Εναντια Στην Ορθοδοξη Ελληνοχριστιανικη Αφηγηση

άρθρο που μας έστειλε φίλος του grassrootreuter με την ευγενική παράκληση να δημοσιευτεί.

Ο δεκαπενταύγουστος πλησιάζει και κριτικές επί κριτικών -άλλες φορές εύστοχες και άλλες άστοχες- κάνουν την εμφάνισή τους κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

Εύστοχες όταν επικεντρώνονται στο ένα και μοναδικό θρησκευτικό πρόβλημα σ´ αυτό τον ελληνοχριστιανικό βούρκο και άστοχες όταν στην προσπάθειά τους να είναι μετριοπαθείς και να μην ξεχωρίζουν από την μάζα, όχι μόνο δεν προσφέρουν τίποτα καινούργιο αλλά χάνουν τον προσανατολισμό τους κυρίως με την οικουμενική καταδίκη των θρησκειών και την καθολική ενοχοποίηση τους στον ελλαδικό χώρο.

Μια προσπάθεια απανανοηματοδότησης της κριτικής στην ελληνική χριστιανική εκκλησιά είναι η εξής:

 

Ναι, το Ισλάμ είναι μια βάρβαρη και τερατώδες θρησκεία. Άκρως οπισθοδρομική. Παρανοϊκοί εξουσιοφρενείς έχουν σφάξει (και εξακολουθούν να το κάνουν) εκατομμύρια αλλόπιστους ανά τους αιώνες, προτάσσοντας απομονωμένους στοίχους από το κοράνι η/και παρερμηνεύοντας τις βάσεις της θρησκείας. Ο απώτερος σκοπός του είναι η απόλυτη καταστολή της ελευθερίας, η υποβάθμιση της θηλυκότητας και η εμφυλη βια, ο φανατισμός, η χειραγώγηση, η κατεύθυνση των ανθρώπων κλπ.

Πολλοί ημιπαράφρωνες παραφράζοντας συγκεκριμένα αποσπάσματα, έχουν ζωστεί με εκρηκτικά με καταστροφικές συνέπειες.

 

Όμως, η υπονόμευση και η καταστροφή του θα είναι έργο κυρίως των ίδιων ανθρώπων που το Ισλάμ έχει εισβάλει στη ζωή τους χωρίς καμία διάκριση αφαιρώντας τους την ελευθερία. Οποιαδήποτε ελευθερία. Όσοι πλήττονται άμεσα από το Ισλαμ, έχουν τον πρώτο λόγο για την συθέμελα καταστροφή του, αλλά και εμείς που έχουμε δευτερεύον λόγο στην επίθεση εναντίον του, σε κάθε ευκαιρία οφείλουμε να ασκούμε σφοδρή κριτική και να τονίσουμε με κάθε δυνατό τρόπο την θανάσιμη έχθρα μας, χωρίς όμως να συγχέουμε έννοιες, και αυτό απαιτεί μεγάλη προσοχή διότι μπορεί να αποβεί μοιραίο και ολέθριο. Στα πλαίσια μιας συζήτησης με όσους πλήττονται πραγματικά από αυτά τα μορφώματα, έχουν την εμπειρία και και ξέρουν την ισλαμική αφήγηση μπορεί να επιτευχθεί όχι μόνο ένας εμπλουτισμός γνώσεων αλλά και μια επιθετική κριτική από τους ίδιους τους μουσουλμάνους. Το ίδιο ισχύει και για τον εθνικισμό της κάθε χώρας [1].

Διότι σε κάθε άλλη περίπτωση (πχ. συντονισμένη και οργανωμένη κριτική ή πρακτική επίθεση εξωτερικού εχθρού της θρησκείας και του εθνικισμού) η συσπείρωσή τους είναι βέβαιη. Τα συνωμοσιολογικά ένστικτα που επιβάλλει ο διάχυτος φονταμενταλισμός στο κοπάδι των πιστών, είναι μονίμως σε εγρήγορση. Επίσης, όσο πιο πολύ συσπειρώνονται στον (όποιο) δικό τους χώρο, τόσο πιο ευάλωτες καθίστανται στην ελλαδα λόγο της έξαρσης της ξενοφοβίας οι μειονότητες τους.

 

Ο αφηρημένος αντι-εθνικισμός και αντι-θρησκευτισμός -σε γενική και αόριστη μορφή- όπως πχ:. “κάτω τα έθνη” ή “ισλαμοφασισμός” (που χρησιμοποιείται ευρέως για να πλήξει, υποτίθεται, και φασισμό και Ισλάμ μαζί, στην ουσία όχι μόνο δεν πετυχαίνει κανέναν απο τους στόχους του αλλα, στην άγνοιά του, τα συντηρεί και τα δυο), επιμένει να μην κατανοεί ότι μέσα στο δικό του έθνος και την κυρίαρχη μισαλλόδοξη ιδεολογία υπάρχουν μειονοτικές εθνικές και θρησκευτικές ομάδες οι οποίες στην ελληνική εθνική αφήγηση παίζουν ακριβώς το ρόλο του “Ξένου” ή “εισβολέα στην καθαρότητα”. [2]

Με το να επιτίθεσαι, λοιπόν, στα χαρακτηριστικά εκείνα που, τον “Ξένο”, τον καθιστούν ξένο ως προς τα καθιερωμένα στερεότυπα και την εθνοφυλετική καθαρότητα, κατασκευάζεις και ενδυναμώνεις την ελληνική ταυτότητα. Όταν στον ελληνορθόδοξο βόθρο υπάρχει σύγκρουση εθνών και/ή θρησκειών, με το να μη κρατάμε ίσες αποστάσεις, δεν τασσόμαστε υπέρ της λογικής του τύπου: “ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου”, αλλα είναι το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε στο να αποφευχθούν επιθέσεις σε τζαμιά, συναγωγές ή άλλους χώρους λατρείας, το ξέπλυμα της αιματοβαμμένης κυρίαρχης ελληνικής ταυτότητας αλλά και στην σωματική ακεραιότητα των μειονοτήτων. Τουλάχιστον στην ελλαδα, αυτά είναι αποτελέσματα και αμείλικτα ιστορικά γεγονότα του αφηρημένου αντι-θρησκευτισμού αλλά και της σύγχυσης εννοιών.

 

Η πολυπολιτισμικότητα, για να καταστραφεί κάθε ιεραρχική – εξουσιαστική σχέση, είναι μονόδρομος. Ενώ η οικουμενική καταδίκη των θρησκειών και η επίθεση στα έθνη, αφηρημένα, είναι μόνο υπέρ των ελληνοχριστιανών εξαιτίας της πληθυσμιακής υπεροχής τους.

Γι αυτό, εδώ και τώρα:

Στην Ακρόπολη να ανεμίζει η Τουρκικη σημαία.

Στις εκκλησίες το ουράνιο τόξο των LGBTQ.

Το απόλυτο μπαστάρδεμα εθνικής, θρησκευτικής και σεξουαλικής ταυτότητας.

Ενδυνάμωση της ετερότητας.

Ολόψυχη υποστήριξη των μειονοτήτων.

“Αλβανούς συμμαθητές, Αφγανές συναδέλφισσες και Νιγηριανούς γείτονες”

“στοές, συναγωγές σε όλες τις γειτονιές”

Τζαμί στο “άγιο όρος”.

Αλβανικές σημαίες την 25τη Μαρτίου, κοκ.

 

Εμάς λοιπόν, το πρόβλημά μας είναι ο χριστιανισμός.

Ο χριστιανισμός μας βάφτισε χριστιανούς πριν πούμε την πρώτη μας λέξη συμβάλλοντας έτσι στην βάναυση παραβίαση της ατομικής αυτονομίας και την εισβολή στην αθωότητα…

Ο χριστιανισμός χύνει θρησκευτικό δηλητήριο στα παιδικά κεφάλια στο σχολείο από τα πρώτα παιδικά βήματα όσο το μυαλό είναι άγραφος χάρτης, βομβαρδίζοντας το με εθνοθρησκευτικούς μύθους…

Ο χριστιανισμός συνεχίζει να μας προσηλυτίζει με πλάγιους τρόπους συνεχώς στην καθημερινότητα από μικρά παιδιά…

Ο χριστιανισμός μας λοιδορεί σε κάθε κήρυγμα του επειδή δεν πιστεύουμε στον θεό του…

Τις χριστιανικές αηδίες είμαστε αναγκασμένοι να υποστούμε κάθε θρησκευτική γιορτή…

Τη πασχαλιάτικη σφαγή χιλιάδων αμνών από τους χριστιανούς “στο όνομα της αγάπης” είμαστε αναγκασμένοι να βλέπουμε…

Τα σύμβολα του χριστιανισμού είμαστε υποχρεωμένοι να βλέπουμε και να ακούμε σχεδόν κάθε στιγμή της ζωής μας (από τις εικόνες που κρέμονται στις σχολικές αίθουσες, τις δικαστικές και διάφορους άλλους δημόσιους φορείς που εμείς πληρώνουμε…

Το ατελείωτο καμπαναριό και τις ψαλμωδίες στη διαπασών μας αναγκάζει να ακούμε…

Μέχρι και το θάνατο μας επιβάλλεται να είναι παρόν, στερώντας μας ακόμα και έναν αξιοπρεπή θάνατο.

Αλλά και το κυριότερο: ο χριστιανισμός είναι ένας από τους καρκινογόνους θεσμούς που αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε (μαζί με αστυνομία, στρατό, αστική δικαιοσύνη, κοινοβουλευτισμός κ.α.) από τους φόρους των μόχθων μας από μια επίσης καταναγκαστική εργασία, ενώ όχι μόνο δεν θέλουμε καμία σχέση μαζί του, αλλα θέλουμε να δούμε τον θεο, τον υιό και όλους τους αγιους κρεμασμένους.

Ναι, ξέρω, “δεν πληρώνω τον θεό αλλα την εκκλησία…” όπως ξέρω πως αν δεν υπήρχε εκκλησία δεν θα υπήρχε ούτε θεός, και αν δεν υπήρχε χρήμα, δεν θα υπήρχε ούτε εκκλησία.

 

Η επίσημη εκκλησία της ελλάδας, ανέκαθεν, ήταν θανάσιμος εχθρός των επικίνδυνων πνευμάτων. Ανέκαθεν καλλιεργούσε και επιδίωκε το κυνήγι των ανήσυχων ανθρώπων. Ποτέ δεν προώθησε την αμφισβήτηση και την κριτική σκέψη.

Όλες οι θρησκείες, χωρίς εξαίρεση, είναι βαμμένες με αίμα και είναι βουτηγμένες στo ψέμα. Εγκαθιδρύθηκαν, καθιερώθηκαν και θεσμοθετήθηκαν, κυρίως ο χριστιανισμός, με ωμή βια και γνήσια ψέματα. Με σφαγές και αμέτρητα τερατουργήματα. Η θηριωδία ήταν πάντα το αγαπημένο μονοπάτι αυτής της θρησκείας που στα ελληνοψυχα χέρια των ελληνων πήρε άλλη διάσταση.

 

Το να διδάσκεις στην παιδικότητα πριν καν δημιουργήσει άποψη, μια θρησκεία που επιβίωσε στον χρόνο με ποτάμια αίματος και σκορπώντας το θάνατο, είναι τουλάχιστον παιδική κακοποίηση. Έμμισθοι υπάλληλοι ενός ανύπαρκτου θεού που καλλιεργούν τον παραλογισμό, τις διακρίσεις, τη ρητορική μίσους και προσηλυτίζουν τα παιδιά διαμορφώνοντάς τους την ψυχοσύνθεση. Αυτοί οι παραδόπιστοι σκοταδιστές που τρομοκρατούν και εκβιάζουν τα παιδικά μάτια με τη κόλαση για να μην αμαρτήσουν θα έπρεπε να εκτελεστούν για πνευματικό βιασμό. Όσο γιαυτό το πράγμα που αποκαλείται “θεός”, απ ‘άκρη σ ‘άκρη σ ‘αυτόν τον τόπο, το μέγεθος της φρίκης, οι θηριωδίες και τα τερατουργηματα, δείχνουν την απέραντη μοναξιά και αδυναμία των ελληνοχριστιανων ορθοδοξων βοθρολυμάτων να πάνε μπροστά ως είδος, αλλά και την ολοκληρωτική απουσία κάθε θεότητας.

 

Η Ελλάδα και πρώτιστα η εκκλησία της, είναι ήδη ιστορικά υπόλογες για αντισημιτισμό που έχει εκδηλωθεί με βιαιότητες και φανατική βαρβαρότητα μιας μεγάλης μερίδας του πληθυσμού της.

Οι Εβραίοι κυνηγήθηκαν -και συνεχίζουν- με λύσσα από τους χριστιανούς.

Ο Όσιος Νίκων, η’ αλλιώς ο Σφαγέας των Εβραίων διακρίθηκε για το αντισημιτικό του μένος.

Η μητρόπολη της Σπάρτης εκφράζει με τα καλύτερα λόγια την ευγνωμοσύνη που χρωστάει σε αυτό το κτήνος:

«Στη Σπάρτη ο Όσιος ανέπτυξε αξιόλογη δράση, ενώ την απήλλαξε και από τη μάστιγα των Ισραηλιτών, που με την άσχημη διαγωγή τους επηρέαζαν τον πληθυσμό και αποτελούσαν εμπόδιο στην ηθικοπλαστική προσπάθεια που έκανε ο Νίκων». [3]

 

Επίσης, ένα άλλο γνήσιο τέκνο των ελληνορθοδοξων είναι και ο μέντιουμ Κοσμάς ο Αιτωλος:

“Στη χώρα μας πέπλο σιωπής καλύπτει τους διωγμούς που εξαπέλυσε η Ορθόδοξη Εκκλησία κατά των Εβραίων. Το Πάσχα του 1891 στην Κέρκυρα (τους πιστούς της οποίας έβοσκε ο μητροπολίτης Ευστάθιος Βουλισμάς),  η δολοφονία της Εβραιοπούλας Ρουβίνας Σάρδα, η οποία με το έτσι θέλω  θεωρήθηκε χριστιανή ονομαζόμενη Μαρία (Δεν είναι κρίμα κι άδικο, δεν είναι κι αμαρτία, σε κοιμητήριο οβρέϊκο να κείτεται η Μαρία;»), ξεσήκωσε το όχλο των ορθόδοξων πιστών οι οποίοι θεωρώντας πως σύμφωνα με τις Διδαχές του μέντιουμ Κοσμά Αιτωλού, δολοφονήθηκε για να της πιουν οι Εβραίοι το αίμα,  έκαναν βανδαλισμούς σε βάρος εβραϊκών περιουσιών και κατακρεούργησαν περίπου πενήντα ανθρώπους, αν και ο ακριβής αριθμός δεν έγινε γνωστός λόγω της λογοκρισίας που επέβαλαν οι αρχές. Σαν να μην έφτανε αυτό, επιβλήθηκε αποκλεισμός και πείνα στην εβραϊκή συνοικία.  Ανάλογες βιαιότητες ξέσπασαν και στη Ζάκυνθο τη Μ. Παρασκευή στη διάρκεια της περιφοράς του Επιτάφιου (οπότε παραδοσιακά το αντιεβραϊκό μίσος των ορθοδόξων κορυφώνεται υποδαυλισμένο και από τις αισχρές βρισιές των «ιερών» κειμένων), με συνέπεια 5 νεκρούς και βανδαλισμούς σε εβραϊκές ιδιοκτησίες, πράγμα που έκανε πολλούς Εβραίους να εγκαταλείψουν το νησί. Στη Λευκάδα οι αρχές περιόρισαν τον εβραϊκό πληθυσμό στο Φρούριο, κάτω από τρομερές συνθήκες, για να τον προστατεύσουν από την κτηνωδία του όχλου των ευσεβών. Η νεοελληνική βαρβαρότητα προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση και ευρωπαϊκοί στόλοι κατέπλευσαν για να αποκλείσουν τα νησιά. Από τους 5.000 Εβραίους της Κέρκυρας, σχεδόν οι μισοί εγκατέλειψαν το νησί για πάντα.” [4]

 

Μόνο στην Σρεμπρένιτσα, πρόσφατα, σφαγιάστηκαν 8000 μουσουλμάνοι, όλων των ηλικιών, στο πλαίσιο μιας ασύλληπτης εθνοκάθαρσης με τις ευλογίες της ελληνοσερβικής χριστιανοσύνης.

Οι σταυροφορίες απ´οπου πέρασαν έσφαξαν ότι είχε διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Ιερά εξέταση και αμέτρητα σεξουαλικά αίσχη με βιασμούς παιδιών σωματικά και πνευματικά. Αυτα είναι μόνο λίγα από τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν την συνολική ιστορική εικόνα του χριστιανισμού.

Στην ουσία αποτελούν ελαχιστα παραδείγματα μπροστά στην αμείλικτη ιστορική πραγματικότητα.

 

Ο χριστιανισμός όχι μόνο είναι ταυτόσημος με τον φασισμός αλλά είναι δημιούργημα και δικο του.

Ιεραρχία, υποταγή, απώθηση έκφρασης επιθυμίας, φανατισμός, επιβολή, ομοφοβία, αυταρχισμός, καταπίεση του σώματος μέχρι τη νέκρωση του, Ισλαμοφοβια, εκδικητικότητα, βία, υποκρισία, ψέμα, εκβιασμός, χειραγώγηση, αυτοενοχοποίηση, υποβάθμιση της γυναίκας, πουριτανισμος, αντισημιτισμός [5], που είναι αρχέτυπη μορφή του ρατσισμού που ευθύνεται για τον απέραντο θάνατο εκατομμυρίων Εβραίων και συνιστά σταθερό όσο και “αόρατο” μερικές φορές χαρακτηριστικό του ελληνοχριστιανικού βούρκου. Αλλοεθνεις και μειονοτητες που περάσαν από εδώ, κατασπαραχθηκαν απο τον ελληνοχριστιανισμο στα πλαίσια της εθνικής αφήγησης ως κυρίαρχη σημασία συγκρότησης αυτού του τοπου και, φυσικά, της επιβεβαίωσης της ελληνικης ταυτοτητας.

Αυτά είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά του χριστιανισμού και τα βλέπουμε στην πράξη, στην παράδοση και τη διδασκαλία της.

 

Με βάση τα παραπάνω, ο αντιχριστιανισμός είναι ενα χρήσιμο και αναγκαίο εργαλείο κάθε φεμινιστικής, queer και αντιεθνικιστικής πολιτικής στον ελληνικο βουρκο.

 

Σε θεωρητικό επίπεδο, ότι ξέρουμε γι’αυτή τη θρησκεία και είναι υπέρ της, το ξέρουμε μόνο από τους απατεώνες που την εκπροσωπούν. Από τους πρώτους αιώνες μέχρι και σήμερα, οι ρασοφόροι επαγγελματίες ψεύτες, ήταν η μόνη πηγή πληροφοριών. Ο χριστιανισμός δημιουργήθηκε, γράφτηκε σε δήθεν γνήσια έγγραφα και εφαρμόστηκε με έγκριση αυτών των καθαρμάτων τιμωρών του σώματος και του πνεύματος κατόπιν ψηφοφορίας σε οικουμενικές συνόδους. Είναι γνωστή η έκφραση …”να μη δίνουμε σημασία στο τι λένε και κάνουν οι παπάδες, διότι άλλο είναι ο χριστιανισμός και άλλο η εκκλησία”…! Όχι, είναι το ίδιο και το αυτό.-

Ο χριστιανισμος δεν είναι μια αφηρημένη έννοια σε βιβλία, είναι το σύνολο των πιστών και του κλήρου, με οικονομική και πολιτική επιρροή, και εχουν αποδείξει πολλες φορες στην ιστορία ότι είναι περήφανα φορείς σεξισμού και αναγουλιαστικης ομοφοβιας, πουριτανισμου και δεκανίκι κάθε τιποτένιας εξουσίας και φασιστικού μορφώματος. Η Ορθοδοξία είναι οι ίδιοι οι Έλληνες στην οργανωμένη θρησκευτική τους μορφή.

Κανένας αναγνωρισμένος αμερόληπτος ιστορικός – ερευνητής, απο την αρχαιότητα μέχρι το παρόν, δεν αναφέρεται σε κανέναν ημίθεο, προφήτη ή θαυματουργό άγιο που ανήκει στην σφαίρα της πραγματικότητας! Κανένας σοβαρός ιστορικός που σέβεται το έργο του δεν θα έγραφε κάτι τέτοιο. Η κάθε διαθήκη, γραφή, ευαγγέλιο και οι μύθοι, έχουν δημοσιοποιηθεί και εκδοθεί αποκλειστικά και μόνο από τους θρησκευτικούς απατεώνες της εκάστοτε εποχής. Τα γραφόμενα των βιβλίων τους είναι όλα ψευδή επινοήματα της αρρωστημένης χριστιανικής ιδεοληψίας που κατόπιν έγκρισης από τα κορυφαία στελέχη των εκκλησιαστικών τυράννων και ύστερα από την απαιτούμενη χρονική διάρκεια που χρειάζεται για έναν μύθο ώστε να χωνευτεί και να αφομοιωθεί από τα προσκυνημένα κοπάδια, να παρουσιαστεί σαν γεγονός! Ότι ξέρουμε, πέρασε πρώτα από τα χέρια αυτών των μαφιόζων και απευθύνεται σε όσους έχουν σκοτώσει κάθε έννοια λογικής, ελευθερίας και κριτικής σκέψης.

Ο χριστιανισμός εξακολουθεί να επιβιώνει στηριγμένος στα ακατάσχετα ψέματα που κακοποιούν βάναυσα τη λογική, συντηρούν τον πνευματικό ακρωτηριασμό και τον διάχυτο τρόμο. Αυτός είναι και ο λόγος που στην ελλαδα και στους ελληνες -που τους διακατέχουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά – βρήκε πρόσφορο έδαφος για την αιώνια επικράτησή του.

 

“Ο Χριστιανισμός είναι η συνωμοσία της άγνοιας ενάντια στην λογική, του σκοταδιού ενάντια στο φως, της υποταγής και της σκλαβιάς ενάντια στην ανεξαρτησία και την ελευθερία, της άρνησης της δύναμης και της ομορφιάς ενάντια στην κατάφαση της χαράς και την δόξα της ζωής.”

Έμμα Γκόλντμαν: Η Αποτυχία του Χριστιανισμού [6]

 

Διαβάζοντας μόνο τη καινή διαθήκη, βγάζω αβίαστα το συμπέρασμα πως βρίθει αντιφατικότητας και μίσους για τη ζωή. Περιγράφει με τον πιο ωμό τρόπο αυτό που είπε ο Νίτσε, πως “ο χριστιανισμός ειναι η άρνηση της θέλησης για τη ζωή, που μεταμορφώθηκε σε θρησκεία”. Πιστεύω πως κάποια “καλά” που αναφέρει, απλώς ήταν αδύνατον να γραφτούν διαφορετικά για να μη χαθεί η πελατεία. Ασφαλώς, είναι πράγματα που έχουν αναφερθεί και άλλα, χιλιάδες βιβλία πριν, αλλά και κατά τη διάρκεια του χριστιανισμού και μάλιστα με λιγότερα εώς καθόλου ψεγάδια φρίκης. Οι φρικαλεότητες όμως που γράφονται εκεί (βλ. θέση της γυναίκας) μόνο σε θρησκευτικό βιβλίο που απευθύνεται σε χριστιανους ορθοδοξους θα μπορούσαν να γραφτούν. Οπότε ότι αντικειμενικά καλό αναφέρθηκε από τον ελληνοχριστιανικό κλήρο το απορρίπτουμε και το φτύνουμε μετά βδελυγμίας ώστε να μην απενεχοποιηθεί και “νομιμοποιηθεί” στην συνείδησή μας, ούτε στο ελάχιστο.

 

Επισης, τα ακραια αντισημιτικα ενστικτα της ελληνικης ορθοδοξης εκκλησιας δεν ανηκουν μονο στην σφαιρα του παρελθοντος, αλλα ειναι ακομα σε εγρηγορση. Στις 20 Δεκεμβριου 2010 ο μητροπολιτης Πειραιως Σεραφειμ φροντισε να μας θυμησει:

“Ο Αδ. Χιτλερ οργανο του παγκοσμιου σιωνισμου ηταν και χρηματοδοτηθηκε απο την περιφημη οικογενεια Ροτσιλντ, με μοναδικο σκοπο να πεισει τους Εβραιους να φυγουν απο τας καλας των περιοχας της Ευρωπης και να κατεβουν στο Ισραηλ για να συστησουν τη νεα αυτοκρατορια.”

[…]

Ο αντισημιτικος λογος, τοσο ο απροκαλυπτος οσο και ο συγκεκαλυμμενος πισω δηθεν απο τον αντισιωνισμο, εχει στη χωρα μας μεγαλο ακροατηριο, εντος και εκτος Εκκλησιας.

Οι ιερεις, θεολογοι και οι πιστοι των ενοριων της Ορθοδοξης Εκκλησιας ειναι βουβα προσωπα, αφωνα. Εχουν διαπαιδαγωγηθει να σωπαινουν. [7]

 

Περιουσία, αμύθητη περιουσία. Ακίνητη και κινητή. Ανυπολόγιστο χρήμα, πολύτιμοι λίθοι και μέταλλα. Όλα στα χέρια ανθρώπων που θα εξαφάνιζαν οτιδήποτε θα τους απειλούσε. Στο θρησκευτικό φαντασιακο των ελληνοψυχων χριστιανων οι απανατησεις στην, οποια, αναζητηση για την καταγωγη των θεσμων, αποδιδονται στην θεοτητα. Στο υπερβατικο. Η αμφισβητηση σημαινει βλασφημια. Αυτη ειναι η ατοφια ουσιοκρατικη παραδοση της ελλ. θρησκειας.

Εκατομμύρια πεινασμένοι άνθρωποι περιμένουν αντικειμενικότητα και αλήθεια απο την ορθοδοξία και εναποθέτουν τις ελπίδες τους σ´εναν θεό που είναι εφεύρεση απατεώνων συσσωρευτών πλούτου. Μιλάμε για μια καλοστημένη μπίζνα που πουλάει αέρα. Μιλάμε για έναν θεό που δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς χρήματα και πελατειακές σχέσεις. Καλλιεργητές της πνευματικής υποδούλωσης που προάγουν ενα “κλειστό σύστημα αλήθειας”. Μια θρησκεία που στηρίζεται στο οικονομικό κέρδος με κάθε κόστος. Αλλά και εκπροσώπους – εκμεταλλευτές που την εμπορεύονται με μεγάλη ευχαρίστηση. Ορθόδοξοι, κοιλιόδουλοι τράγοι που προσαρμόστηκαν σε όλες τις πολιτικές εξελίξεις της ιστορίας συνεργαζόμενοι με αιμοσταγείς τυράννους (από Παπαδόπουλο εώς τον χιτλερ που υποτάχθηκε και συμπορεύτηκε  μαζί τους) στο όνομα της θεϊκής εξουσίας και την καιροσκοπική προσπάθεια προσεταιριασμου στην εκάστοτε εξουσια.

Δήθεν φιλοσοφημένα ανθρωπάρια που παίζουν με τον πόνο απελπισμένων ανθρώπων τάζοντας μια υπέροχη δεύτερη ζωή, απευθύνονται στην επιστήμη -που μετα βδελυγμίας έχουν αφορίσει επίσημα- για έναν απλό πυρετό. Στημένα θαύματα και αισχρά ψέματα με σκοπό την συντήρηση της πίστης, για ευσυγκίνητους πιστούς που ευελπιστούν για μια συγχώρεση και μια αποζημίωση. Δήθεν κάτοχοι της απόλυτης αλήθειας και των γνήσιων γραφών που τα έχουν εκδόσει οι ίδιοι και τα φυλάνε οι ίδιοι. Εχθρεύονται και απορρίπτουν οτιδήποτε μη χριστιανικό ως απατεωνιά ή ανοησία παραβλέποντας εκ του πονηρού τα πολιτισμικά αιτία και στοιχεία του κάθε λαού (και το αντίστροφο). Άνθρωποι που χαρακτηρίζουν την επιθυμία και το ελεύθερο πνεύμα ως “πράξη του σατανά”! Δεισιδαιμονίες και μεσαιωνικές προκαταλήψεις γεμίζουν την καθημερινότητα των ορθόδοξων ελληνων χριστιανών. Ενα ποίμνιο που αποφεύγει και απορρίπτει κάθε κριτική στην τυραννία της θρησκείας με τον πιο υποκριτικό τρόπο. Ενα ποίμνιο που αποφεύγει με νύχια και με δόντια να παρουσιάσει ως ενα τις έννοιες: θεός, θρησκεία, εκκλησία, παπάδες και χρήμα, με τις πιο άθλιες δικαιολογίες και αδυνατεί να πιστέψει πως τα “ιερα” βιβλία είναι μια κοινή λογοκλοπή των πιστών της εποχής, από φιλόσοφους τις αρχαιότητας. Καύσεις βιβλίων και συγγραμμάτων πολλών μελετητών, ερευνητών και επιστημόνων που αμφισβήτησαν την θρησκευτική αλήθεια. Ένας θεός – εφεύρεση, μιας θρησκείας απατεώνων, πιστών και εκπροσώπων, θιασώτες της στασιμότητας και της οπισθοδρομικότητας, πολέμιοι κάθε ανατροπής και προοδευτικότητας. Χριστιανισμός και χριστιανοί: ο ορισμός της διαστρέβλωσης! Υποταγή, διαίρεση, μάντρωμα, φόβος, νομιμοφροσύνη σε μια εξολοκλήρου άδικη ζωή, χειραγώγηση και κατεύθυνση, είναι τα στοιχεία που λάτρεψαν οι εκάστοτε φασιστικές εξουσίες στον χριστιανισμό.

 

Με λίγα λόγια: Εαν για τα δεινα, που καθημερινά καταδυναστεύουν τη ζωή μας, έχει (που εχει!) ευθύνη μια θρησκεία, αυτή δεν ειναι αλλη απο την ελληνικη ορθοδοξη εκκλησια και, φυσικά, όσοι εν δυνάμει ψεύτες, αντισημίτες, ρατσιστές, εγκληματίες την ακολουθούν.

 

Στην ελληνική ορθόδοξη εκκλησία λοιπόν, ο χλευασμός, η σφοδρή κρητική, η περιφρόνηση, η στοχοποιηση, η βλασφημία, η σάτιρα, η ειρωνεία, η γελοιοποίηση και η υπονόμευση είναι το λιγότερο που χρειάζεται μέχρι την ολοκληρωτική του καταστροφή. Μεχρι το ελληνορθοδοξο δόγμα να τσακιστεί.

‘Η ΑΛΛΙΩΣ:

 

Οταν επικρατήσει η οικουμενική εβραϊκή ανθελληνική πούστικη αλήθεια του ευαγγελίου,

 

Οταν γίνονται gay/lesbian και πολυσυντροφικοι γάμοι ή/και αδελφοποιήσεις στις εκκλησίες,

 

Οταν οι παπάδες πάρουν απάντηση απο τα ίδια τα παιδιά για το εάν θέλουν να βαφτίζονται ή όχι,

 

Οταν ευλογηθεί το σεξ εκτός γάμου, όταν αποδεχτεί η διδασκαλία ότι τα φύλα δεν είναι μόνο δύο,

 

Οταν συμπεριληφθεί η genderqueer και η trans εμπειρία σε όλες της τις εκφάνσεις,

 

Οταν αντιμετωπίζονται με σεβασμό οι γυναίκες με πέος κι αρχίδια και οι άντρες με αιδοίο και μήτρα,

 

Οταν διαβάζονται τα ευαγγέλια σε όλες τις γλώσσες, και αντικατασταθούν τα μηνύματα μισαλλοδοξίας με νεοταξική προπαγάνδα υπέρ της πολυπολιτισμικότητας και της παγκόσμιας αδερφοσύνης το συζητάμε ξανά.

 

Οταν η ελληνορθόδοξη εκκλησία επαναπροσδιορίσει επίσημα και δημόσια την χρονολόγηση της ανθρώπινης ιστορίας ως πριν και μετά τη SHOAH -ως μία τοποθέτηση ή/και προσπάθεια αναγνώρισης της μοναδικότητας και του κινδύνου που ελλοχεύει για επανάληψη της θηριωδίας, να αποτινάξει από πάνω της την βαριά αντισημιτική σκιά που σκεπάζει το παρελθόν και το παρόν της καθώς είναι υπεύθυνη για χιλιάδες τερατουργήματα εναντίον των Εβραίων της ελλαδας και να αποκατασταθεί έως ένα βαθμό το όνομά της- και όχι με την ύπαρξη του μπάσταρδου της Βηθλεέμ,

 

Τότε η κριτική προς το ελληνορθοδοξο ψεύδος θα ειναι πιο ήπια.

 

Μέχρι τότε καλό ψόφο στους ελληνοχριστιανους.

https://www.youtube.com/watch?v=4CVBZpzuWUA

 

Ανθελληνικο Φίδι Στον Κόρφο Σας

——————————————————————————————————————–

[1] Οπως πολυ ευστοχα το εξηγει αυτο το κειμενο:. http://xyzcontagion.wordpress.com/2013/04/18/antie8nikismos-apenanti/

 

[2] Εδω:. http://www.qvzine.net/exostrefia/dv8.htm θα βρητε επισης μια εξαιρετικη και ιδιαιτερα ενδιαφερον προσεγγιση αυτου του ζητηματος.

 

[3] http://roides.wordpress.com/2010/11/26/26nov10/

 

[4] http://roides.wordpress.com/2012/03/10/10mar12/

 

[5]

σχόλιο συντρόφου:

“Ο αντισημιτισμός, ιστορικά, αποτελεί τη μήτρα, τη βασική συστατική ουσία του ευρωπαϊκού ρατσισμού, ήδη αχνά από τα τέλη του 18ου αιώνα. Γύρω από αυτόν συγκροτείται η ιδέα της ανωτερότητας της ευρωπαϊκής φυλής και ειδικότερα του ευρωπαϊκού πολιτισμού, ενοποιητικό στοιχείο του οποίου είναι ο Χριστιανισμός -ως μηχανισμός συνδεδεμένος με τα κράτη. Να γιατί, μια συνήθης κατηγορία για τους Εβραίους είναι ότι ”σταύρωσαν τον Χριστό”. Γύρω από αυτή την ιδέα ο αντι- σημιτισμός όχι μόνο θα πάρει μεγάλες διαστάσεις σε όλη την Ευρώπη, αλλά θα γίνει και το συστατικό στοιχείο των πολιτικών εθνικισμών της Ευρώπης -στη βάση του θα ενοποιηθούν νεοπαγή έθνη και κράτη. Το πιο σημαντικό ωστόσο ίσως, είναι ότι η ιδέα της χριστιανικής ανωτερότητας, που καλλιεργείται στο πλαίσιο του αντισημιτισμού, θα μεταφερθεί αυτούσια με τον ίδιο τρόπο -και στηριζόμενη στη δημοφιλία του αντισημιτισμού- σε κάθε ρατσιστική έκφραση του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Η πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση, είναι η δικαιολόγηση της αποικιοκρατίας. Οι ευρωπαίοι εκστρατεύουν στην Αφρική και την Ασία, σφάζουν, καταστρέφουν πολιτισμούς, εξαφανίζουν πληθυσμούς, στο όνομα της ανωτερότητας του χριστιανικού ευρωπαϊκού πολιτισμού που μετατρέπεται σε μία συλλογική νεύρωση σε ολόκληρη την ήπειρο και κατατροπώνει κάθε φωνή που διεκδικεί να αμφισβητήσει την ορθότητα ή την αρετή των πολιτικών της αποικιοκρατίας.”

 

[6] http://eagainst.com/articles/33605/

 

[7] Ακραιος αντισημιτισμος, ακρα σιωπη, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Σταυρος Ζουμπουλακης, Εκδ. ΠΟΛΙΣ

Advertisements

3 thoughts on “Εναντια Στην Ορθοδοξη Ελληνοχριστιανικη Αφηγηση

 1. Ο χριστιανισμός εξακολουθεί να επιβιώνει στηριγμένος στα ακατάσχετα ψέματα που κακοποιούν βάναυσα τη λογική, συντηρούν τον πνευματικό ακρωτηριασμό και τον διάχυτο τρόμο. Αυτός είναι και ο λόγος που στην ελλαδα και στους ελληνες -που τους διακατέχουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά – βρήκε πρόσφορο έδαφος για την αιώνια επικράτησή του.

  Επομένως…
  [λογικά] τα ακατάσχετα ψέματα που κακοποιούν βάναυσα τη λογική, που συντηρούν τον πνευματικό ακρωτηριασμό και τον διάχυτο τρόμο, είναι τα αιώνια χαρακτηριστικά του Ελληνα?

  Εδώ βλέπω μια καρικατούρα του “Αιώνιου Εβραίου”, αυτή τη φορά ως “Αιώνιου Ελληνα”.

  Ειλικρινά πρωτότυπο είδος Νέου Ρατσισμού…

 2. απάντηση του Συντάκτη του κειμένου στο σχόλιο του ομαδεόν

  Θα προσπαθήσω να σε διαφωτίσω στον συλλογισμό σου.
  Ναι, πρόκειται για ενα είδος ρατσισμού (όχι πρωτότυπο για μένα). Ρατσισμός που -δεν ξέρω αν πετυχαίνουμε το μέγεθος που είναι απαραίτητο- χρωστάμε ως μειονότητες και ανθέλληνες αλληλέγγυοι των μειονοτήτων, στους έλληνες από τη συγκρότηση του νεοσύστατου κράτους. Δεν είναι όμως νέος! Για ´σενα είναι νέος. Οι εδω Έλληνες δεν έχουν την παραμικρή ιδέα απο ρατσισμό. Όμως, όπως οι υπήκοοι αυτού του σκατόλακκου, όταν βρήκαν την ευκαιρία -για χάρη των παιδιών τους που επικαλούνται για τις καφρίλες τους-, μας πάτησαν στο λαιμό και επιμελήθηκαν τον ρατσισμό που είχε και έχει αποδέκτες εμάς, έτσι κι εμείς θα φροντίσουμε να τον γνωρίσουν με αμείωτη ένταση.

  Όσες και όσοι κυνηγήθηκαν και κυνηγιούνται από αυτόν τον βόθρο, οφείλουν να επιστρέψουν πολλά σκατά στην πηγή τους για απονομή δικαιοσύνης.
  Και όχι, αυτά που επισημαίνεις δεν είναι τα αιώνια χαρακτηριστικά του έλληνα, αλλα μέσα από τις παραδώσεις τα ήθη και τα έθιμα που επικράτησαν στην Ελλάδα και στους Έλληνες, (προσοχή: με τα ίδια χαρακτηριστικά ίσως συναντήσεις και μία/έναν κάτοικο της Αυστραλίας που έχει υιοθετήσει συνειδητά μια ά. συμπεριφορά ή χαρακτήρα για πολλούς και διαφορετικούς λόγους, και αυτή/αυτός Ελληνίδα/έλληνας χαρακτηρίζεται ή κατάντησε) εξαφανίζοντας, με σπόνσορα την Ορθοδοξία, οτιδήποτε αμφισβητούσε την κυρίαρχη ταυτότητα, αυτά είναι το αποτέλεσμα. Μια μειονότητα τα διακρίνει πολλή καλύτερα από μία/έναν οποιονδήποτε κριτή. Δεν μιλάω εκ μέρους μιας μειονότητα, αλλά ως τέτοια.

  Τώρα, η σχετικοποιήση που κάνεις με αιώνιο έλληνα και αιώνιο Εβραίο -έστω και σε εισαγωγικά- είναι επιεικώς αισχρή. Δεν έχει καμία διάφορα απο σχετικοποιήσεις και απενεχοποιήσεις του τύπου: “να μην θεωρούμε αποκτηνωμένα ανθρωποειδή τους ΧΑτες γιατι και αυτοί το ίδιο πιστεύουν για τους Εβραίους”.

  Να σου θυμίσω μόνο, και τέλος, πως ο “αιώνιος Εβραίος” κατασκευάστηκε στις αρχες, τουλάχιστον, της προηγούμενης χιλιετίας και η εξόντωσή του μετατράπηκε σε ολόκληρη βιομηχανία πριν 70 χρόνια, και δεν επέλεξαν οι ίδιοι να γίνουν “αιώνιοι” και μάλιστα παγκοσμίως. Παρόμοιο τερατούργημα, με συνεχές κίνδυνο να επαναληφθεί, δεν υπήρξε. Αυτός είναι πρωτότυπος ρατσισμός, και όχι η αυτοάμυνας στο εσωτερικό του βουρκου. Είναι τουλάχιστον άστοχο εως και εκ του πονηρού να τους συγκρίνεις με τα σκουπίδια, τους έλληνες που, και το επέλεξαν συνειδητά να ζουν εις βάρος του Άλλου/της Ξένης και το ευχαριστιούνται.

  Επομένως, ναι, και αυτα είναι τα αιώνια (και κυριολεκτικά και μεταφορικά) χαρακτηριστικά του έλληνα. Κυριολεκτικά διότι είναι δυο αιώνες τώρα, οπότε μπορούμε να μιλήσουμε για αιώνες και, μεταφορικά επειδή για μας τις/ους ξένες/ους αυτά τα λίγα χρόνια που εγκλωβιζόμαστε σ αυτή τη χωματερή και δεχόμαστε αυτή τη σαβούρα, κρατάνε αιώνια.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s