Ένα ερώτημα για το ΚΚΕ και την κα Λιάννα Κανέλλη

Με αφορμή μια βαθιά υπόκλιση κι ένα χειροφίλημα στη Σπάρτηlask4apr15

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Έχουμε με διάφορες αφορμές αναφερθεί στον μητροπολίτη Σπάρτης. Αντισημητισμός στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης, σιωπή στην τραγωδία των Πακιστανών εργατών γης της Σκάλας και καθόλου πειστική απάντηση στην αποκάλυψη του φύρερ πως είχε βάλει ένα ολόκληρο γηροκομείο να ψηφίσει τη ναζιστική συμμορία, είναι τρεις από αυτές. Συνοπτικά ο αναγνώστης μπορεί να τις δει, μαζί με κάμποσες ακόμη, ε δ ώ, όπου καλούσαμε, μάταια, τον ευσεβή τοπικό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ.Αραχωβίτη να ασκήσει τον οφειλόμενο έλεγχο, για τον οποίο πληρώνεται αδρά σε καιρούς μεγάλης κρίσης, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φιλοτιμήθηκε να μειώσει τις προκλητικά προνομιακές απολαβές των βουλευτών. Να προσθέσω επιβαρυντικά και την εκφρασμένη υπερβολική εκτίμηση του δεσπότη και στο πρόσωπο του ακροδεξιού αντισημίτη Καρατζαφέρη («Nαυτεμπορική», 26.9.2009), που φανερώνει, αν μη τι άλλο, και τις περίεργες αντιλήψεις του για την έννοια του καλλιεργημένου ανθρώπου: «Είστε ένας άνθρωπος της Εκκλησίας, ένας άνθρωπος καλλιεργημένος (sic). Έχετε κλείσει στην καρδιά σας Χριστό και Ελλάδα. Για μένα αυτό λέει πολλά και πιστεύω ότι λέει και για όλη την Ελλάδα». Σε ένα τέτοιο κλίμα λοιπον μπορεί να κυκλοφορούν θριαμβευτικά σε τοπικούς ιστότοπους πληροφορίες όπως αυτή: «19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2011. ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» (leimonitis.blogspot.gr). Να προσθέσω πως ο μητροπολίτης φέρει όπως όλοι οι προκάτοχοί του από τις αρχές του 14ου αι., μέσα στην επαρχία του το βλάσφημο τίτλο «Παναγιότατος», ο οποίος έχει απονεμηθεί με χρυσόβουλο του κακούργου αυτοκράτορα Ανδρόνικου Β΄, ο οποίος είχε προσλάβει ως μισθοφόρους τους συμμορίτες της εγκληματικής οργάνωσης «Καταλανική Εταιρεία», που λεηλάτησε και κατέσφαξε με κτηνωδία χιλιάδες κατοίκους της υπόδουλης ελληνικής επαρχίας της ανατολικής ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, με μεθόδους που θα ζήλευαν και οι Ναζιστές εγκληματίες.

Έχουμε από το 2009 επικρίνει τη συνεργαζόμενη με το ΚΚΕ ευσεβέστατη βουλευτίνα Λ.Κανέλλη, για τις πολύ περίεργες και έξω από την αριστερές ιδέες δηλώσεις της και πρακτικές, στις οποίες προστέθηκαν έκτοτε πέρα από τη δημοσιογραφική συνεργασία της με το μετέπετα βουλευτή του ‘Λάος’ Αϊβαλιώτη και τη δηλωμένη εκτίμησή της στο Χουντοδουλο, κάποιες φιλικές της συνευρέσεις με το δεσπότη Πειραιά και με τον κ. Μπαλτάκο. Είχαμε εκτιμήσει όμως ιδιαίτερα («Η Λιάνα ήταν λεβεντιά»-11.6.2012) τη γενναία στάση της κας Κανέλλη απέναντι στον υπόδικο σήμερα ναζιστή Κασιδιάρη, στάση που αποκτά ιδιαίτερη αξία αν συγκριθεί με αυτήν του Προέδρου κ.Π.Παυλόπουλου.
Όμως η κα Κανέλλη γνωρίζει τον τρόπο να προκαλεί τα δημοκρατικά αισθήματα κι έτσι δεν δίστασε να συναντηθεί στη Σπάρτη με το δεσπότη, να υποκλιθεί μπροστά του και να ασπαστεί τη δεξιά του. Αυτό συνέβη στις 28.3, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου, σε εκδήλωση με θέμα: «Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες …», που οργάνωσε το «Ινστιτούτο Σπάρτης» με τη χορηγία του Δήμου.
Στη Σπάρτη έχει εκλεγεί για πρώτη φορά αριστερόστροφος δήμαρχος, συνεργαζόμενος παλιότερα με το ΚΚΕ και στη Λακωνία αριστερός βουλευτής. Δυστυχώς και οι δυο ακολουθούν την πεπατημένη. Έσπευσε (29.4.2014) ο πρώτος σε προεκλογική συνάντηση με τον μητροπολίτη και με τον αντικανονικο επίσκοπο «βοηθό» (!) του και σε εορταστικό Εσπερινό στο Γύθειο, σχεδόν αμέσως (2.2) μετά την εκλογή του, ο δεύτερος, που στήθηκε καμαρωτός και στην πρώτη γραμμή των επισήμων της δοξολογίας της 25ης Μαρτίου. Η Αριστερά, αρνούμενη έμπρακτα την ανθρωπιστική κληρονομιά του Διαφωτισμού του 18ου αιώνα, όχι μόνο δεν αναλαμβάνει τον αυτονόητο διαφωτιστικό της ρόλο και την ιστορική κοινωνική της ευθύνη, αλλά στεγάζει επαγγελματίες πολιτευτές, πολλοί από τους οποίους ελάχιστα διαφέρουν από τους συντηρητικούς συναδέλφους τους, αδυνατώντας ακόμη και σε επίπεδο συμβολισμών να δώσουν ένα διακριτό στίγμα. Προσωπικά δεν νομίζω πως θα ενοχλούσε κανέναν τίμιο και δημοκρατικό άνθρωπο μια ιδιωτική και έμπρακτη ευσέβεια οποιουδήποτε στην Αριστερά. Προκαλεί όμως κάθε τίμιο άνθρωπο η αγοραία, δουλική και υποκριτική εκδήλωση θρησκευτικότητας του προέδρου και δεκάδων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που προεκτείνεται μοιραία και σε ανάλογες συντηρητικές πολιτικές συμπεριφορές, που αποπνέουν και οσμή συναλλαγής. Στην υπόθεση της ενδεχόμενης νόθευσης του εκλογικού αποτελέσματος, με θύματα εξαρτημένους από τη Μητρόπολη ανήμπορους να αντισταθούν γέροντες, το μοναδικό ενδιαφέρον από πλευράς Αριστεράς μετά την αποκάλυψη της είδησης, ήταν η υποκριτική στάση του τότε βουλευτή Δ.Παπαδημούλη, που κατήγγειλε μέσω twitter και ξόφλησε, ξεχνώντας πως υπάρχει και η διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου και η δυνατότητα υποβολής αναφοράς στην αρμόδια εισαγγελική αρχή:
«Τρία ‘καυτά’ ερωτήματα έθεσε μέσα από τον λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Παπαδημούλης. …. ‘Ο Μιχαλολιάκος ‘δίνει’ Μητροπολίτες που δίνουν λεφτά κ ψήφους στη ΧΑ. Τι απαντούν οι ίδιοι; Τι λέει η Εκκλησία; Θα ρωτηθούν απ τους Δικαστές;’ ….» (paraskhnio.gr, 13/12/2013 18:56).

Ασφυκτιά σήμερα η Σπάρτη και ο Νομός, όπως λίγο πολύ και όλη η ελληνική επαρχία, από ένα κλίμα θρησκευτικής υποκρισίας, κοινωνικού συντηρητισμού και εθνικισμού, που επιδεινώθηκε με την οικονομική κρίση η οποία έφερε ανεργία και κοινωνική απορρύθμιση. Θέλει πολλή δουλειά για να αντιστραφεί η παρακμή, μέσα από θαρραλέα και εμπνευσμένη αριστερή και δημοκρατική πολιτική, με παροχή πραγματικής Παιδείας και με υγιείς διαδικασίες οικονομικής ανάκαμψης. Δύσκολα πράγματα που θέλουν χρόνο. Στο μεταξύ υπάρχουν ακόμη και σ’αυτή τη φωλιά της συντήρησης με την πανελλαδικά ισχυρότερη εκλογική παρουσία της Χ.Α., πυρήνες αντίστασης και εναλλακτικές φωνές, που παρά τις επί μέρους διαφωνίες που μπορεί να έχει κάποιος προοδευτικός άνθρωπος, δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει τη νεανική αθωότητα, τη μαχητικότητα, τη δίψα για Δικαιοσύνη και για Πολιτισμό. Σίγουρα η συνείδηση της τοπικής Αριστεράς και η μνήμη των παλιών αγώνων κοινωνικής και εθνικής αντίστασης, στεγάζονται καλύτερα σε δυο ριζοσπαστικές νεανικές οργανώσεις, στην πρωτεύουσα και στη Σκάλα του λακωνικού Νότου με τις καλύβες του μπαρμπα-Θωμά, παρά στους δυο ολοένα και πιο ενσωματωμένους στο τοπικό σύστημα νοοτροπιών και εξουσίας ιθαγενείς μηχανισμούς της κοινοβουλευτικής Αριστεράς, αφού ακόμη και το ΚΚΕ όχι μόνο ξέχασε το καθήκον του απέναντι στους ξένους δουλοπάροικους αλλά υποβάλει μέσω της πληθωρικής βουλευτίνας του τα σέβη του στον τοπικό ιερό φεουδάρχη, δίνοντάς του έτσι το συγχωροχάρτι που χρειάζεται για να ξεπλύνει όχι μονο τις σιωπές, τις απουσίες και τις μισαλλοδοξίες του, αλλά και τις, ουσιαστικά, αναπάντητες αποκαλύψεις του φύρερ.

Ενδεικτικά διαβάστε:
1)«η σύντομη ιστορία της Πακιστανικής κοινότητας στην Λακωνία»
2) “…Τη Δευτέρα 2 Φλεβάρη θα γίνει προβολή του Ντοκιμαντέρ ‘Ο Λούης Τίκας και η Σφαγή του Λάντλοου’ και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές Ν. Βεντούρα και Λ. Χ.Θωμά. .. στο Εργ.Κέντρο Σπάρτης,..”.

ΥΓ1
Παρακολουθείστε το βίντεο. Η κυρία Κανέλλη εμφανίζεται στην αρχή του φουριόζα, πανευτυχής, υποκλινόμενη και χειροφιλώντας το μητροπολίτη: «Ο μόνος Λάκων που με πήρε τηλέφωνο να μου ευχηθεί και να με συγχαρεί» (και αυτό δεν σας προβληματίζει μαντάμ;).

ΥΓ2
Άλλη μια υπόθεση που δεν φαίνεται να έχει ερευνηθεί από τη Δικαιοσύνη, για την οποία ούτε η Αριστερά, έδειξε κάποιο ενδιαφέρον να θέσει ερωτήματα σε κάθε αρμόδιο: «ηχητικό απόσπασμα από τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Λαγού και του Σωτήρη Δεβελέκου, που είχε συλληφθεί για οπλοκατοχή. Ομολογούν μέχρι και βιασμό κοριτσιού στα γραφεία τους στη Σπάρτη που συγκαλύφθηκε…», ακούστε το διάλογο των δυο ναζιστών από το 9ο λεπτό και μετά.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s