Αποκατάσταση της βεβήλωσης του Μνημείο Ολοκαυτώματος – Ένα ηχηρό μήνυμα από την Νεολαία μας

katharismos_mnimeiou3

Το βράδυ της Πέμπτης 30 Οκτωβρίου 2014, το Μνημείο Ολοκαυτώματος της Αθήνας βεβηλώθηκε για δεύτερη φορά μέσα στον ίδιο χρόνο. Άγνωστοι έβαψαν με μπλε μπογιά τον κεντρικό μαρμάρινο όγκο του Μνημείου σχηματίζοντας το σήμα της οργάνωσης ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μεάνδριοι Εθνικιστές).

Κλήθηκε η Αστυνομία η οποία ερεύνησε το χώρο και πήρε αποτυπώματα όπως επίσης και το οπτικό υλικό που καταγράφηκε από τις κάμερες του συστήματος ασφαλείας. Η Κοινότητά μας, σε συνεργασία με το ΚΙΣΕ, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καλεί τη Δικαιοσύνη να παρέμβει αλλά και όλους τους επίσημους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς να καταδικάσουν το γεγονός. Πλήθος ανακοινώσεων από την Κυβέρνηση, Υπουργεία, Πολιτικά Κόμματα και άλλους φορείς έγιναν τις αμέσως επόμενες ημέρες. Όλες είχαν κοινό παρανομαστή την καταδίκη της ενέργειας και την αποφασιστικότητα της Πολιτείας να συλλάβει και να τιμωρήσει τους ενόχους που προσέβαλαν όχι μόνο τη Μνήμη των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος αλλά και τον πολιτισμό της Πόλης.

 Παράλληλα ετοιμάζεται και κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς από την Κοινότητα, ώστε η υπόθεση να πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Το γεγονός μας αγανακτεί αλλά, όπως είχαμε πει και με αφορμή την προηγούμενη βεβήλωση του Ιουνίου, δεν μας φοβίζει. Το Μνημείο του Ολοκαυτώματος στην Αθήνα βρίσκεται εκεί για να θυμίζει στους πολίτες της και τους επισκέπτες της, το τραγικό αποτέλεσμα της Ναζιστικής θηριωδίας με θύματα 6.000.000 Εβραίους της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και 60.000 Έλληνες. Το Μνημείο, σε πείσμα όσων θέλουν να βιάσουν την ιστορική μνήμη και να ευτελίσουν το Ολοκαύτωμα, θα παραμένει πάντα ανοικτό στον επισκέπτη για να διαβεί ανάμεσα στους μαρμάρινους όγκους του και να νοιώσει από κοντά την απώλεια των ανθρώπων, την απώλεια ολόκληρων Εβραϊκών Κοινοτήτων στην Ελλάδα. Ό,τι και να κάνουν, όσοι επιμένουν να νοσταλγούν το Ναζισμό και να υπηρετούν σήμερα τον ρατσισμό, τον αντισημιτισμό, το μίσος και τη βία, δεν πρόκειται να πετύχουν στο σκοπό τους.

alt Αυτό ακριβώς το μήνυμα αποφάσισε να συμβολίσει και τη Νεολαία της Κοινότητάς μας, η ΕΝΑ, που πήρε την πρωτοβουλία να καθαρίσει το Μνημείο την Κυριακή 2/11. Παιδιά της Κοινότητάς μας, ειδοποιήθηκαν και ήρθαν εκεί για να στείλουν με την καθαρότητα που μιλούν οι Νέοι, το μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση ότι η νέα γενιά γνωρίζει πολύ καλά την υποχρέωση της μνήμης και θα σταθεί απέναντι σε κάθε ενέργεια που επιχειρεί να την προσβάλλει.

Η Νεολαία μας, έστειλε το δικό της ηχηρό μήνυμα. Η πρωτοβουλία της μας συγκίνησε και μας οπλίζει με αισιοδοξία ότι το μέλλον της Κοινότητάς μας είναι σε καλά χέρια. Αξίζουν συγχαρητήρια στους Νέους της Κοινότητάς μας για την ευαισθησία τους και την αποφασιστικότητά τους.

Το Μνημείο Ολοκαυτώματος, Μνημείο της Πόλης της Αθήνας, θα θυμίζει για πάντα αυτό που κάποιοι θέλουν να προσπεράσουν. Δεν θα τους το επιτρέψουμε.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s