και ένα σχόλιο για την μέρα πένθους για το ολοκαύτωμα

Αντιγράφουμε σχόλιο που αναρτήθηκε πριν λίγο στο facebook από τον abravanel και έχει την δική του ιδιαίτερη σημασία. Πολλοί/ες από εσάς φαντάζομαι είσαστε ενημερωμένοι για τις εκδηλώσεις πένθους σε συναγωγές σε ολόκληρη την χώρα σχετικά με το ολοκαύτωμα που πραγματοποιήθηκαν χθες. Το ίδιο έγινε και στο Ισραήλ σήμερα.
Χθες οι Ελληνες Εβραίοι τιμήσαν την Ημέρα Πένθους για το Ολοκαύτωμα στις συναγωγές και σήμερα το ίδιο έγινε στο Ισραήλ.

Πολλοί συμπολίτες μας Χριστιανοί και αθεοι βρέθηκαν μαζί μας και τους ευχαριστούμε. Αυτούς που δεν ευχαριστώ είναι το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών που χθες δημοσίευσε ένα άρθρο για το ισραηλινό απαρτχάιντ και σήμερα για την Γάζα, ενώ προφανώς αγνόησε το Ολοκαύτωμα παρά το γεγονός ότι ενημερώθηκαν για την ημέρα.

Πολιτικές επιλογές σαν και αυτή αποδεικνύουν ότι ο Ελληνικός Εβραϊσμός ήταν και θα είναι μόνος παρά τα ωραία κενά λόγια περί αντίθεσης στο φασισμό και την Χρυσή Αυγή. Λόγια που πολλοί λένε αλλά δύσκολα μεταφράζονται σε πράξεις όπως είδαμε πρόσφατα με την υπόθεση Μπαλτάκου, στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Σαμαρά. Τους ευχαριστούμε για το γεγονός ότι για μια ακόμη φορά αποδεικνύουν την σοφία του Χιλλέλ που ρωτούσε: Αν δεν είμαι εγώ για μένα, τότε ποιός θα είναι για μένα; Και αν είναι μόνο για μένα, τότε τι είμαι; Και αν όχι τώρα, πότε;

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s