σχόλιο σχετικά με ένα δημοσίευμα σε «αντιρατσιστική» σελίδα

Σχόλιο του Μιχάλη. 

Η “Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό” αναδημοσιεύει άρθρο για το πατέρα του ανεξάρτητου φασίστα βουλευτή Αλεξόπουλου με τίτλο “Έκτακτο στρατοδικείο εκτέλεσε τον πατέρα του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου γιατί βίαζε και σκότωνε”, το οποίο αφήνει υπονοούμενα για την ύπαρξη εβραϊκής συνωμοσίας υπέρ του πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή.
Συγκεκριμένα, αφού ο συντάκτης του κειμένου παρουσιάζει κάποια στοιχεία για τα εγκλήματα που φέρεται να έκανε ο πατέρας του Αλεξόπουλου και τα οποία αποσιωπάει ο γιος του, στην συνέχεια υπονοεί ότι το σύστημα(sic) και οι Εβραίοι της Λάρισας είναι πίσω από την απόκρυψη αυτών των στοιχείων.

Για του λόγου το αληθές, το κείμενο κλείνει με τις παρακάτω προτάσεις:

“Μας προκαλεί εντύπωση πως το σύστημα δεν γνωρίζει αυτή την ιστορία. Κι εντάξει το σύστημα, οι Εβραίοι της Λάρισας που δεν είναι και μετρημένοι στα δάχτυλα, δεν γνώριζαν; Ή όλοι αυτοί γνώριζαν αλλά η συγκεκριμένη ιστορία δεν ταίριαζε με το σχέδιο τους και για αυτό την απέκρυψαν; Τι να πει και τι να αναρωτηθεί και να αναλογιστεί; Το μόνο σίγουρο είναι ότι… όχι δεν έχει πιάσει πάτο… Πάει ακόμα παρακάτω!”

Το γεγονός ότι οι παραπάνω δηλώσεις δεν αναγνωρίστηκαν ως αντισημιτικές από ένα «αντιρατσιστικό» σάιτ καταδεικνύει το πόσο κανονικοποιημένος είναι ο αντισημιτικός λόγος στην Ελλάδα. Και αυτή είναι μια αισιόδοξη υπόθεση, γιατί αν κρίνουμε από παλαιότερες αναρτήσεις της συγκεκριμένης “αντιρατσιστικής” κίνησης (http://www.kar.org.gr/2014/07/18/50555/ , http://www.kar.org.gr/…/%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF-%CE%B5%CE…/), έχουμε κάθε λόγο να υποθέσουμε ότι μάλλον υιοθέτησαν, παρά παρέβλεψαν τα αντισημιτικά υπονοούμενα που περιέχονται στο άρθρο.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s