(free Josef) Να σταματήσει κάθε δίωξη του Αυστριακού κράτους σε βάρος του αντιφασίστα Josef

(Μετάφραση από τα αγγλικά Benjamin Conti)
Στις 24 Γενάρη 2014 στην Βιέννη πραγματοποιήθηκε η “χοροεσπερίδα των ακαδημαϊκών”. Η εκδήλωση αυτή διοργανώνεται κάθε χρόνο από το ακροδεξιό “κόμμα της ελευθερίας” (FPÖ), όπου μέλη ακροδεξιών οργανώσεων από ολόκληρη την Ευρώπη μαζεύονται κάθε χρόνο για να κάνουν δημόσιες σχέσεις και να διασκεδάσουν. Κατά την διάρκεια αυτής της εκδήλωσης των ακροδεξιών έλαβε χώρα και μια αντιφασιστική διαδήλωση στην Βιέννη με συμμετέχοντες αντιφασίστες από την Αυστρία και την Γερμανία. Η αστυνομία έκανε μεγάλη προσπάθεια για να εμποδίζει τους συμμετέχοντες της διαδήλωσης ώστε να μην φτάσουν κοντά στην τοποθεσία της εκδήλωσης, μπλοκάροντας όλους τους δρόμους του κέντρου της Βιέννης που οδηγούσαν εκεί. Όταν όμως μια ομάδα 50 περίπου αντιφασιστών κατάφερε να σπάσει τον κλοιό της αστυνομίας η κατάσταση επιδεινώθηκε. Η ομάδα αυτή (των αντιφασιστών) δέχθηκε επίθεση από περισσότερες δυνάμεις της αστυνομίας που βρισκόταν σε μια κοντινή πλατεία. Οι αντιφασίστες ανταπάντησαν πετώντας ότι βρήκαν μπροστά τους, πέτρες και κάδους σκουπιδιών. Κατά την διάρκεια των συγκρούσεων, άνθρωποι τραυματίστηκαν και από τις δύο πλευρές, καταστράφηκαν τζαμαρίες και αυτοκίνητα. Όταν η ομάδα αυτή των αντιφασιστών διαλύθηκε, η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις ατόμων, οι οποίοι φέρεται να είχαν πάρει μέρος στην διαδήλωση. Συνολικά 14 άτομα συνελήφθησαν, από τους οποίους οι 13 αφέθηκαν ελεύθεροι την επόμενη μέρα. Μόνο ο Josef από την πόλη Ιένα της Γερμανίας, ενεργός αντιφασίστας και μέλος των Falkons(σοσιαλιστική νεολαιίστικη οργάνωση στην Γερμανία) βρίσκεται σε προσωρινή κράτηση. Ενω εκδόθηκε ημερομηνία άφεσης του, παραμένει αιχμάλωτος πέραν της ημερομηνίας αυτής, με την δικαιολογία ότι υπάρχει κίνδυνος να επαναλάβει το ίδιο έγκλημα (σύμφωνα με το τμήμα της εισαγγελίας της Βιέννης), μολονότι εκείνη την στιγμή δεν του είχε αποδοθεί καμιά κατηγορία. Ο ελιγμός αυτός επαναλήφθηκε αρκετές φορές, και ο Josef πέρασε επτά εβδομάδες στην φυλακή χωρίς καμία κατηγορία. Στην συνέχεια ήρθαν οι κατηγορίες για κακοποίηση, υλικές ζημιές, διατάραξη της δημόσιας ειρήνης. Η τελευταία κατηγορία καθιστά δυνατό, κάποιος/α να χρεώνεται κατηγορίες για κάτι που έγινε από μια ομάδα και ήταν μέρος της. Με αυτό τον τρόπο, η ευθύνη για όλα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης τέθηκε στον Josef. Είναι σαφές ότι το Αυστριακό κράτος αντλεί ένα παράδειγμα από αυτόν, προκειμένου να τρομοκρατήσει άλλους αντι-φασίστες. Μέχρι αυτή τη μέρα ο Josef βρίσκεται στη φυλακή εν αναμονή της δίκης του, η οποία σύμφωνα με τον δικηγόρο του, κατά πάσα πιθανότητα θα ξεκινήσει στα τέλη Μαΐου. Εάν καταδικαστεί, μπορεί να καταδικαστεί σε περισσότερα από τρία χρόνια φυλάκιση. . Στη Βιέννη και την Ιένα, συγκροτήθηκαν ομάδες αλληλεγγύης οι οποίες επιχειρούν να ευαισθητοποιήσουν για την υπόθεση του Josef και να συλλέγουν χρήματα για να καλύψουν τα έξοδα του δικηγόρου του.

– Αλληλεγγύη με τον Josef, να σταματήσει κάθε δίωξη του τώρα

– Καμία δίωξη σε βάρος του αντιφασιστικού κινήματος

(υσ: όποια/ος θέλει να βοηθήσει οικονομικά ή με οποιοδήποτε άλλον τρόπο τον σύντροφο Josef ας επικοινωνήσει μαζί μου για περισσότερες πληροφορίες)

Rote Hilfe OG Jena Kto.-Nr.: 4007 238 309 / IBAN DE77 4306 0967 4007 2383 09 BLZ: 430 609 67 (GLS-Bank) / BIC GENO¬DE¬M1GLS (GLS Bank) Verwendungszweck: Wien

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s