το σχόλιο του grassrootreuter#28 “Μετανάστες και Ανθρωπιστικές Λύσεις”

κως

Αντιγράφουμε σχόλιο του Γιάννη Ευσταθίου από το facebook 

Ο Πολιτισμός βομβαρδίζει τα σπίτια τους, οι άνθρωποι αποδημούν και γίνονται ροές, οι ροές γίνονται μετανάστες, οι μετανάστες επιστρέφουν στον πολιτισμό που τους πολεμά, το απωθημένο επιστρέφει εκεί από όπου προήλθε. Είναι για τον Πολιτισμό ένας κουβάς σκατά, ή πολλοί μη διαχειρίσιμοι κουβάδες σκατά, τα δικά του σκατά, και αποποιείται την ευθύνη τους, στοιβάζοντας τα σκατά του στις άκρες των κοινωνιών, στα σύνορα των πόλεων ή των χωρών, στους θαλάσσιους πάτους ή ανάμεσα στα τοιχώματα των φυλακών. Σαν τα απόβλητα των εργοστασίων που διαταράσσουν τους βιορυθμούς του πλανήτη, προκαλούν τη τρύπα του Όζοντος και σκοτώνουν τις φάλαινες, βρομίζουν τις παραλίες και αμαυρώνουν, με τα μελαψά δέρματά τους, τις γυαλιστερές επιφάνειες των τουριστικών καρτ-ποστάλ, παραχωμένοι στο φόντο των selfies ή στα κανάλια όταν μας κάνουν ρεζίλι στο εξωτερικό.

Όταν δεν είναι κυνικός, ο καπιταλισμός προτείνει μια ανθρωπιστική λύση:

Να ανακυκλωθούν τα σπουπίδια. Να αξιοποιηθεί παραγωγικά το κάθε απόβλητο του πολέμου. Αγοράστε φτηνά εργασιακή δύναμη, ανανεώστε τον γηρασμένο πληθυσμό στους δημογραφικούς σας υπολογισμούς. Να δούμε την ανθρωπιστική κρίση σαν ευκαιρία. Από τις ροές να παρακρατήσουμε κάποιες, να διώξουμε κάποιες άλλες, να επαναπροωθήσουμε όσες απομείναν αλλού.

Αυτό είναι ένα ανθρώπινα καπιταλιστικό αίτημα προς την Αριστερή μας Κυβέρνηση. Ανακυκλώστε. Μην τους χτυπάτε πολύ, γιατί τα δυο τους χέρια είναι εργασιακή δύναμη. Ίσως κάποτε αγοράσουν παπούτσια. Το σπέρμα τους μπορεί να πωληθεί ως αναπαραγωγικό υλικό. Τα όργανά τους είναι και αυτά εμπόρευμα, ή μπορούν να καλύψουν ελλείψεις. Τα παιδιά τους και τα μυαλά τους επιχειρηματική καινοτομία, η εξωτερικότητά τους διεγερτικό της εσωτερικής, ελληνικής μας ψυχής.

Advertisements

2 thoughts on “το σχόλιο του grassrootreuter#28 “Μετανάστες και Ανθρωπιστικές Λύσεις”

  1. Pingback: το σχόλιο του grassrootreuter#28 “Μετανάστες και Ανθρωπιστικές Λύσεις” | Ώρα Κοινής Ανησυχίας

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s