το σχόλιο του grassrootreuter #17 θα το λέμε ξανά και ξάνα.. “Κάτω τα Ξερά σας από τους Ρομά”

σχόλιο του Benjamin Conti

Ο νεοφασίστας Νίκος Μελετίου, πρώην Ε.Π.ΕΝίτης και νυν δήμαρχος Ασπρόπυργου, καλεί τον ρατσιστικό όχλο στην ημερίδα της 11ης Μαρτίου με θέμα:

«Παραβατικότητα, έκνομες ενέργειες και παράνομες δραστηριότητες στην περιοχή του Ασπρόπυργου και του Θριάσιου πεδίου. Το ζήτημα της παράνομης εγκατάστασης των αθίγγανων και η «γκετοποίηση» βιομηχανικών, εμπορικών και αγροτικών περιοχών. Μέτρα για τη ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος».

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Κατά καιρούς διάφοροι από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα μας έχουν συνηθίσει στην αντι-Ρομά πολιτική. Συγκεκριμένα στην περίπτωση του Ασπροπύργου και της κοινότητας των Ρομά εκεί, όπως μας πληροφορεί το μπλογκ “στον καιρό των Τσιγγάνων” είχε πρωταγωνιστήσει και δημοτικός συνδυασμός που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ με όνομα «Ανθρώπινη Πόλη» τον Μάιο του 2011. Για του λόγου του αληθές γράφει:

οι κάτοικοι οργάνωσαν 15 Μαΐου συγκέντρωση κατά των Ρομά της περιοχής, όπου η Χρυσή Αυγή έπαιξε, κατά δική της ανακοίνωση, πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά στη συγκέντρωση μίλησαν επίσης ο νομικός σύμβουλος των κατοίκων και ο επικεφαλής του Ανεξάρτητου Ενωτικού Συνδυασµού «Ανθρώπινη Πόλη» (που στήριξε ο Συνασπισμός). Ανάλογο αμάλγαμα ανόμοιων πολιτικά ανθρώπων θα πρέπει να συμμετείχε γενικά. Το τραγικό είναι ότι χειροκροτήθηκε θερμά ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, που μεταξύ άλλων εξήγησε, λέει, στους […]  [1]

Δεν μπορούμε σήμερα να μιλάμε για ένα μαχητικό αντιφασιστικό κίνημα αν παραβλέπουμε τέτοιες πολιτικές κινήσεις που δυστυχώς προέρχονται από ολόκληρο το εθνικό πολιτικό φάσμα. Παρά λοιπόν τις διαφορές που υπάρχουν, πρέπει όλες και όλοι να παρέμβουμε στην συγκεκριμένη ρατσιστική ημερίδα, να δώσουμε ένα μαχητικό παρόν, ξεκαθαρίζοντας ότι ούτε τώρα, ούτε ποτέ άλλοτε δεν θα αφήσουμε τις κοινότητες των Ρομά μόνες απέναντι στην επίθεση που ετοιμάζει το κράτος των Ελλήνων. Να επιδιώξουμε τώρα την παραπέρα οργάνωση μας σε μια ισχυρή αντιφασιστική, κομμουνιστική οργάνωση και δράση ενάντια στην ελληνική ιδεολογία και εθνικό κορμό. Να εναντιωθούμε σε κάθε πλευρά του υπάρχοντος δημιουργώντας τα απαραίτητα ρήγματα για την έξοδο μας από την πραγματικότητα της καπιταλιστικής κυριαρχίας και την απόπειρα εκ νέου οικοδόμησης μια σοσιαλιστικής μεταβατικής κοινωνίας προς τον κομμουνισμό.

Στην προσπάθεια συγκρότησης του ρατσισμού και οργάνωσης των ελληνόψυχων “αγανακτισμένων” νοικοκυραίων οι οποίοι με ή χωρίς την βοήθεια των επίσημων μηχανισμών του κράτους θα μεθοδεύσουν κάποιο πογκρόμ, έχουμε να δηλώσουμε: ούτε να το διανοηθούν! Θα μας βρουν απέναντι τους. Έχουμε λύσσα και οργή για κάθε ρατσιστή.

Στεκόμαστε αλληλέγγυα και απεριόριστα στο πλευρό των Ρομά.

Θα πραγματοποιηθεί παρέμβαση στην ρατσιστική εκδήλωση που καλεί ο Δήμαρχος Ασπροπύργου ενάντια στους Ρομά.
Συγκέντρωση στο Δημαρχείο Ασπροπύργου 09:30 πμ

ΡΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ
ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ!

[1]

 

One thought on “το σχόλιο του grassrootreuter #17 θα το λέμε ξανά και ξάνα.. “Κάτω τα Ξερά σας από τους Ρομά”

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s