το σχόλιο του grassrootreuter #18 “για το Action S. Tea”

σχόλιο του Ε.Η για το grassrootreuter

“Τίποτα δεν είναι ιερό, όλα μπορούν να λεχθούν…” έχει πει ο μεγάλος Βάνεγκεμ (βέβαια, εγώ θα συμπλήρωνα και ότι: “σε μια κοινωνία που υπάρχουν μειονότητες, οφείλεις να προσέχεις με τα ιερά τους, διότι, διαφορετικά, η επιθετική κανονικότητα [θύτης] ακονίζει τις λεπίδες της πατώντας στην πλάτη σου”, αλλα αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα και βαριέμαι να επεκταθώ τώρα. Γιατί; Γιατί έτσι μου! Ορίστε μας!

Κρατώντας όμως το πρώτο μισό της εκπληκτικής φράσης του Βάνυ, σκέφτομαι πως ο Ρουβάς πέτυχε όσα δεν έχουν πετύχει, ίσως, να αποδείξουν σε εθνικό επίπεδο, τα πιο ανατρεπτικά άτομα προσκείμενα στον εθνομηδενισμό.
Να στραπατσάρει, στην συνείδηση των ελλήνων, τα ιερά ιδεώδη. Τα σύμβολα του πολιτισμού του (λες και ο πολιτισμός είναι κάτι που κατοχυρώνεις την αποκλειστικότητα του). Να καταρρίψει, στο φαντασιακό του, πως ξεκινώντας από χαμηλά φτάνεις ψιλά. Καμία/νείς δεν γεννιέται τπτ· στην πορεία γίνεται. Γι ´αυτό οφείλεις να προσέχεις τι δημιουργείς, γιατί μια μέρα θα σε σκεπάσει.

Με μια χορευτική φιγούρα αλά μάικλ τζάκσον, (αυτή που βάζει το χέρι στο καβάλο και δαγκώνει το κάτω χείλος) βρέθηκε στην καρδιά του νεωτερικού ελληνικού πολιτισμού και το μεταμορφώνει με κίνδυνο να το καταστρέψει, συνειδησιακά, εκ των έσω. Μακάρι, δλδ!
Πέρασε από δύσκολο δρόμο, βέβαια, καθώς μπορεί για εκείνον να ήταν όλα ρόδινα, το γεγονός, όμως, ότι κατασκευάστηκε (ο Sakis) για να διασκεδάσει τους λούμπεν μικροαστούς στις ανέμελες στιγμές τους, ως προϊόν με ημ.λήξ., αλλά και για να χλευαστεί ποικιλοτρόπως από τους ξιπασμένους, παραμένει (άλλωστε, παραφράζοντας μια άλλη τιτανοτεράστια φράση, ” κανείς δεν βόσκει στα λιβάδια του θεάματος ατιμώρητος”).

Σήμερα είναι εδώ, διαταράσσει την έννοια του αυτονόητου. Δημιουργεί σύγχυση και αμφισβητεί στα σοβαρά τους κατεστημένους θεσμούς απειλώντας τα βασικά παράγοντα που διατηρούν και επεκτείνουν την ταυτότητα του μέσου έλληνα. (μη μου πείτε πως ο μέσος έλληνας υπήκοος δεν ξέρει και, ενστικτωδώς(;), δεν θαυμάζει το action s. tea ενώ ταυτόχρονα τον πλημμυρίζει ενα αίσθημα υπερηφάνειας που κατάγεται από την ίδια χώρα με τον (αντισημίτη κατά δήλωσή του) Mickey, γιατί αν του τελευταίου μεσσήνιου χωριαταρά του πεις “σκατά στον τάφο του L.e.t”, τον κόβει κρύος ιδρώτας.)

Τις προάλλες, λοιπόν, καθάρισε τα χέρια του απο το κερί του veet for men και έπιασε αρχαίο θέατρο… και τώρα, αυτό· ένα έργο-σύμβολο προορισμένο ή/και καθιερωμένο αποκλειστικά για άνδρες της παλιάς κοπής. Τριγμοί στον πολιτισμό και στα θεμέλια της ελληνικής οικογένειας. Από τους μετανάστες φυλάγονταν, μη πιάσουν με τα λερωμένα τους χέρια αυτά τα σύμβολα του ελλ. πολιτισμού, από αλλού τους ήρθε. “Ιεροσυλία” αναφώνησε ο νοικοκυραίος που δεν είχε φανταστεί τπτ λιγότερο από Μπιθικώτση -αιώνια(;) εικόνα-, και τώρα βλέπει έναν αποτριχωμένο τύπο “αμφίβολης κανονικότητας”. Οι μέρες της φαντασιακής αρμονίας σου είναι μετρημένες.
Η αποδόμηση ήρθε από τα ίδια σου τα παιδιά, βλάκα γκραικύλε. Ο ρουβάς στην ουσία δεν ερμηνεύει, αλλά αναγγέλει την αναπόφευκτη πτώση των αξιών σου.
Η ποιότητα που είχες στο φαντασιακό σου ότι συνοδεύει τα πολιτιστικά σου δρώμενα ήταν μια χίμαιρα, ενα φάντασμα. Δεν υπάρχει. Μια ψευδαίσθηση. Την επινόησες για να κατασκευάσεις ενα δήθεν ποιοτικό παρελθόν όπου, προσκολλημένος σ ´αυτό, θα αντλούσες περηφάνια, αλλά και ως μέτρο σύγκρισης για να υμνήσεις το “ποιοτικό” και να περιθοριωποιείς, να διαπομπεύσεις το “μη ποιοτικό”. Η διαπόμπευση δεν είναι απλώς η κουλτούρα σου· είναι πηγή οξυγόνου. Ιξού και η διατήρηση του Ξένου στο περιθώριο.
Στην πραγματικότητα, είσαι αυτό (η υποκουλτούρα) που έκρυβες κάτω απ´ το χαλί σου για στιγμές εκτόνωσης-με θετική και αρνητική χρειά-. Τπτ δεν είναι τυχαίο. Ούτε ο νεοναζισμός μέσα στο ναό της δημοκρατίας σου (βέβαια αυτό δεν είναι ούτε κουλτούρα ούτε υποκουλτούρα, αλλά εσύ ο ίδιος στην οργανωμένη και συγκροτημένη σου μορφή). Η πραγματικότητα είναι αμείλικτος μάρτυρας.

Η Trash κουλτούρα, που είχες καταδικάσει στην αφάνεια, αναρριχήθηκε στα πιο υψηλά σου ιδανικά, και τα τσαλακώνει εκδικητικά. Σου κάνει απανωτές δυσάρεστες εκπλήξεις. Υπονομεύει ότι σου έχει απομείνει.

Εμπρός αόρατοι και μη ευνοούμενοι της ποικιλίας,
δώστε σάρκα και οστά στους φόβους αυτής της κοινωνίας.

Ενάντια στο έθνος και τον πολιτισμό, την δημοκρατία και την πατριαρχία, τους υπερασπιστές της και τους ψευδείς επικριτές της!

υγ: ναι, ξέρω πως τον Ρουβά δεν τον ενοχλεί ιδιαίτερα η ΧΑ, όμως έναν πανηλίθιο που δεν μπορεί να συντάξει μια πρόταση 5 λέξεων, του αναγνωρίζεις ελαφρυντικά και, επίσης, εδω εστιάζουνε στην δυσαρμονία που προκαλεί στα συστατικά στοιχεία συγκρότησης της εθ. αφήγησης που είναι άκρως ρατσιστική, και όχι στην χαρακτηροδομή του.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s