Αντιρατσιστική ιστοσελίδα αναδημοσιεύει ναζιστικό δημοσίευμα

Η “Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό” αναδημοσιεύει άρθρο για το πατέρα του ανεξάρτητου φασίστα βουλευτή Αλεξόπουλο, το οποίο αφήνει υπονοούμενα για την ύπαρξη εβραϊκής συνομωσίας υπέρ του πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή.

Συγκεκριμένα, αφού ο συντάκτης του κειμένου παρουσιάζει κάποια στοιχεία για τα εγκλήματα που φέρεται να έκανε ο πατέρας του Αλεξόπουλου και τα οποία αποσιωπεί ο γιος του, στην συνέχεια υπονοεί ότι το σύστημα(sic) και οι Εβραίοι της Λάρισας είναι πίσω από την απόκρυψη αυτών των στοιχείων.

Για του λόγου το αληθές, το κείμενο κλείνει με τις παρακάτω προτάσεις:

“Μας προκαλεί εντύπωση πως το σύστημα δεν γνωρίζει αυτή την ιστορία. Κι εντάξει το σύστημα, οι Εβραίοι της Λάρισας που δεν είναι και μετρημένοι στα δάχτυλα, δεν γνώριζαν; Ή όλοι αυτοί γνώριζαν αλλά η συγκεκριμένη ιστορία δεν ταίριαζε με το σχέδιο τους και για αυτό την απέκρυψαν; Τι να πει και τι να αναρωτηθεί και να αναλογιστεί; Το μόνο σίγουρο είναι ότι… όχι δεν έχει πιάσει πάτο… Πάει ακόμα παρακάτω!”

fasistes

Το γεγονός ότι οι παραπάνω δηλώσεις δεν αναγνωρίστηκαν ως αντισημιτικές από ένα αντιρατσιστικό σάιτ καταδεικνύει το πόσο κανονικοποιημένος είναι ο αντισημιτικός λόγος στην Ελλάδα. Και αυτή είναι μια αισιόδοξη υπόθεση, γιατί αν κρίνουμε από παλαιότερες αναρτήσεις της συγκεκριμένης “αντιρατσιστικής” κίνησης (http://www.kar.org.gr/2014/07/18/50555/ , http://www.kar.org.gr/2014/07/11/%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF-%CE%B5%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CE%B9-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF-%CE%B9%CF%83%CF%81%CE%B1%CE%AE%CE%BB/), έχουμε κάθε λόγο να υποθέσουμε ότι μάλλον υιοθέτησαν, παρά παρέβλεψαν τα αντισημιτικά υπονοούμενα που περιέχονται στο άρθρο.

UPDATE: Μετά την δημοσίευση της κριτικής μου κάποιος υπεύθυνος της σελίδας kar.org.gr επεξεργάστηκε το κείμενο διαγράφοντας την αντισημιτική παράγραφο και τον σύνδεσμο που οδηγούσε στο μπλογκ lefteria (το οποίο φυσικά είχε ήδη σβήσει την ανάρτηση του http://lefterianews.wordpress.com/2014/12/23/%CE%AD%CE%BA%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%B1/). Εν τω μεταξύ, ανακάλυψα την αρχική πηγή του κειμένου η οποία δεν είναι άλλη από την εφημερίδα “Στόχος”. Το συγκεκριμένο δημοσίευμα, το οποίο οικειοποιήθηκε χωρίς άδεια στοιχεία που αρχικά εμφανίστηκαν στην αριστερή σελίδα XYZ Contagion” (http://xyzcontagion.wordpress.com/2014/05/27/tessera-syn-ena-quiz/) διαφημίστηκε από την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής και εμφανίζεται αυτούσιο σε άλλα ναζιστικά μπλόγκς.

Ακολουθούν σύνδεσμοι:

Η σχετική ανακοίνωση του Στόχου: @://www.stoxos.gr/2014/06/blog-post_8373.html

Η διαφήμιση της ΧΑ: @://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apokaluptiko-ntokoumento-apo-ton-stocho-dolofonos-kai-biasths-o-pappous-tou

Αναδημοσιέυση του κειμένου σε ναζιστικά μπλογκς:

xryshaygh.com/enimerosi/view/apokaluptiko-ntokoumento-apo-ton-stocho-dolofonos-kai-biasths-o-pappous-tou

antiratsistiko.blogspot.co.uk/2014/12/blog-post_354.html

Μιχάλης Δασκαλάκης-Γιόντης

10 thoughts on “Αντιρατσιστική ιστοσελίδα αναδημοσιεύει ναζιστικό δημοσίευμα

  1. Pingback: φάκελος αριστερός αντισημιτισμός #01 Το παράδειγμα της “Κίνησης Απελάστε τον Ρατσισμό” | Benjamin conti

  2. Pingback: Οι έλληνες αντισημίτες αντιφασίστες « Abravanel, the Blog

  3. Pingback: Eine Parodie der Utopie

  4. Pingback: Οι έλληνες αντισημίτες αντιφασίστες | grassrootreuter

  5. Pingback: Greek antiracist website reposts article with antisemitic undertones | Against antisemitism – Ενάντια στον αντισημιτισμό

  6. Pingback: Οι έλληνες αντισημίτες αντιφασίστες | ΜΕΤΩΠΟ ΟΧΙ

  7. Pingback: Was Sie schon immer über Anti-Rassisten wissen wollten: Antiracist website posts antisemitic article | Jihad Watch Deutschland

  8. Pingback: “antiracist” leftwing website posts antisemitic article |

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s