μετανάστευση, εθνομηδενισμός, και λούμπεν ελληναριάτο

Το συντροφικό ιστολόγιο Spilt Milk άλλαξε διεύθυνση και σέρβερ http://spiltmilk.espivblogs.net. Μαζί με την νέα του διεύθυνση αναδημοσιεύουμε και το τελευταίο του κείμενο.

Στο κείμενο αυτό για μια ακόμα φορά θα θίξουμε την ανικανότητα των ελλήνων να καταλάβουν και να ξεπεράσουν την ιστορία τους, και γιατί αυτό είναι καταστροφικό.

Βέβαια μια σειρά κειμένων θα ακολουθήσει σχετικά, η οποία μπαίνει στο εξής πλαίσιο: μια ομάδα ή συλλογικότητα ή μπλογκ η οποία προσπαθεί να “πάρει τον παραπλανημένο λαό με το μέρος της” είναι η απόλυτη ξεφτίλα και βασικά άχρηστη. Ο λαός δεν είναι ένα επαναστατικό υποκείμενο στην ελλάδα, αλλά κατά βάση ένα μάτσο άχρηστοι, σεξιστές, αντισημίτες αερολόγοι. Είναι το λούμπεν ελληναριάτο. Ο διαχωρισμός δεξιά/αριστερά/αναρχικοί έχει σταματήσει να έχει κάποια σημασία πλέον, αφού όλοι αυτοί πιστεύουν στην “επισκευή” της οικονομίας ως λύση των κοινωνικών προβλημάτων και όλοι θεωρητικά είναι αντιφασίστες χωρίς βέβαια να κάνουν όντως κάτι στην πράξη εκτός από λόγια φεστιβάλ και αφίσες.

Γι αυτό μιλάμε για λούμπεν με την έννοια του πεφωτισμένου ξερόλα που έχει μια θεωρία για όλα (δεξιά/αριστερή/αναρχική) και δεν πράττει, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να πρήξει τους πάντες ότι “τα λέει καλά και έξω απ’ τα δόντια”. Και φυσικά να πάρει τον τίμιο πλην παραπλανημένο λαό με το μέρος του. Μια τέτοια προσπάθεια φυσικά υποτιμά τη νοημοσύνη κάποιου που όντος θα κάτσει να ακούσει τι έχει να πει ο λούμπεν που, με βουλωμένα αυτιά, μιλάει συνεχώς. Δεν μιλάμε για τον λούμπεν με εισοδηματικά κριτήρια, για το underclass των Άγγλων.

Και για να πάμε στο προκείμενο, με εξαίρεση μια τοποθέτηση του mao_tse_tung στο facebook και τα ξένα μέσα, το θέμα με τον Σακκά αντιμετωπίστηκε σε εξευτελιστικό επίπεδο. Ίσως γιατί ένα κίνημα που στην συντριπτική πλειοψηφία αποτελείται από νεαρούς έλληνες αρσενικούς είδε τον εαυτό του σε αυτήν την υπόθεση και δεν έκανε μια σκέψη παραπέρα. Όπως και με τον Γρηγορόπουλο, ο επίπονος απολογισμός είναι ότι τόσος κόσμος κατέβηκε στον δρόμο γιατί επρόκειτο για έναν “δικό μας”.

Αλίμονο αν πεθάνεις στα χέρια του κράτους σε μια βάρκα στο Αιγαίο. Αλίμονο αν είσαι γυναίκα. Τότε δεν ασχολείται σχεδόν κανείς μαζί σου. Σίγουρα όχι τόσοι, ούτε καν το 1/3 από όσους ασχολήθηκαν με τον Σακκά ή τον Γρηγορόπουλο. Λες και οι περίπου 30 πρόσφυγες που πεθαίνουν κάθε βδομάδα προσπαθώντας να μπούνε στην Ευρώπη δεν είναι Σακκάδες και Γρηγορόπουλοι.

Αλλά βέβαια, αν αντιμετωπίζεις την Ιστορία ως αλληλουχία γεγονότων και όχι ως διαδικασία ενεργή και ζώσα, πώς να σκεφτείς για το οτιδήποτε. Πώς να καταλάβεις ότι δεν υπάρχει βάση και εποικοδόμημα αλλά ότι όλα είναι ένα θέμα. Ομάδα που δεν κοιτάει τον σεξισμό, των αντισημιτισμό, τον εθνικισμό, τον οικονομισμό μαζί, είναι καταδικασμένη. Είναι και καταστροφική στο βαθμό που επηρεάζει άλλους. Όλα τα θέματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι ένα: ο σεβασμός του άλλου. Αν τα ξεχωρίσεις και πεις ασχολούμαι μόνο με το ένα αυτομάτως παύεις να σέβεσαι αυτούς με τους οποίους δεν ασχολείσαι και γίνεσαι τυφλός.

Γι αυτό μόνο οργή και μίσος για το λούμπεν ελληναριάτο που τρέχει μόνο για τους δικούς του. Μόνο οι δικοί τους είναι στις ομάδες τους, μόνο αυτό βλέπουν, μόνο αυτό κάνουν, και μας πρήζουν και τα ούμπαλα ότι είναι γαμάτοι. Στην πράξη ούτε έχουν ενσωματώσει τις γυναίκες και τους πρόσφυγες στις ομάδες τους, ούτε βοηθάνε πρακτικά να βελτιωθεί το βιωτικό επίπεδο ή να σωθεί η ίδια η ζωή ενός αιτούντος άσυλο. Εκτός αν πιστεύεις ότι βοηθάς να σωθούν ζωές με τα κωλοφεστιβάλ σου και με τις γαμωαφίσες σου.

Τόσοι έλληνες γίναν οι ίδιοι κατά κάποιον τρόπο οικονομικοί μετανάστες τελευταία και οι περισσότεροι δεν χαμπάριασαν τίποτα. Απλά διαδίδουν τη λουμπενιά και στο εξωτερικό. Συμπερασματικά, αν σε ενδιαφέρει να κάνεις όντως κάτι και βαρέθηκες τα λόγια, ξεκίνα με το να αλλάξεις την παρέα σου, τη συλλογικότητα σου, τη ζωή σου.

Τέρμα οι λευκοί, αρσενικοί, λούμπεν έλληνες!

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s