Το σχόλιο του grassrootreuter#24 “Οι αντισημίτες «τιμούν» τα θύματα του ολοκαυτώματος”

αντισημιτισμός

του benjamin Conti

Λίγες μέρες μετά τα αποκαλυπτήρια του μνημείου στην Καβάλα έρχεται η σειρά των αντισημιτών αριστερών? και δεξιών να «τιμήσουν» την μνήμη των χαμένων Εβραίων στην πόλη. Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε λίγο μετά την εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων, από τον πρόεδρο της Ισραηλίτικης κοινότητας Αθηνών και μιλά από μόνη της. Βρίσκει το φως της δημοσιότητας στο διαδίκτυο αμέσως μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του υφυπουργού Γεωργίας και στέλεχος των ΑΝΕΛ, κ Σγουρίδη. Αντιγράφω από το facebook την τοποθέτηση ενός χρήστη για την κατάσταση που επικράτησε:

Αποκαλυπτήρια ενός μνημείου αλλά και μιας υποκρισίας… Όλα όσα συνέβησαν στη Καβάλα αλλά δεν καταγράφηκαν

Το μνημείο για τους 1484 Ελληνες Εβραίους, πολίτες της Καβάλας, αποκαλύφθηκε στις 7 ιουνίου, μετά από περιπετειώδεις διαδικασίες. Μαζί όμως με το μνημείο, αποκαλύφθηκε και μια ολόκληρη ιδεολογία: Η ιδεολογία του «Εβραίοι φονιάδες των λαών» που ήταν με εμφανή μαύρα γράμματα στο τοίχο του νεκροταφείου λίγο πριν τη κεντρική πύλη του εβραϊκού τομέα και στο κέντρο της πόλης στην οδό Ερυθρού Σταυρού, στο κτίριο της Alpha Bank. Η ιδεολογία του υφυπουργού αγροτικής ανάπτυξης Παναγιώτη Σγουρίδη ο οποίος δήλωσε «εκπρόσωπος της Ελληνικής κυβέρνησης και του προέδρου των ΑΝΕΛ».

Τι αποκάλυψε ο κ. υπουργός στον χαιρετισμό που απηυθυνε, εκεί μπροστά στο μνημείο, παρουσία ομήρων του Ολοκαυτώματος, ηγετών του ελληνικού Εβραϊσμού και δεκάδων Εβραίων από όλες τις Κοινότητες της χώρας;

Οτι «Ο Ελληνικός λαός στέκεται ευλαβικά στο ολοκαύτωμα των Εβραίων που εξολοθρεύτηκαν στα κρεματόρια του Άουσβιτς, του Νταχάου, της Τρεμπλίνκα κ.λ.π. Γιατί από τη θηριωδία της ναζιστικής Γερμανίας σε αναλογία πληθυσμού θυμάτων κατέχει της 1η θέση με ποσοστό 13,6% επί του πληθυσμού της, με 2η τη Ρωσία με ποσοστό πληθυσμού 10% και 3η την Πολωνία με ποσοστό 8%. Επί πλέον: καταληστεύθηκε ο εθνικός μας πλούτος – υπεξαιρέθηκαν πολιτιστικοί θησαυροί – καταστράφηκαν ολοσχερώς υποδομές, χώρια το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, που πήρε η ναζιστική Γερμανία και δεν το επέστρεψε ποτέ».

Αυτούς τους αριθμούς θυμήθηκε ο κ. Σγουρίδης, λησμονώντας να αναφέρει οτι το 90% του Εβραϊκού πληθυσμού της χώρας εξολοθρεύτηκε στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης απ΄τους ναζί αλλά και τους ντόπιους συνεργάτες τους. ΦΘΑΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ. Εχει ωριμάσει η ώρα για όλους να αναλάβουν την ευθύνη για τον εκτοπισμό χιλιάδων Ελλήνων Εβραίων στους τόπους δίχως γυρισμό, αναγνωρίζοντας πάντα την αυτοθυσία των λίγων που διακινδύνευσαν τη ζωή τους για τη διάσωση, λίγων, δυστυχώς συμπολιτών τους. Οφειλε να γνωρίζει ο κ. Σγουρίδης οτι δεν απευθύνεται σε κομματικό ακροατήριο αλλά σε συγγενείς και φίλους θυμάτων του Ολοκαυτώματος.
Συνέχισε όμως απτόητος, και ωσάν να ήθελε να απαλλαγεί από τις «εθνικές του τύψεις» συμπεριέλαβε και τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, στις βαρβαρότητες μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, λέγοντας:
«Δυστυχώς με τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου δεν σταμάτησαν οι βαρβαρότητες. Συνεχίστηκαν στο πρόσφατο παρελθόν και συνεχίζονται στις μέρες μας μέσα από διεθνείς σκοπιμότητες.Η συνέχιση της εξόντωσης των Ασσυρίων από του Τζιχαντιστές, Η εισβολή κατοχής στο βόρειο τμήμα της Κύπρου, το κουρδικό ζήτημα, ο αποκλεισμός της Γάζας, ο γενοκτόνος διαμελισμός της Γιουγκοσλαβίας, η Ουκρανική κρίση και ουκ έστιν αριθμός».

Και ολοκληρώνει την ομιλία του με τον υπαινιγμό: «Γιατί δυστυχώς, πολλές φορές οι ρόλοι αλλάζουν και τα θύματα γίνονται θύτες ή αντιστρόφως, πιθανόν ιστορικά στο μέλλον».

Η απάντηση σε όλες αυτές τις απαράδεκτες αναφορές ήρθε από την Πρέσβη του Ισραήλ Ιριτ Μπεν Αμπα, η οποία είπε μεταξύ των άλλων:
«Εμείς οι επιζώντες δεν θέλουμε το παρελθόν μας να γίνει το μέλλον των παιδιών μας,” δήλωσε ένας από τους ελάχιστους επιζώντες στην πρόσφατη επιμνημόσυνη τελετή στο Αούσβιτς για τα 70 χρόνια από την λήξη του Πολέμου. Αυτή η προφητεία μπορεί να γίνει πραγματικότητα εάν η γενιά μας δεν επαγρυπνήσει όσον αφορά στη μνήμη του παρελθόντος.
Δυστυχώς, η πόλη της Καβάλας, επέλεξε λάθος δρόμο στο θέμα της προώθηση της μνημόνευσης πριν μόλις δύο εβδομάδες. Ήταν πολύ ατυχές το γεγονός ότι 70 χρόνια μετά από την σκοτεινότερη περίοδο της παγκόσμιας ιστορίας- κατά την οποία άνθρωποι εξοντώθηκαν μόνο και μόνο επειδή ήταν Εβραίοι- ελήφθη απόφαση εδώ στην Καβάλα που απέρριπτε αυτή την σελίδα της ιστορίας της Ελληνο-Εβραϊκής Κοινότητας της πόλης.

Πως απαιτούμε από τις νέες γενιές να μην επαναλάβουν τα τρομερά λάθη των γηραιότερων εάν δεν γνωρίζουν το παρελθόν; Πως απαιτούμε από τη νέα γενιά να απορρίψει τη μισαλλοδοξία και να προωθήσει την ανεκτικότητα προς τους άλλους ανεξαρτήτως φυλής, καταγωγής και θρησκευτικών πεποιθήσεων – Εβραίων, Χριστιανών και Μουσουλμάνων- όταν υιοθετούμε αποφάσεις με αντισημιτικό ύφος;
Χαιρετίζω την άμεση και επίσημη αντίδραση της Ελληνικής Πολιτείας – που εκφράστηκε από τον Γενικό Γραμματέα, κ. Γιώργο Καλαϊτζή, ο οποίος καταδίκασε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας – καθώς και τις ανακοινώσεις πολλών ελληνικών κομμάτων, της Ελληνικής Εβραϊκής Κοινότητας και των διεθνών εβραϊκών οργανώσεων, οι οποίες άσκησαν πιέσεις στην Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να επιτρέψουν την πραγματοποίηση αυτής της τελετής σήμερα. Ήταν η σωστή απόφαση, ωστόσο όλη αυτή η εμπειρία μας άφησε κάποια συναισθήματα πίκρας και θλίψης.

Δεν έχει υπάρξει άλλο έγκλημα στην ιστορία της ανθρωπότητας που μπορεί να συγκριθεί με την βαρβαρότητα, την έκταση και το μέγεθος της Σοά (Ολοκαυτώμα του Εβραϊκού λαού). Κι’ αυτό το μήνυμα απευθύνεται σε σας κ. Υφυπουργέ, Παναγίωτη Σγουρίδη, απαντώντας στην ομιλία σας σήμερα. Στις μέρες μας το φίδι του φονταμενταλισμού και του εξτρεμισμού δείχνει και πάλι το άσχημο πρόσωπό του. Πρέπει να θυμόμαστε ότι το κακό δεν αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο καμίας θρησκείας, χώρας ή εθνικότητας. Από την φύση του, το κακό επιχειρεί σε διαχωρισμούς και διακρίσεις μεταξύ της μιας ζωής και της άλλης, μεταξύ ενός ανθρώπου και ενός άλλου. Παρά ταύτα, η μόνη πραγματική διαφορά είναι μεταξύ του καλού και του κακού – μεταξύ του ανθρωπισμού και του σκοταδισμού. Είναι δική μας ευθύνη να επιλέγουμε το σωστό από το λάθος – το καλό από το κακό».
Το μήνυμα της Ιριτ Μπεν Αμπα ήταν ηχηρό και αποτύπωσε πλήρως το νόημα που έπρεπε να έχει η εκδήλωση αυτή απέναντι στις απόψεις που διατύπωσε ο κ. Σγουρίδης.

Εγώ το μόνο που θέλω να προσθέσω είναι ότι η απόπειρα δαιμονοποίησης του Ισραήλ μέσω της ταύτισης των πολιτών του με θύτες αθώων ανθρώπων, είναι καταδικασμένη από την ίδια την ιστορική αλήθεια και όσοι την επιχειρούν δεν είναι παρά γνήσιοι αντισημίτες οι οποίοι απλά υποκρίνονται ότι δήθεν λυπούνται για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων. Αυτή είναι η ιδεολογία της υποκρισίας που αποκαλύφθηκε μαζί με το μνημείο στη Καβάλα.

One thought on “Το σχόλιο του grassrootreuter#24 “Οι αντισημίτες «τιμούν» τα θύματα του ολοκαυτώματος”

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s