Αντισημιτικές δηλώσεις Αρβανίτη στη Βουλή

Ο Μ. Αρβανίτης απευθύνει ναζιστικό χαιρετισμό στους θαυμαστές του (Φεβρουάριος του 2014). Via skai.gr.

Ο Μ. Αρβανίτης απευθύνει ναζιστικό χαιρετισμό στους θαυμαστές του (Φεβρουάριος του 2014). Via skai.gr.

πηγή: ενάντια στον αντισημιτισμό

Κατά την πρόσφατη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις θρησκευτικές κοινότητες στην Ελληνική Βουλή (30.09.2014), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της «Χρυσής Αυγής» Μιχάλης Αρβανίτης ισχυρίστηκε ότι οι Έλληνες Εβραίοι δεν έχουν προσφέρει τίποτα στην πατρίδα τους και ότι μάλιστα χρηματοδοτούν αποκλειστικά τις δικές τους «εβραϊκές τράπεζες»:

Ζήτησα επανειλημμένως στην [Επιτροπή] Θεσμών και Διαφάνειας να καλέσουν το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, το Συμβούλιό τους, να μου πουν τι μέχρι σήμερα εθνωφελές –με τα δισεκατομμύρια που έχουν, με το χρυσάφι που έχουν- προσέφεραν στην ελληνική πατρίδα. Τι; Τίποτα. Σας το λέγω εγώ. Ό,τι χρήματα παίρνουν απ’ την πέτσια, που φορολογούν αυτοί τους Εβραίους Έλληνες πολίτες, πάνε κατευθείαν στις εβραϊκές τράπεζες. Αυτό γίνεται. Και μόνο το ελληνικό δημόσιο κάνει γι’ αυτούς δαπάνες, προκειμένου να στηθούν αγάλματα ή του –πώς τον λέγανε εκείνον που είχε την εταιρεία στα Γιάννενα – του Μάτσα, και κείνα και τ’ άλλα, στα Γιάννενα, και τα υπόλοιπα. Έτσι θα γίνουν και αυτοί νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου. […] Πηγή: www.hellenicparliament.gr (271′ και εξής)

Να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της Βουλής, ενώ προηγουμένως αντέδρασε έντονα για τον χαρακτηρισμό «δειλός» που ο Μ. Αρβανίτης επιδαψίλευσε στον Αρχιεπίσκοπο της Εκκλησίας της Ελλάδος (265′), δεν είπε το παραμικρό για τις ανυπόστατες ύβρεις του βουλευτή της «Χρυσής Αυγής» κατά των Ελλήνων Εβραίων.

Πέραν της ανακοίνωσης του Κ.Ι.Σ.Ε. και των σχολίων του Παναγιώτη Δημητρά στο facebook δεν έχουμε υπόψη μας κάποια άλλη αντίδραση για το παραλήρημα Αρβανίτη.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s