Δεν είναι μόνο 49 οι λόγοι που μισούμε την Ελλάδα

Το Φαρμακονήσι, τα κέντρα κράτησης μεταναστών, οι φράχτες του Έβρου, η δολοφονία του Αλβανού δεσμώτη μέσα στο κελί του, οι κωλοτούμπες της δημοτικής αρχής της Θεσσαλονίκης στο θέμα της ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας, η γκετοποίηση, η διατήρηση της ακροδεξιάς δυναμικής στον ελληνικό και τον ευρωπαϊκό πολιτικό χώρο, οι προσπάθειες έξωσης των τρανς του ΣΥΔ από τη συνέλευση ενοίκων της πολυκατοικίας που στεγάζει τα γραφεία τους, οι οπισθοχωρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε όσα αφορούν στη θεσμοθέτηση αστικών δικαιωμάτων για την LGBT κοινότητα και τα ομόφυλα ζευγάρια, είναι αρκετά για να πείσουν κάθε κοινωνό της κυρίαρχης λογικής πως κάποια πράγματα δουλεύουν σωστά, κράτος υπάρχει και άρα την «φαρμακοχώρα» μπορούν ακόμη να την αγαπούν – μάλιστα όχι λιγότερο, αλλά περισσότερο.

Η στροφή στον πατριωτικό λόγο από την συντριπτική κοινωνική πλειοψηφία και το σύνολο των πολιτικών μορφωμάτων της χώρας, δεν στοχεύει απλά στην επανοικειοποίηση ενός κόσμου που – τάχα μου τυχαία – σπιτώθηκε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Ο εθνολαϊκισμός και ο νεοναζισμός, απέκτησαν πάτημα στο πρόσωπο κάθε οροθετικής πόρνης, κάθε ξυλοκοπημένου μετανάστη, κάθε Αλβανού – εμφατικά – εγκληματία που ανακάλυψαν τα ΜΜΕ, κάθε απέλασης και κάθε σεξιστικής επίθεσης που σιωπηλά ή δυνατά, συμμετέχοντας ή ενθαρρύνοντας, χειροκρότησαν οι έλληνες.

Ο ρατσισμός, ο αντισημιτισμός, ο σεξισμός και η ομοφοβία, η φασιστική αντίληψη και δράση, αποτελούν την πραγματικότητα κάθε έλληνα. Μια πραγματικότητα που στήθηκε μεθοδικά ήδη από την εθνοκάθαρση του 1821, συνεχίστηκε με τον εκσυγχρονισμό του κράτους, τη Μεγάλη Ιδέα, τα πογκρόμ και σήμερα επιβιώνει στις αλησμόνητες πατρίδες, τους ατενίστας και τους θεσσαλονίστας, στην κυβέρνηση, την οικογένεια, την εκκλησία και κάθε άλλη δομημένη ή ασύμμετρη έκφραση της πολιτικής ζωής της χώρα. Όσο πιο φασιστική αποδεικνύεται η ελλάδα, τόσο περισσότερο τη συμπονά και τη στηρίζει ο κόσμος της. Οι άτσαλες οικονομικές δραστηριότητές της και τα σκάνδαλα, αποτελούν το παιδικό σχήμα που έχει ανάγκη ο εγγενής φασισμός της για να θεριέψει ακόμη και κάτω από τις πιο αντίξοες σε υλικό επίπεδο συνθήκες.

Η ελλάδα της κρίσης, φαντάζει στα μάτια του έλληνα σαν ένα χτυπημένο κουτάβι που έχει χρέος να το φροντίσει με τα «ταπεινά» μέσα που διαθέτει. Θα το πράξει σπάζοντας στο ξύλο τον Αλβανό, στέλνοντας το χαρτί της έξωσης στις τρανς, boycottάροντας την Coca Cola που πλέον παράγεται στη Βουλγαρία και αποφεύγοντας με διάφορες επιφάσεις τα ισραηλινά προϊόντα, βεβηλώνοντας το μνημείο του Ολοκαυτώματος, στήνοντας τη biennale στα λίγα τζαμιά που έμειναν όρθια ενώ εκατοντάδες χιλιάδες ισλαμιστών στα αστικά κέντρα της χώρας δεν έχουν δικούς τους λατρευτικούς χώρους, σβήνοντας εθελοντικά τα συνθήματα και τις ζωγραφιές από τα εθνικά μνημεία ή τρέχοντας στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και καμπάνιες ενάντια στα ναρκωτικά και την «ανωμαλία».

Όλα αυτά, καθώς οι μετανάστες παραμένουν στιβαγμένοι κάτω από απάνθρωπες συνθήκες στα containers των κέντρων κράτησης και η κόρη του ματιού ενός αληθινού και τίμιου νοικοκυραίου, διαστέλλεται από μίσος και τρόμο στη θέα κάθε ρατσιστικής ειδησεογραφικής λεζάντας, ενώ αναζητά το υπαρξιακό γιατί και μεταφυσικές εξηγήσεις, όταν οι έλληνες της Κρήτης βράζουν το παιδί τους ή ο μπάτσος δολοφονεί το μετανάστη.

Με φακό επαφής τη γαλανόλευκη και λίγο μπλε-ασημί glitter στη θέση των δακρύων, με εργάτες πάνω απ’ όλα έλληνες και ορκισμένους εχθρούς της Fanta, τους πράκτορες του υγιεινισμού ξαμολημένους, τα μνημεία όρθια, αγέροχα και γκρίζα, τα Ποτάμια να αίρουν τις αμαρτίες του κόσμου και τη Χρυσή Αυγή στον ιδεολογικό θρόνο της χώρας, κάθε έκφραση συμπάθειας και στήριξης προς το ελληνικό ζόμπι είναι έκφραση ναζισμού.

Αγαπάς την ελλάδα, την οικογένεια, την ορθοδοξία; Ψόφα για αυτά. Ψόφα μαζί μ’ αυτά.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s