Άλλος δρόμος δεν υπήρχε *

Το νέο κείμενο/κριτική  του stepanyantsp σχετικά με την νέα μπροσούρα της συνέλευσης ενάντια στην ελληνική πραγματικότητα. Αν και έχω κάποιες μικρές παρατηρήσεις σχετικά με κάποια ιστορικά γεγονότα και αποφάσεις που πάρθηκαν εκείνη την περίοδο, το κείμενο βρίσκεται σε σωστή κατεύθυνση και το λινκάρω παρακάτω

Πριν ένα μήνα περίπου βγήκε μια μπροσούρα στην Αθήνα με τον τίτλο “ένας είναι ο δρόμος λαέ για να νικάς: σχετικά με το ΕΑΜ και τις πρόσφατες  χρήσεις του” από την συνέλευση ενάντια στην ελληνική πραγματικότητα. Η μπροσούρα αυτή με αφορμή… δύο συνθήματα που φωνάζονται σήμερα σε κάποιες αντιφασιστικές πορείες στις οποίες κατεβαίνουν τα μέλη της συνέλευσης αυτής (π.χ. ‘εαμ-ελάς-μελιγαλάς’ και ‘είμαστε εδώ κομμουνιστών εγγονια και τα κονσερβοκουτια δεν σκουριασαν ακόμα’), επιχειρεί να δείξει το νήμα της συνέχειας μεταξύ των… ολοκληρωτικών τάσεων του σημερινού αντιφασισμού με την ολοκληρωτική κληρονομιά του… ΕΑΜ, εστιάζοντας πάνω στην ανάλυση των σημασιών της πατρίδας, της θρησκείας και της οικογένειας για το τότε αντάρτικο. Με σκοπό τα παραπάνω η μπροσούρα χωρίζεται σε δύο ενότητες, μία 23 σελίδων που είναι αφιερωμένη στο να αποδείξει ότι το ΕΑΜ είχε συσταθεί πάνω στη βάση της πατρίδας, της θρησκείας και της οικογένειας κι άλλη μια ενότητα 6 σελίδων όπου αποπειράται αυτή η κριτική να συνδεθεί με το σήμερα. Ήδη θα εντόπιζαν οι προσεκτικοί/ες το τεράστιο σφάλμα που εμφιλοχωρεί εδώ λόγω οικονομίας του κειμένου. Σα να υπονοείται δηλαδή ότι επειδή φωνάζει κάποιος σήμερα κάτι π.χ. για τον εμφύλιο πόλεμο, σημαίνει ότι γνωρίζει αυτός ή αυτή που φωνάζει το σύνθημα … κάτι για τον εμφύλιο.

Έψαξα πολύ να βρω τι είναι ενάντια στην ελληνική πραγματικότητα σε αυτή την μπροσούρα και δεν το βρήκα, αντιθέτως κατάλαβα ότι πρόκειται για ένα εντελώς σχετικοποιητικό κείμενο, το οποίο όχι μόνο αποποιείται το μαχητικό αντιφασισμό στο ΣΗΜΕΡΑ αλλά χρησιμοποιεί προσχηματικά τον αντιεθνικιστικό λόγο για να επιβεβαιώσει την ελληνική αντικομμουνιστική ιδεολογία των συγγραφέων του. Βγάζει δηλαδή από την πόρτα το εθνικό, για να φέρει την εθνική ενότητα από το παράθυρο (βλέπε αναλυτικά πιο κάτω: για την ΠΕΑΝ)

διάβαστε την συνέχεια του άρθρου εδώ

 

Advertisements

One thought on “Άλλος δρόμος δεν υπήρχε *

  1. Πέρα απο την συνολική διαφωνία με τα όσα γράφει ο Stepanyan…..το να ταυτιζεις τον Στινα τους μαρατζιδη-καλύβα….και να τον κατηγορίες για αντισημιτισμο….ξεπερνάει κατα πολύ ακόμα και τις αθλιότητες των σταλινικων….που την συλλογιστικη τους έχει υιοθετήσει πλήρως ο συγγραφέας της ανάρτησης ….συλλογιστικη του οποίος κριτικαρει τους φονιάδες της όπλα είναι φίλος των τάγμα των ασφαλείας ….όταν ακόμα και αριστεροί μελετητές αναγκάζονται να παραδεχθούν ότι η οργάνωση αυτή στελεχωθηκε απο λουμπεν στοιχεία και στυγνους δολοφόνους…..ανεβάζοντας το ποσοστό των αθώων θυμάτων της στο είκοσι τοις εκατο….ελα μωρε….είκοσι στους εκατό άσχετοι και αθώοι δεν είναι κανά σοβαρό νούμερο…ο αντιφασιστικος αγώνας να ναι καλά…..με αυτή την λογική δεν απομένει παρά να δοξολογησουμε και τον σύντροφο ιωσηφ….που τους κατατροπωσε…..
    Έν κατακλείδι η μπροσουρα της συνέλευσης μια χαρά τα έγραφε…..

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s