κάλεσμα αλληλεγγύης στους 51 μετανάστες που κρατούνται στο Γύθειο

της ΑΠΕΛ

Όπως μάθαμε σήμερα απ’ τα casual ρατσιστικά ΜΜΕ του λακωνικού βούρκου, 51 μετανάστες σε ιστιοφόρο ανακαλύφθηκαν από ένα ναυαγοσωστικό σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής. Το άρθρο [1] που αναπαράγεται πανομοιότυπα σε διάφορα ΜΜΕ τονίζει τον ανθρωπιστικό ρόλο της δημοκρατίας που τους βρήκε σε δυσχερή θέση και τους έσωσε τη ζωή. Φυσικά μόλις οι μετανάστες πάτησαν στη στεριά οι μπάτσοι τους συνέλαβαν και τους φυλάκισαν πιθανόν στο αστυνομικό τμήμα Γυθείου ή κάπου αλλού, δεν αξίζει άλλωστε προς το παρόν να αναφερθεί στο δημοσίευμα. Η δημοκρατία για άλλη μια φορά έκανε το καθήκον της. Όπως αναφέρει το άρθρο το κράτος έσωσε τις ζωές και τη σωματική ακεραιότητα των μεταναστών-δύο μάλιστα τους μετέφερε στο νοσοκομείο- και τους στέρησε απλώς την ελευθερία όπως θεωρεί ότι δικαιούται να κάνει σε όποιον τολμά να εισέλθει στο έδαφος χωρίς να έχει ελληνικό αίμα ή να σέβεται τους όρους του. Μάλιστα σε ένα πλαίσιο ρατσιστικού πολιτικαλκορεκτισμού μιλάει για παράτυπους μετανάστες. Ναι όντως η έννοια του “παράνομου μετανάστη| ομολογεί πολύ περισσότερο την παρακμή του ελληνικού καπιταλιστικού βόθρου οπότε πρέπει κάπως να συγκαλυφθεί με έναν πιο κομψό και ευγενικό τρόπο. Άλλωστε η ίδια η αφηρημένη έννοια της προστασίας της ζωής και της αξίας της απ’ το μοντέρνο κράτος δεν είναι παρά ένας έντεχνος τρόπος να ιεραρχηθούν και να ταξινομηθούν ποιες ζωές αξίζει να βιωθούν και ποιες όχι. Με αυτό τον τρόπο το κράτος αφήνει να σκοτώνονται μετανάστες μέσα απ’ τα κλειστά σύνορα, τις νάρκες στον Έβρο, αφήνει να πνίγονται στη θάλασσα και να πεθαίνουν στα κέντρα κράτησης, τα αστυνομικά τμήματα και τις φυλακές. Αφήνει, με την έννοια ότι ικανοποιώντας τις ρατσιστικές επιθυμίες του ελληνικού λαού δημιουργεί τις προϋποθέσεις που κάνουν εφικτή την εξόντωση τους και θέτουν σα μόνιμη πραγματικότητα τη διαρκή υποτίμηση των υπάρξεων τους και τον περιορισμό των ζωών τους σε ένα καθεστώς διαρκούς απειλής. Έτσι οι λιμενικοί δολοφονούν χωρίς καμία κύρωση μετανάστες στο φαρμακονήσι στη Σάμο και σε άλλες πολλές περιπτώσεις και όταν “τους σώζουν” το τίμημα είναι η αόριστη φυλάκιση τους, και η υποβολή τους σε κάθε είδους βασανιστήρια κατά τη διάρκεια της.

Για μας είναι ξεκάθαρο ότι οι λίγοι ή πολλοί μετανάστες δεν είναι πρόβλημα, αλλά η Ελλάδα και εδώ που ζούμε, τα έθνη, ο καπιταλισμός, τα σύνορα γενικότερα. Δε δεχόμαστε κανένα όριο στη μετακίνηση των μεταναστών, θέλουμε να μπορούν να πηγαίνουν όπου θέλουν και να έχουν τα χαρτιά που ζητούν και να γίνονται πολίτες όποτε και αν το θέλουν. Είμαστε μαζί τους στις καθημερινές μάχες που δίνουν για να ζήσουν κόντρα σε ένα ρατσιστικό περιβάλλον και να βελτιώσουν τις υλικές συνθήκες ύπσρξης τους. Κάθε αγώνας των μεταναστών απ’ τη διεκδίκηση χαρτιών μέχρι την αντιμετώπιση βλεμμάτων μίσους έχει τη δική του μοναδική αξία.

Οι 51 μετανάστες δεν ξέρουμε που βρίσκονται σαν συνέπεια της αορατοποίησης τους απ’ τον εγχώριο ρατσισμό. Διεκδικούμε να αποφυλακιστούν αλλά και να τους βοηθήσουμε να αντέξουν τη βία που υφίστανται και να σταθούμε απέναντι στους δεσμοφύλακες τους και σε όλο των βούρκο των μανιατών ρατσιστών που ετοιμάζεται είναι πρώτιστο επίδικο για μας. Καλούμε όποιον ξέρει οποιαδήποτε πληροφορία για το ζήτημα να μας ενημερώσει στο μέιλ. Κάθε πολιτική δύναμη που έχει στοιχειωδώς αντιφασιστική δύναμη θα πρέπει να συμβάλλει με όλες τις δυνατότητες στον αγώνα για την ελευθερία τους. Παρ όλες τις διαφορές, καλούμε όποια πολιτική ομάδα και άτομο είτε στην Λακωνία, είτε αλλού που έχει πρόσβαση σε δικηγόρους και πληροφορίες να πράξει όσο το δυνατόν το συντομότερο και να επικοινωνήσει μαζί μας για περισσότερα. Από μεριά μας το κείμενο αυτό αποτελεί μια πρώτη ενημέρωση. Θα προσπαθήσουμε να επανέλθουμε λίαν συντόμως με περισσότερες πληροφορίες για το γεγονός.

[1]  ενδεικτικά το άρθρο που αναπαράγεται από τα διάφορα ΜΜΕ στην Λακωνία μπορείτε να βρείτε εδώ: http://www.news.935radio.gr/

Αυτόνομη Πρωτοβουλία Ενάντια στην Λήθη

Advertisements

2 thoughts on “κάλεσμα αλληλεγγύης στους 51 μετανάστες που κρατούνται στο Γύθειο

  1. Pingback: κάλεσμα αλληλεγγύης στους 51 μετανάστες που κρατούνται στο Γύθειο | Ώρα Κοινής Ανησυχίας

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s