αντιφασιστικό κάλεσμα σε Βερολίνο και Βιέννη 2012, Κατά του αντισημιτισμού! Αλληλεγγύη με το Ισραήλ!

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διάφοροι φανατικοί ισλαμιστές σε ολόκληρη την Ευρώπη καλούν το al quds day, μία εκδήλωση αντισημιτικού, ρατσιστικού μίσους, που όπως πάντα στις μέρες μας εκφράζεται με την “καταδίκη” και την επιθυμία για αφανισμό του κράτους του Ισραήλ.

Το al quds day(για όσους αγνοούν τι είναι) ξεκίνησε ύστερα από το κάλεσμα του ιρανικού “επαναστατικού” φασίστα ηγέτη Αγιατολάχ Χομεϊνί  τον Αύγουστο του 1979 και  αποτελεί κάθε χρόνο την αποκορύφωση του αντισημιτικού μίσους, για έναν κόσμο χωρίς Εβραίους και Ισραήλ, με νέα πρωτεύουσα του Ισλαμ, την Ιερουσαλήμ.

Ειδικά φέτος τα πράγματα έχουν πάρει μια ανεξέλεγκτη τροπή. Στα Ενωμένα Έθνη εκπρόσωποι του Ιραν εκτοξεύουν απειλές και ρατσιστικό δηλητήριο. Η Μέση ανατολή συνεχίζει να φλέγεται με την γειτονική Συρία να βρίσκεται σε κατάσταση φρίκης με εκατοντάδες νεκρούς κάθε μέρα.

Το Ιράν  είναι ένα κράτος που τοποθετείται ανοιχτά υπέρ του αντισημιτισμού και ανήκει στους αρνητές του ολοκαυτώματος.Παράλληλα το Ιράν  υποστηρίζει, με  χρήματα και προμήθειες όπλων, ισλαμικές φονταμενταλιστικές οργανώσεις και πολιτικές που διατηρούν την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην μέση ανατολή ,τέλος εργάζεται για την κατασκευή πυρηνικών όπλων.

Η παρέλαση των ισλαμιστών, η οποία λαμβάνει χώρα σχεδόν κάθε χρόνο σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης αλλά κατά κύριο λόγο στην Γερμανία και την Αυστρία παραμένει σε πολλές περιπτώσεις το σημείο πολιτικής εκκίνησης και για την αντι-σιωνιστική “αριστερά” όπως έχουμε γράψει και παλιότερα. Σε μια χώρα όπως η Γερμανία, όπου έχει ιστορική ευθύνη για την εξόντωση των Εβραίων και την μαζική παράνοια του εθνικοσοσιαλισμού, η ιστορική μνήμη,  ο θεωρητικός αγώνας και η άμεση δράση ενάντια στον αντισημιτισμό δεν μπορεί παρά να είναι ένα ζήτημα κεντρικό για την ριζοσπαστική αριστερά. Ειδικότερα  τώρα που το κρυφό ερώτημα – συζήτηση  για τις βαθύτερες αιτίες που οδήγησαν στον ναζισμό παραμένουν ανεπαρκής στην Γερμανική κοινωνία.

Δεν είναι λίγοι αυτοί στην χώρα που γέννησε την θηριωδία του ναζισμού που ακόμα και σήμερα δηλώνουν άγνοια για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Που δηλώνουν ότι δεν είναι ανεκτικοί στην διαφορετικότητα, ακόμα και μέσα στην φούσκα του σημερινού πολυπολιτισμικού Βερολίνου.

Η “αντισιωνιστική αριστερά αρνείται το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα. Την ίδια στιγμή τάσσεται με κάθε τρόπο υπέρ της “αυτοάμυνας” του πυρηνικού Ιράν. Η αλληλεγγύη προς το Ιράν δεν είναι απλά μια λάθος επιλεκτική επιλογή του σάπιου αντιϊμπεριαλισμού. Είναι ξεκάθαρα μια επιλογή μίσους. Είναι αποτέλεσμα της άρνησης του μεγαλύτερου φάσματος της “αριστεράς” να κατανοήσει του λόγους που οδήγησαν στην άνοδο του φασισμού. Η πραγματικότητα των ημερών μας δεν είναι και πολύ διαφορετική από τότε. Η πλειοψηφία της αριστεράς  σήμερα αδυνατεί να συγκροτήσει ένα επιθετικό αντιφασιστικό μέτωπο,  γυρνώντας στην ουσία την πλάτη ή απλά στρουθοκαμηλίζοντας απέναντι στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.

Το Ισραήλ είναι αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας δίωξης των Εβραίων, με αποκορύφωμα την μαζική Γερμανική τρέλα  του ολοκαυτώματος. Σε ένα αντισημιτικό κόσμο αποτελεί μια θλιβερή πραγματικότητα ότι το Ισραήλ το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να υπερασπίσει τον εαυτό του με στρατιωτικά μέσα.

Φέτος αντιφασιστικές, κομμουνιστικές ομάδες και οργανώσεις στο Βερολίνο και την Βιέννη καλούν σε συγκεντρώσεις ενάντια στην αυτήν την εκδήλωση μίσους. Αν κάποιοι από εσάς μπορείτε να διαβάσετε στα Γερμανικά μπορείτε να επισκεφτείτε τους επίσημους ιστοτόπους σε Βερολίνο και Βιέννη. Τέλος μπορείτε να κατεβάσετε σε μορφή pdf το κάλεσμα στα γερμανικά

Ενάντια στον αντισημιτισμό, αλληλεγγύη με το Ισραήλ και όσους αγωνίζονται στο Ιράν, την Συρία και αλλού. Για μια Γάζα χωρίς ΧΑΜΑΣ, για την ειρηνική συνύπαρξη στην Μέση ανατολή.

NO AL Quds! day : Αντιφασιστική διαδήλωση ενάντια στην πορεία Al Quds   Σάββατο 18Αύγουστος, 2011 | 13:00 το μεσημέρι | ADENAUPLATZ (Βερολίνο)

* Το κείμενο αποτελεί μια πρόχειρη ανακοίνωση/ενημέρωση για τις δράσεις ενάντια στον αντισημιτισμό και όχι πολιτική ανάλυση. Το ζήτημα άλλωστε έχει πολλές πλευρές που πρέπει να αναλύσουμε στο μέλλον. Τα σχόλια σας είναι απαραίτητα για να συνεχίσουμε την συζήτηση. Καλούμε κάθε αντιφασιστική συλλογικότητα, διαδικτυακό τόπο, έντυπο και τον ελληνικό εβραϊσμό να μην διστάσει να επικοινωνήσει με το grassrootreuter. Στον Ελλαδικό χώρο με το μεγάλο ιστορικό αντισημιτικό background και με την τεράστια άνοδο του φασισμού είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ

Advertisements

2 thoughts on “αντιφασιστικό κάλεσμα σε Βερολίνο και Βιέννη 2012, Κατά του αντισημιτισμού! Αλληλεγγύη με το Ισραήλ!

  1. Pingback: Video, φωτογραφίες και ηχητικά ντοκουμέντα από την διαδήλωση ενάντια στην μέρα αντισημιτικού μίσους σε Βερολίνο και Βιέννη « grassrootreuter

  2. Pingback: Video, φωτογραφίες και ηχητικά ντοκουμέντα από την διαδήλωση ενάντια στην μέρα αντισημιτικού μίσους σε Βερολίνο και Βιέννη | grassrootreuter

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s