήλ να οικοδομεί στους οικισμούς ενώ, στην πραγματικότητα, το αδιέξοδο είναι αποτέλεσμα μιας αναθεωρημένης πολιτικής που η Παλαιστινιακή Αρχή έχει υιοθετήσει εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια.

  Αυτή η αναθεωρημένη πολιτική είχε συζητηθεί από την Ομάδα Στρατηγικής για την Παλαιστίνη (Palestine Strategy Group) και αποτέλεσε τη βάση για το 13ο πρόγραμμα της Παλαιστινιακής Αρχής που δημοσιεύθηκε το 2009.

  Το πρόγραμμα καλεί σε “νοητική αντίσταση” που σημαίνει εκστρατείες μποϊκοτάζ και προπαγάνδα ως μέσων για τη συνέχιση του αγώνα εναντίον του Ισραήλ.

  Ενώ η τρομοκρατία υπήρξε πάντα το κύριο Παλαιστινιακό όπλο κατά του Ισραήλ, η στρατηγική άλλαξε υπό την ηγεσία του Abbas και ο πολιτικός πόλεμος αποδεικνύεται ιδιαίτερα επιτυχής στο να πειστεί η διεθνής κοινότητα για το δίκαιο του Παλαιστινιακού αγώνα.

  Υπάρχει όμως κάτι περισσότερο. Άλλοι παράγοντες, οι οποίοι δεν συζητήθηκαν ανοικτά με τους Παλαιστινίους, συνέβαλαν σημαντικά στην αποτυχία της ειρηνευτικής διαδικασίας.

  Η απουσία αλήθειας στην Παλαιστινιακή πολιτική και κοινωνία είναι ένας από τους παράγοντες αυτούς. Η Τζιχάντ ή Ribat (ένας θρησκευτικός πόλεμος για τον Αλλάχ) και ο Ισλαμικός αντισημιτισμός (συμπεριλαμβανομένης της υποκίνησης εναντίον των Εβραίων και του Ισραήλ) είναι οι άλλοι.

  Προκαλώντας σύγχυση στον κόσμο
  Από την ίδρυση της Παλαιστινιακής Αρχής το 1994, η παραπλάνηση είναι μια τακτική πρόκλησης σύγχυσης στο Ισραήλ και τον υπόλοιπο κόσμο.

  Οι αντικρουόμενες αναφορές που εξέδωσαν πρόσφατα οι ηγέτες των Fatah και Hamas για το νόημα της ένταξης της δεύτερης στην PLO αποτελούν το τελευταίο παράδειγμα αυτής της τακτικής εξαπάτησης η οποία αποκαλείται al-Taqiyya και βασίζεται κατά κύριο λόγο στο Κοράνι.

  Σύμφωνα με το έγκυρο Αραβικό κείμενο, Al-Taqiyya Fi Al-Islam, η “Taqiyyah (εξαπάτηση) είναι κεφαλαιώδους σημασίας στο Ισλάμ. Σχεδόν κάθε Ισλαμική σέκτα συμφωνεί μ’ αυτήν και την εφαρμόζει… η Taqiyyah κυριαρχεί στην Ισλαμική πολιτική, ειδικά στη σύγχρονη εποχή”.

  Ο Μωάμεθ εφάρμοσε αρχικά την Taqiyyah κατά τη διάρκεια της Μάχης της Τάφρου (627 μ.Χ) όπου αντιπαράθεσε το στρατό του εναντίον αρκετών μη Μουσουλμανικών φυλών γνωστών ως “the Confederates” (“οι Σύμμαχοι”).

  Ο Arafat αναφερόταν επανειλημμένα στη χρήση της Taqiyyah από τον Μωάμεθ όταν μιλούσε για τις συμφωνίες του Οσλο σε Ισλαμικά ακροατήρια.

  ‘Θα τους απωθήσουμε’
  Ο ηγέτης της Fatah, Abbas Zaki, έχει επανειλημμένα εκθέσει τη διπροσωπία των ηγετών της ΠΑ.

  Στις 9 Απριλίου 2008, είπε στη NBN TV τα εξής: “Η PLO δεν έχει αλλάξει την πολιτική της ούτε στο ελάχιστο… Η PLO εξελίσσεται μέσω φάσεων… Αλλάχ θέλοντος θα τους διώξουμε από όλη την Παλαιστίνη.

  Ο ίδιος Zaki, δήλωσε φέτος στην τηλεόραση του Λιβάνου: “Όταν λέμε ότι η συμφωνία πρέπει να βασίζεται σ’ αυτά τα σύνορα (του 1967), ο πρόεδρος (Abbas) καταλαβαίνει, εμείς καταλαβαίνουμε και όλοι γνωρίζουν ότι ο απώτερος στόχος δεν μπορεί να επιτευχθεί με τη μία. Αν το Ισραήλ αποσυρθεί από την Ιερουσαλήμ, εκκενώσει τους 650.000 εποίκους και διαλύσει το τείχος – τι θα γίνει; Θα φτάσει στο τέλος του”.

  Στη συνέχεια τόνισε: “Δεν είναι αποδεκτή πολιτική να πούμε ότι θέλουμε να εξαφανίσουμε το Ισραήλ. Μη λέτε τέτοια πράγματα στον κόσμο, κρατήσετε τα για τον εαυτό σας”.

  Ο Mahmoud Abbas είναι λιγότερο ωμός αλλά εξίσου αναμεμιγμένος στην παραπλάνηση της διεθνούς κοινότητας. Πάρτε για παράδειγμα μια συνέντευξή του σε Ευρωπαίους δημοσιογράφους πριν από δύο εβδομάδες για τη συμφωνία ενότητας με τη Hamas, στην οποία ανέφερε τα εξής:

  “Ορίσαμε τους βασικούς πυλώνες της συμφωνίας και η Hamas συμφώνησε μαζί μας ότι η αντίσταση θα είναι νοητική και θα υιοθετεί ειρηνικά μέσα αντί για στρατιωτική αντίσταση”. Ειρηνική αντίσταση;

  Λοιπόν, όταν η Hamas γιόρτασε την 23η επέτειό της στη Λωρίδα της Γάζας, την ίδια εβδομάδα ο πρωθυπουργός της οργάνωσης Haniyeh κάλεσε την Μουσουλμανική Αδελφότητα να ξεκινήσει πόλεμο για την απελευθέρωση της Ιερουσαλήμ. Και αυτός είπε τα εξής:

  “Διαβεβαιώνουμε ότι η ένοπλη αντίσταση είναι η στρατηγική επιλογή μας και ο μόνος τρόπος για ν’ απελευθερώσουμε τη γη μας, από τη (Μεσόγειο) θάλασσα ως τον ποταμό (Ιορδάνη). Θεού θέλοντος, η Hamas θα οδηγήσει το λαό… στην εξέγερση μέχρι ν’ απελευθερώσουμε την Παλαιστίνη, όλη την Παλαιστίνη”.

  Υδάτινοι πόροι
  Η παραπλάνηση και η υποκίνηση έχουν επίσης αποτελέσει το χαρακτηριστικό γνώρισμα του τρόπου που οι Παλαιστίνιοι πληροφορούν τον κόσμο σχετικά με την καθημερινή κατάσταση στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα.

  Αυτό το καλοκαίρι η οργάνωσή μας, Missing Peace, αποκάλυψε ότι η Παλαιστινιακή Αρχή ψεύδεται συνεχώς για το θέμα του νερού στη Δυτική Όχθη προκειμένου να προωθήσει την άποψη περί Ισραηλινής καταπίεσης και Παλαιστινιακής θυματοποίησης.

  Επιπλέον, η ΠΑ έχει ουσιαστικά αποτύχει να εφαρμόσει εγκεκριμένα έργα για τη διαχείριση του προβλήματος και αγνοεί αναμφισβήτητες αποδείξεις της κλοπής νερού από Παλαιστίνιους.

  Εκθέσεις μεμονωμένων Παλαιστίνιων πολιτών ή Παλαιστινιακών ΜΚΟ συχνά περιέχουν παρόμοιους ψευδείς ισχυρισμούς.

  Εν τω μεταξύ, η Παλαιστινιακή Media Watch μόλις δημοσίευσε ένα βιβλίο με τίτλο “Deception” το οποίο καταγράφει το μίσος, την υποκίνηση και την προώθηση της βίας από Παλαιστίνιους αξιωματούχους και μέσα ενημέρωσης.

  Το βιβλίο καταδεικνύει, επίσης, τον τρόπο που ο Παλαιστινιακός λαός, και ιδίως τα παιδιά, υφίστανται πλύση εγκεφάλου ώστε να πιστεύουν τα πιο εξωφρενικά ψέματα για την Παλαιστινιακή ιστορία, το Ισραήλ και τους Εβραίους.

  Το βιβλίο περιγράφει, επίσης, συνάντηση μεταξύ του Mahmoud Abbas και του Προέδρου Obama στο Λευκό Οίκο στις 9 Ιουνίου του 2010. Στη συνάντηση εκείνη ο Abbas είχε δηλώσει:

  “Και το λέω μπροστά σας, κ. Πρόεδρε, ότι δεν έχουμε καμία σχέση με την υποκίνηση εναντίον του Ισραήλ, και δεν επιδιδόμαστε σε κάτι τέτοιο”.

  Μέχρι τώρα, μεγάλο μέρος της διεθνούς κοινότητας αγνοεί τ’ αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με την Παλαιστινιακή εξαπάτηση κι επιμένουν ότι η σύγκρουση αφορά σ’ εδαφικές διεκδικήσεις. Ωστόσο, δεν είναι έτσι. Αυτή η διαμάχη αφορά στην ύπαρξη ενός Εβραϊκού κράτους στην Dar al-Islam (έδαφος του Ισλάμ).

  Η ΕΕ έφτασε ακόμη και ν’ αυξήσει τη συνεισφορά της στην ΠΑ κατά €100 εκατ. για το 2012 ενώ συνεχίζει να επιπλήττει το Ισραήλ για τις οικοδομικές του δραστηριότητες στη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ.

  Αν ξένοι συνομιλητές όπως η ΕΕ εννοούν όσα λένε για τον τερματισμό της σύγκρουσης, θα έπρεπε καταρχάς να επιμείνουν στον τερματισμό της Παλαιστινιακής υποκίνησης και στην αντιμετώπιση του ξεκάθαρου μοτίβου της παραπλάνησης από Παλαιστίνιους ηγέτες.

  *Ο Yochanan Visser είναι Διευθυντής του Missing Peace Middle East News και συγγραφέας του ‘Israel indicted’, ενός πρόσφατα δημοσιευμένου βιβλίου σχετικά με τον νοητικό πόλεμο εναντίον του Ισραήλ (στα Ολλανδικά) http://www.missingpeace.eu

  *Ο Sharon Shaked, ερευνητής στο Missing Peace, έχει πάρει πτυχίο από το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο για τις σπουδές του πάνω στη Μέση Ανατολή και το Ισλάμ.

  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4167993,00.html

  • Σύμφωνα με το έγκυρο Αραβικό κείμενο, Al-Taqiyya Fi Al-Islam, η “Taqiyyah (εξαπάτηση) είναι κεφαλαιώδους σημασίας στο Ισλάμ. Σχεδόν κάθε Ισλαμική σέκτα συμφωνεί μ’ αυτήν και την εφαρμόζει… η Taqiyyah κυριαρχεί στην Ισλαμική πολιτική, ειδικά στη σύγχρονη εποχή”.

   Ο Μωάμεθ εφάρμοσε αρχικά την Taqiyyah κατά τη διάρκεια της Μάχης της Τάφρου (627 μ.Χ) όπου αντιπαράθεσε το στρατό του εναντίον αρκετών μη Μουσουλμανικών φυλών γνωστών ως “the Confederates” (“οι Σύμμαχοι”).

   Ο Arafat αναφερόταν επανειλημμένα στη χρήση της Taqiyyah από τον Μωάμεθ όταν μιλούσε για τις συμφωνίες του Οσλο σε Ισλαμικά ακροατήρια.

 24. http://cohen.gr/newsite/index.php?option=com_content&view=article&id=2156:-assad&catid=34:middle-east&Itemid=60
  Διοργανωτής του στολίσκου της Γάζας ζήτησε βοήθεια από το γραφείο του Assad
  Τετάρτη, 22 Φεβρουάριος 2012
  .
  ΠΗΓΗ:
  www___haaretz.com/news/diplomacy-defense/haaretz-exclusive-organizer-of-gaza-flotilla-sought-assistance-from-assad-s-office-1.411556
  7.2.2012 – Haaretz αποκλειστικό
  .
  Στο δεύτερο μέρος της αποκάλυψης της Haaretz για τα e-mail που διέρρευσαν από το λογαριασμό της συμβούλου του Σύριου Προέδρου για τα media, ο πρώην Βρετανός Βουλευτής George Galloway στρέφεται σε συνεργάτες του Assad ζητώντας τους να επιτραπεί η αναχώρηση της αποστολής από το λιμάνι Λατάκια της Συρίας.

  Ο διοργανωτής ενός εκ των αποστολών προς τη Λωρίδα της Γάζας ζήτησε βοήθεια από το γραφείο του Σύριου Προέδρου Bashar Assad ώστε να διευκολυνθεί η αναχώρησή τους από το λιμάνι Λατάκια της Συρίας.

  Το εν λόγω αίτημα ήρθε στο φως μετά την αποκάλυψη της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που είχαν ο πρώην Βρετανός Βουλευτής George Galloway – ο οποίος είναι επικεφαλής μιας οργάνωσης που ονομάζεται Viva Palestina – και η Bouthaina Shaaban που υπηρετεί ως σύμβουλος του Assad για τα media.

  Η αλληλογραφία, η οποία περιήλθε στην κατοχή της Haaretz , διέρρευσε μετά από επίθεση της ομάδα χάκερ Ανώνυμοι.

  Ο Galloway, ο οποίος ταυτίζεται με την άκρα αριστερά στη Βρετανία, υπηρετούσε ως μέλος του Βρετανικού κοινοβουλίου μέχρι το Μάιο του 2010. Πρώην μέλος του Εργατικού Κόμματος απομακρύνθηκε το 2003 στον απόηχο των επιθέσεών του εναντίον του προέδρου του κόμματος και τότε Πρωθυπουργού Tony Blair και της αντίθεσής του στον πόλεμο στο Ιράκ.

  Εδώ και πολλά χρόνια ο Galloway διατηρεί στενή επαφή με δικτάτορες και εξτρεμιστικά στοιχεία στον Αραβικό κόσμο. Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 ήταν στενά συνδεδεμένος με τον Ιρακινό Πρόεδρο Saddam Hussein, το καθεστώς Assad στη Συρία, τη Hamas στη Γάζα και το Ιρανικό καθεστώς.

  Τον Ιούλιο του 2011, σε μια εποχή που ο Assad διέπραττε σφαγές του ίδιου του λαού του, ο Galloway έδωσε συνέντευξη στο δίκτυο al-Manar της Hezbollah στην οποία έπλεκε το εγκώμιο του Προέδρου της Συρίας. “Ο Bashar Assad θέλει μεταρρυθμίσεις και αλλαγή για να υλοποιήσει τις προσδοκίες του λαού του”, είχε πει στη συνέντευξη η οποία μεταδόθηκε από το επίσημο Συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana. “Προσπαθούν να πιέσουν τη Συρία και τον Πρόεδρο Assad εξαιτίας των καλών πραγμάτων που έκανε όπως είναι η υποστήριξη της Παλαιστινιακής και της Λιβανικής αντίστασης και η απόρριψη της παράδοσης στο Ισραήλ”.

  Τον Ιανουάριο του 2009, ο Galloway ίδρυσε την οργάνωση Viva Palestina η οποία άρχισε να διοργανώνει αποστολές βοηθείας προς τη Λωρίδα της Γάζας. Η υπηρεσία ασφαλείας Shin Bet περιγράφει την οργάνωση ως “φίλα προσκείμενη στην Hamas” και εκτιμά ότι οι ακτιβιστές του Viva Palestina εμπλέκονται στη μεταφορά κεφαλαίων προς την οργάνωση.

  Ο Galloway θεωρείται persona non grata σε αρκετές χώρες. Τον Μάρτιο του 2009, ο Καναδάς αρνήθηκε να του επιτρέψει την είσοδο δηλώνοντας ότι η οργάνωσή του υποβοηθά με διάφορους τρόπους τη Hamas, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς κεφαλαίων. Τον Ιανουάριο του 2010, ο Galloway απελάθηκε από την Αίγυπτο μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια της οποίας τα μέλη της οργάνωσής του συγκρούστηκαν με Αιγύπτιους στρατιώτες στο συνοριακό πέρασμα της Rafah με αποτέλεσμα το θάνατο ενός Αιγύπτιου αστυνομικού. Από τότε η Αίγυπτος αρνείται να του επιτρέψει την είσοδο στη Γάζα από το έδαφός της.

  Στις 11 Αυγούστου του 2010, ο Galloway έγραψε στη σύμβουλο του Bashar Assad για τα media, Bouthaina Shaaban, η οποία θεωρείται από τους στενότερους συνεργάτες του Σύριου Προέδρου. Σ’ ένα e-mail που έφερε τον τίτλο “ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ – προσωπικό και εμπιστευτικό”, ο Galloway ζήτησε από τη Shaaban τη βοήθεια της Συρίας στην οργάνωση του στολίσκου ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα.

  “Γράφω για μια ακόμη φορά προκειμένου να ζητήσω τη συνεργασία της Συρίας αν και δεν αμφιβάλλω γι’ αυτήν ούτε στιγμή. Όπως έχω πει πολλές φορές, η Συρία είναι το τελευταίο κάστρο της Αραβικής αξιοπρέπειας”, σημείωσε ο Galloway. “Στις 18 Σεπτεμβρίου 2010, αυτή η αποστολή ξεκινά ταυτόχρονα από το Λονδίνο, την Καζαμπλάνκα και τον Κόλπο. Οι στολίσκοι του Λονδίνου και του Κόλπου, θα ήθελαν να συναντηθούν στη Λατάκια και ν’ αποπλεύσουν από εκεί για το Al Arish”.

  Ο Galloway απαρίθμησε τις οργανώσεις που θα συμμετείχαν στο στολίσκο συμπεριλαμβανομένης της ΙΗΗ, της Τουρκικής ΜΚΟ που διοργάνωσε το στολίσκο για τη Γάζα το Μάιο του 2010. “Σκοπός είναι τα οχήματα και οι επιβάτες να πλεύσουν προς το Al Arish πάνω στο Mavi Marmara το οποίο όπως γνωρίζετε ανήκει στην ΙΗΗ”, έγραψε. “Αν η Εξοχότητά του ο Πρόεδρος Bashar al Asad και η κυβέρνησή του δέχονται κατ’ αρχήν την πρόταση αυτή, μήπως θα μπορούσατε να ορίσετε οργανώσεις (η) και άτομα με τα οποία οι συνάδελφοί μου θα μπορούσαν να έλθουν σε επαφή για να ρυθμίσουν τις πρακτικές λεπτομέρειες;”

  Ο Galloway ενημέρωσε τη Shaaban ότι τα δύο μέλη του Viva Palestina που ήταν υπεύθυνα για τον στολίσκο ήταν οι Kevin Ovenden και Zaher Birawi. Η Shin Bet θεωρεί τον Birawi φίλα προσκείμενο στη Μουσουλμανική Αδελφότητα. Ζει στην Αγγλία όπου επιδίδεται σε έντονη αντι-Ισραηλινή δράση. Ο Birawi έχει συνδεθεί με τη διοργάνωση παλαιότερων κονβόι και στολίσκων προς τη Λωρίδα της Γάζας. Ο Ovendon είναι ένας ακροαριστερός Βρετανός ακτιβιστής που επέβαινε στο Mavi Marmara στην αποστολή προς τη Γάζα τον Μάιο του 2010.

  Τρεις ημέρες αργότερα, η Shaaban έστειλε στον Galloway με e-mail την απάντησή της στην οποία εξέφραζε τον ενθουσιασμό της για την ιδέα. “Ο Θεός να ευλογεί τις εκπληκτικές σας προσπάθειες και θα ήταν τιμή μου ν’ αποτελέσω αναπόσπαστο μέρος και κομμάτι της και να γίνω ο καταλύτης για τη χώρα μου”, έγραψε. “Θα χαρώ να ξοδέψω τον χρόνο και την ενέργειά μου για να βοηθήσω σ’ αυτόν τον πολύ σημαντικό αγώνα του εικοστού πρώτου αιώνα.”

  Ο Galloway απάντησε μ’ ένα άλλο e-mail στο οποίο έγραψε: “Ήξερα ότι μπορούσα να στηριχθώ σε σας και την τελευταία Αραβική χώρα σ’ αυτήν την ιστορική προσπάθεια. Μπορώ με όλο το σεβασμό να σας ζητήσω ν’ αναθέσετε στους αξιωματούχους σας στη Δαμασκό και τη Λατάκια να έρθουν σ’ επαφή με τους συντρόφους μου πριν από την επιστροφή σας στη Συρία;”

  Ο στολίσκος τελικά απέπλευσε από τη Λατάκια στις 18 Οκτωβρίου 2010 και έφτασε στο Al Arish τρεις μέρες αργότερα, και από εκεί συνέχισε το δρόμο του για τη Λωρίδα της Γάζας μ’ ένα χερσαίο κονβόι αποτελούμενο από δεκάδες οχήματα και εκατοντάδες ακτιβιστές. Η είσοδος του Galloway και άλλων 16 ατόμων στη Γάζα δεν έγινε δεκτή από τις Αιγυπτιακές υπηρεσίες ασφαλείας αν και το ίδιο το κονβόι πήρε την άδεια να μπει μετά από συνομιλίες πού είχαν η Αιγυπτιακή και η Συριακή κυβέρνηση.

  Παρακάτω παρουσιάζεται η πρωτότυπη αλληλογραφία μεταξύ του George Galloway και της Bouthaina Shaaban:
  .
  .
  Από: b.shaaban@mopa.gov.sy
  Στάλθηκε: Κυρ 15/08/10 6:30 PM
  Προς: buthainak1@hotmail.co.uk:
  Προώθηση: VivaPalestina5 κονβόι προς τη Γάζα
  Εξοχότατε αγαπητέ Πρέσβη και αξιότιμη Dr Shaaban,
  Ειρήνη υμίν,
  Σας ευχαριστώ για την όμορφη απάντηση σας. Ήξερα ότι θα μπορούσα να στηριχθώ σε σας και την τελευταία Αραβική χώρα σ’ αυτήν την ιστορική προσπάθεια.
  Δεδομένου του περιορισμένου χρόνου (αναχωρούμε από Λονδίνο, Καζαμπλάνκα και Ντόχα στις 18 Σεπτεμβρίου, και αυτές οι τρεις αποστολές με τη συμμετοχή μεγάλων κονβόι από την Τουρκία, την Ιορδανία και τον Λίβανο ελπίζουν ν’ αποπλεύσουν από τη Λατάκια πάνω στο Mavi Marmara μεταξύ της 5-7 Οκτωβρίου) μπορώ με όλο το σεβασμό να σας ζητήσω ν’ αναθέσετε στους αξιωματούχους σας στη Δαμασκό και τη Λατάκεια να έρθουν σ’ επαφή με τους συντρόφους μου πριν από την επιστροφή σας στη Συρία;
  Σας θυμίζω ότι είναι οι Kevin Ovenden kevin.ovenden@gmail.com και
  Dr Zaher Birawi zkb2002@hotmail.com
  Αυτό θα μας βοηθούσε πολύ.
  Ελπίζω ν’ απολαμβάνετε την επίσκεψή σας στο εξωτερικό και να έχετε ένα ασφαλές ταξίδι πίσω στη Δαμασκό.
  Με όλες τις ευχές μου,
  Αδελφικά, δικός σας
  George Galloway
  VivaPalestinaArabia
  .
  .
  Από: b.shaaban@mopa.gov.sy
  Στάλθηκε: Τετ 14/08/10 12:05 PM
  Προς: Tooffice@georgegalloway.com
  Re: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ – προσωπικό και εμπιστευτικό
  Αγαπητέ George,
  Σ’ ευχαριστώ πολύ για το e-mail σου το οποίο έλαβα με μεγάλη χαρά. Ο Θεός να ευλογεί τις εκπληκτικές σας προσπάθειες και θα ήταν τιμή μου ν’ αποτελέσω αναπόσπαστο μέρος και κομμάτι της και να γίνω ο καταλύτης για τη χώρα μου. Βρίσκομαι τώρα στο εξωτερικό όπου και θα παραμείνω για περίπου 10 ημέρες και αναμένεται να επιτρέψω στη Συρία στις 24 Αυγούστου. Αν μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε τότε και να πάρουμε περισσότερες πληροφορίες για το τι πραγματικά χρειάζεστε και από ποιους θα με βρείτε πρόθυμη να ξοδέψω το χρόνο και την ενέργειά μου για να βοηθήσω σ’ αυτόν τον πολύ σημαντικό αγώνα του εικοστού πρώτου αιώνα. Ελπίζω να παρακολουθείτε τα γραπτά μου στο Counter Punch. Να’ στε καλά και ο Θεός να ευλογεί εσάς και τις προσπάθειές σας.
  Όπως πάντα
  Bouthaina Bouthaina
  .
  .
  Την Τετ 11/08/10 3:05 PM , Ayesha Bajwa έγραψε:
  Αξιότιμη Dr Bouthaina Shaaban
  Ειδική Σύμβουλο του Προέδρου Bashar al Asad
  Προέδρου της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας
  Δαμασκός
  Με e-mail
  Αξιότιμη, αγαπητή Dr Shaaban
  Ελπίζω ότι η παρούσα επιστολή σας βρίσκει καλά στην υγεία σας. Παρακαλώ να είστε πάντα σίγουρη για τους θερμότερους αδελφικούς μου χαιρετισμούς. Σας γράφω εκ μέρους του Viva Palestina του οποίου η παγκόσμια οικογένεια οργανώσεων αλληλεγγύης και καταγεγραμμένων φιλανθρωπιών θ’ αναχωρήσει και πάλι σύντομα για την πολιορκημένη Γάζα με την πέμπτη μας αποστολή βοηθείας. Θα θυμάστε την εξαιρετική βοήθεια που μας παρείχε η Συρία σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν. Γράφω για μια ακόμη φορά προκειμένου να ζητήσω τη συνεργασία της Συρίας αν και δεν αμφιβάλλω γι’ αυτή ούτε στιγμή. Όπως έχω πει πολλές φορές, η Συρία είναι το τελευταίο κάστρο της Αραβικής αξιοπρέπειας. Λυπάμαι μόνο που πρέπει να ζητήσω τη βοήθειά σας και πάλι.

  Στις 18 Σεπτεμβρίου 2010, αυτή η αποστολή ξεκινά ταυτόχρονα από το Λονδίνο, την Καζαμπλάνκα και τον Κόλπο. Οι στολίσκοι του Λονδίνου και του Κόλπου, θα ήθελαν να συναντηθούν στη Λατάκια και ν’ αποπλεύσουν από εκεί για το Al Arish. Ο στολίσκος της Καζαμπλάνκα ελπίζει να ενωθεί μαζί μας στο Al Arish και ελπίζουμε ότι και οι τρεις αποστολές – με δύναμη εκατοντάδων οχημάτων – θα μπουν χωρίς εμπόδια στη Γάζα μέσω της Rafah.
  Η βοήθεια που υπάρχει στα οχήματα είναι κατά 50% ιατρικός εξοπλισμός και κατά 50% εκπαιδευτική, κατασκευαστική και άλλου είδους.
  Οι διοργανωτές του κονβόι είναι το Viva Palestina του Ηνωμένου Βασιλείου, το Viva Palestina των ΗΠΑ, το Viva Palestina της Αραβίας, το Viva Palestina της Μαλαισίας, το Viva Palestina της Ιρλανδίας, η Τουρκική ΜΚΟ ΙΗΗ, η Διεθνής Επιτροπή για την άρση της Πολιορκίας της Γάζας, η Kia Ora – η αδελφή οργάνωση του Viva Palestina στη Νέα Ζηλανδία, το Viva Palestina της Αυστραλίας, το Viva Palestina της Νότιας Αφρικής, το Viva Palestina της Ισπανίας, το Viva Palestina της Ιταλίας και το Viva Palestina της Γαλλίας.
  Σκοπός είναι τα οχήματα και οι επιβάτες να φτάσουν στο Al Arish πάνω στο Mavi Marmara το οποίο όπως γνωρίζετε ανήκει στην ΙΗΗ.
  Αν η Εξοχότητά του ο Πρόεδρος Bashar al Asad και η κυβέρνησή του δέχονται κατ’ αρχήν την πρόταση αυτή, μήπως θα μπορούσατε να ορίσετε οργανώσεις (η) και άτομα με τα οποία οι συνάδελφοί μου θα μπορούσαν να έλθουν σε επαφή για να ρυθμίσουν τις πρακτικές λεπτομέρειες; Ο σύνδεσμος από την πλευρά μας θα είναι ο κ. Kevin Ovenden και ο κ. Zaher Birawi του Viva Palestina του Ηνωμένου Βασιλείου (όπως πιστεύουμε δύο είναι αρκετοί).
  Σε κάθε περίπτωση, παρακαλώ να μεταφέρετε το σεβασμό και τον θαυμασμό στην Αυτού Εξοχότητά του τον Πρόεδρο.
  Με όλες τις ευχές μου

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s