Το σχόλιο του grassrootreuter #23 Θέλει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να κρύψει τον αντισημιτισμό της αλλά…

Κάποιοι είχαν ενοχληθεί από το Αστρο του Δαβίδ που κοσμεί το γλυπτό, αλλά τελικά δεν τους πέρασε. Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε και τις αντιδράσεις, η δήμαρχος Καβάλας ανέκρουσε πρύμναν, ζητώντας μάλιστα δημόσια συγγνώμη πηγή: Εφημερίδα των συντακτών

Κάποιοι είχαν ενοχληθεί από το Αστρο του Δαβίδ που κοσμεί το γλυπτό, αλλά τελικά δεν τους πέρασε. Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε και τις αντιδράσεις, η δήμαρχος Καβάλας ανέκρουσε πρύμναν, ζητώντας μάλιστα δημόσια συγγνώμη πηγή: Εφημερίδα των συντακτών

του Benjamin Conti

Την περασμένη Κυριακή είχαμε την επανάληψη της εκδήλωσης για τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των χαμένων Καβαλιωτών Εβραίων. Η πρώτη εκδήλωση είχε ακυρωθεί ύστερα από τις αντιδράσεις του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας. Απαιτούσαν να μην υπάρχει στο μνημείο το αστέρι του Δαβίδ, ιερό σύμβολο της Εβραϊκής πίστης. Αν και οι αντισημιτικές ενστάσεις κάμφθηκαν από την κινητοποίηση της Ελληνικής Εβραϊκής κοινότητας και απλού κόσμου δεν έλειψαν τα παρατράγουδα και στην επανάληψη της τελετής. Ανάμεσα στους διάφορους εκπροσώπους κομμάτων και φορέων που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, όπως ήταν αναμενόμενο, έδωσε το παρόν και η κυβέρνηση. Την κυβέρνηση στην τελετή εκπροσώπησε ο υφυπουργός κύριος Σγουρίδης. Στην ομιλία του αφού δεν παρέλειψε να κάνει σύγκριση του ολοκαυτώματος των Εβραίων με την γενοκτονία των Ποντίων και των Αρμενίων, παραβλέποντας την μοναδικότητα του πρώτου ως προς τους σκοπούς των ναζί που έβλεπαν στους Εβραίους την άρνηση της ανθρώπινης υπόστασης, (την αντιφυλή), αλλά και το γεγονός της συστηματικότητας εξόντωσης (πχ βιομηχανοποίηση του θανάτου), προχώρησε στην σύγκριση του ολοκαυτώματος με «άλλα σύγχρονα εγκλήματα» όπως την «σφαγή» στην Γάζα. Μέσα σε όλα τα υπόλοιπα λοιπόν είπε:

“Ο ελληνικός λαός καταδικάζει τη βαρβαρότητα απ’ όποια πλευρά και αν προέρχεται και είναι ευαίσθητος σε τέτοιες πράξεις βίας διότι βίωσε στο πετσί του Γενοκτονίες: Γενοκτονία των Ποντίων, Γενοκτονία των Μικρασιατών, των Αρμενίων και των Ασσυρίων. Δυστυχώς η βαρβαρότητα του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου δεν σταμάτησε τη βαρβαρότητα δειθνώς. Συνεχίστηκε και συνεχίζεται στις μέρες μας, μέσα από διεθνείς σκοπιμότητες, όπως είναι η Ουκρανική κρίση, η κατοχή του βορείου τμήματος της Κύπρου και ο αποκλεισμός της Γάζας.” 

Δεν χρειάζεται να συνεχίσουμε αυτό εδώ το σχόλιο εξηγώντας τα αυτονόητα. Αν και οι  Έλληνες Εβραίοι της Καβάλας δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το κράτος καταφύγιο των χιλιάδων επιζώντων του ολοκαυτώματος, κάτι που από μόνο του δίνει μια ιδιαίτερη βαρύτητα και μοναδικότητα στο κράτος του Ισραήλ, οι δηλώσεις του κυρίου αυτού δεν έχουν στόχο να αποδώσουν φόρο τιμής στους Εβραίους που χάθηκαν στο ολοκαύτωμα, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Η κυβέρνηση των αριστερο-ακροδεξιών λαϊκιστών ξέρει πολύ καλά με ποιους ψήφους εκλέχθηκε, όπως επίσης ότι ο αντισημιτισμός παραμένει κυρίαρχο συστατικό της εθνικής αφήγησης του ελληνικού καπιταλιστικού κράτους.

Περισσότερα:

Δείτε και ένα απόσπασμα από δηλώσεις του κυρίου Σγουρίδη και σε ένα βίντεο που βρήκαμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Φωτογραφίες από την προηγούμενη διαμαρτυρία στην Καβάλα: https://grassrootreuter.wordpress.com/2015/05/17/kavala-5/ 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s