Η Αυστρία κλείνει σταδιακά τις πόρτες στους πρόσφυγες

πηγή tvxs

Η Αυστρία ανακοίνωσε πως άρει σταδιακά τα έκτακτα μέτρα που επέτρεψαν την είσοδο και τη διέλευση προσφύγων προς τη Γερμανία, επαναφέροντας τους κανονισμούς για τη χορήγηση ασύλου που είχαν ουσιαστικά παρακαμφθεί την τελευταία εβδομάδα.

Η Βιέννη είχε παγώσει τους  δειγματοληπτικούς ελέγχους στα σύνορα με την Ουγγαρία και  επέτρεπε ελεύθερα τη διέλευση χωρίς την προϋπόθεση υποβολής ασύλου στην χώρα εισόδου στην ΕΕ.

Αυτό, όπως σημειώνεται στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, θα σήμαινε ότι οι περίπου 12.000 άνθρωποι που πέρασαν μέσω Αυστρίας για την Γερμανία το Σαββατοκύριακο, θα έπρεπε να είχαν υποβάλει αίτημα ασύλου στην Ουγγαρία.

Ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν δήλωσε ότι η απόφαση, η οποία ελήφθη σε συνεργασία με το Βερολίνο, αναθεωρείται έπειτα από εντατικές συνομιλίες με την γερμανίδα καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ και τον ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν.

«Έχουμε πει ότι πρόκειται για μία έκτακτη κατάσταση στην οποία πρέπει να ενεργήσουμε με ταχύτητα και ανθρωπιά. Βοηθήσαμε περισσότερους από 12.000 ανθρώπους σε δύσκολη κατάσταση» δήλωσε ο καγκελάριος της Αυστρίας. «Τώρα πρέπει να απομακρυνθούμε βήμα-βήμα από τα έκτακτα μέτρα προς την εξομάλυνση, τηρώντας τον νόμο και σεβόμενοι την αξιοπρέπεια» πρόσθεσε.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s