Άνθρωπέ μου, κι εσύ ναζί;

του parodie der utopie

Διαδόθηκε, κυκλοφόρησε, άρεσε. Μέχρι να μπω στη διαδικασία να γράψω εδώ, δεν είχα καν καταλάβει πως το εν λόγω κείμενο το υπέγραφε ο Μπογιόπουλος, αλλιώς θα είχα δείξει μια σχετική κατανόηση στη φαινομενική ευαισθησία και το φορτισμένο λόγο που χαρακτηρίζουν την πολιτική έκφραση του καταπιεσμένου και διωγμένου Κουκουέ, που ψάχνει λίγη εκτόνωση στη γλώσσα των κοινωνικών στεκιών και του κινηματισμού. Δυστυχώς όμως, πρόλαβα να σχηματίσω μια διαφορετική εικόνα, αυτή μιας ακόμη προσπάθειας της Αριστεράς να απλώσει φτερά ηθικής προστασίας στους ψηφοφόρους της ΧΑ, μαλώνοντάς τους μητρικά και καλώντας τους να σκεφτούν τις πράξεις τους.

 

Άνθρωπέ μου, εσύ που μαζί με 180000 ψήφισες τον Παναγιώταρο, είσαι ναζί;

Επειδή ο άνθρωπος που ψάχνετε αυτήν την ώρα κ. Μπογιόπουλε, θα κλωτσάει κάνα παιδάκι που παίζει ακορντεόν έξω από τη βιτρίνα του μαγαζιού του, θα σας απαντήσω εγώ, μα φοβάμαι πως η απάντησή μου είναι καταφατική. Ναι, είναι ναζί και μάλιστα εξίσου επικίνδυνος με τον Παναγιώταρο. Όχι όμως επειδή ψήφισε ΧΑ, μιας και δε συμμεριζόμαστε όλοι τη γραμμική σχέση που αποδίδει το Κουκουέ στην κάλπη και το δυνάμωμα του εκφραστή της λαϊκή μάζας. Η ΧΑ ήταν δυνατή πολύ πριν παν αυτές οι 180000 να την ψηφίσουν σε αυτές τις εκλογές. Ήταν δυνατή, ακόμη και πριν τις τελευταίες εθνικές εκλογές. Σε όλες αυτές τις αναμετρήσεις, μα κυρίως πριν από αυτές, ο άνθρωπός σας ήταν ένα κτήνος. Αυτό που άλλαξε, είναι η δυνατότητά του να εξωτερικεύει χωρίς πολλές περιστολές, την ταυτότητα την οποία κουβαλούσε και πάνω στην οποία συγκροτήθηκε όλα αυτά τα χρόνια. Πριν τον Παναγιώταρο, ήταν αυτός ο ίδιος ένας Παναγιώταρος, κάθε φορά που κρατούσε την αναπνοή του στα λεωφορεία που κάθονταν Πακιστανοί, σε κάθε σφαίρα που καρφωνόταν στη σάρκα των μεταναστών που εκμεταλλευόταν στη Μανωλάδα, σε κάθε προσπάθεια να εξηγήσει στο παιδί του πως η ομοφυλοφιλία είναι αρρώστια που χρήζει θεραπείας, με κάθε σταυρό που έκανε έξω από τη Μητρόπολη του Πειραιά ή της Θεσσαλονίκη. Το πρόσωπό του, είναι η σφραγίδα κρεοπωλείου στο διαπομπευμένο σώμα κάθε οροθετικής γυναίκας, κάθε ξυλοκοπημένης τρανς, κάθε σακατεμμένου ομοφυλόφιλου, κάθε δολοφονημένου μετανάστη. Ο λόγος του δε, είναι διάχυτος και στα δικά σας πλακάτ κ. Μπογιόπουλε. Είναι ο Μακεδόνας των μεγαφώνων, που καλείται να στραφεί ενάντια σε κάθε μπουκάλι Coca-Cola που παράγεται στη Βουλγαρία. Είναι και ο εργάτης πίσως από το μεγάφωνο, που θα γυρίσει σπίτι για να ξεσπάσει στη γυναίκα του και το παιδί του, επειδή δεν πειθαρχούν στον πατριαρχικό κανόνα τιμής και υποταγής.

Ανθρωπέ μου, εσύ που ψήφισες Κασιδιάρη, είσαι ναζί;

Λυπάμαι, αλλά θα αναγκαστώ πάλι εγώ να σας απαντήσω, μιας και ο άνθρωπος που ζητάτε θα πετάει ωμά μπιφτέκια στο μνημείο του Ολοκαυτώματος ή ακόμη και να βρίσκεται δίπλα σας, σε κάποια πορεία από αυτές που ουρλιάζετε για νίκη της Ιντιφάντα και άρα φυσική εξόντωση των Ισραηλινών και εξάλειψη του κράτους τους. Ξέρετε, η σβάστικα στο μπράτσο του Κασιδιάρη, είναι ελληνικότατον σύμβολον. Μην κοιτάτε που έχει ιστορία 5000 χρόνων στην Ασία, τα λένε αυτά για να κλέψουν τη μνήμη του έλληνα, ώστε να νικήσει η παγκόσμια μασονία. Αλλά μάλλον κάτι πάει στραβά εδώ. Ξέρετε, δε χρειάζεται ένα τατουάζ στο μπράτσο του μπρατσαρά μας, για να πιστεί ο άνθρωπός σας για το αυτονόητο. Δηλαδή, η δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, οι δεκάδες άλλοι μαχαιρομένοι μετανάστες, οι επιθέσεις σε μέλη του Κουκουέ και στην Κανέλλη, οι θέσεις τους, δεν αρκούν; Τι θέλετε να μας πείτει κ. Μπογιόπουλε, πως ο ναζισμός είναι ζήτημα συμβόλων και όχι πολιτικό ζήτημα ή ζήτημα πρακτικών; Η άρνηση του Ολοκαυτώματος δεν αρκεί; Η ύμνηση του Ολοκαυτώματος που περιγράφετε και στο άσμα που παραθέτετε δεν αρκεί; Η ρατσιστική και σεξιστική βία δεν αρκούν;

Κύριε Μπογιόπουλε, αληθινά, δε μπορώ να μιλήσω για τον άνθρωπό σας σε όλα τα μικροπολιτικά bullets στα οποία τον καλείτε να τοποθετηθεί. Βλέπετε, εν αντιθέσει με εσάς, εγώ και οι όμοιοί μου, δεν κυνηγάμε το μεγάλο όνειρο. Ούτε σοσιαλισμούς περιμένουμε, ούτε την κυβέρνηση της Αριστεράς, ούτε τη συγκρότηση του κουκουέδικο αντιμονοπωλιακού μετώπου για να καθαρίσει για πάρτη μας. Ξέρετε, το σώμα μας κινδυνεύει. Και αυτή η απειλή, δε μας αφήνει να αναρωτιόμαστε για το σκάνδαλο Μπαλτάκου ή τα κουκιά στην κάλπη. Αυτά ίσως απασχολούν εσάς, τον κόσμο σας.

Άνθρωπέ μου, δεν έχεις καταλάβει πως δεν είναι αντισυστημικοί;

Ναι ρε Μπογιόπουλε, δεν είναι αντισυστημικοί. Σάμπως κι εσύ τι είσαι; Σαν πιστός εθνικομπολσεβίκος, ένα διαφορετικό σύστημα διαχείρισης κεφαλαίου δεν αποζητάς; Και μάλιστα με εθνικό πλαίσιο; Εδώ Μπογιόπουλε, ο άνθρωπός σου και εσύ, δεν διαφέρετε και πολύ. Μάλλον για αυτό επιχειρείς να τον καλύψεις, εκμηδενίζοντας τη συνενοχή του στη δολοφονική δράση της ΧΑ και την αναπαραγωγή του μίσους απέναντι στον Άλλο. Αρκεί να τον παρουσιάσεις σαν κοινό βλάκα ή πεισματάρη. Στην προσπάθειά σου να εξηγήσεις με τους σημερινούς υλικούς όρους και την οικονομία της κρίσης, το δομικό ρατσισμό των ελλήνων, κλωτσάς έναν αιώνα συγκρότησης εθνικής ταυτότητας, μέσα από εθνοκαθάρσεις, πολέμους, ρατσισμό και βία, καταλήγοντας εκεί που ήθελες να φτάσεις εξ αρχής, την ανάγκη σου να εκφράσεις εσύ τον άνθρωπό σου, με μόνο τίμημα την αλλαγή του χρώματος της ψήφου του ή τον οβολό του στο fan club του Unfollow. Αυτά για τώρα Μπογιόπουλε, μιας και μάλλον τώρα άγχεσαι με το κυνήγι του ΧΑίτη ανθρώπου σου, που τόσο πασχίζεις να ενσωματώσεις. Εγώ, όσο ωραία και αν τα λες εσύ και άλλοι πολλοί, ακόμη κινδυνεύω και θα πίνω από το ίδιο ποτήρι με όσους επίσης απειλούνται, προσπαθώντας να σκοτώσω ένα αληθινό τέρας, με σάρκα και οστά. Μόνο τότε θα μπορώ κι εγώ επιτέλους, να επιτίθεμαι σε ονειρικούς ανεμόμυλους.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s