Προεκλογική εμφάνιση Κασιδιάρη με ιερείς της Μητρόπολης Σπάρτης

 

skala_lakonias14sep15

Του Αναγνώστη Λασκαράτου
Mετά την άνοδο της αριστεροακροδεξιάς κυβέρνησης στην εξουσία, η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, παραμονές (1.7) του διαβόητου δημοψηφίσματος,  μίλησε. Οι δικαστές κρίνοντας αν θα πρέπει να παραταθεί για έξι μήνες ακόμα, ο χρόνος προσωρινής κράτησης για τον Κασιδιάρη αποφάνθηκαν ότι: «η κατά νόμον βαρύτητα της πράξης δεν αρκεί για την επιβολή προσωρινής κράτησης» παρά την αντίθετη πρόταση του Εισαγγελέα, που ζητούσε ο κατηγορούμενος για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση να κρατηθεί για ακόμα έξι μήνες, συμπληρώνοντας 18μηνο. Κρίθηκε, ότι ο κατηγορούμενος «αν και διώκεται για κακούργημα δεν είναι ούτε ύποπτος φυγής ούτε ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων». Το Συμβούλιο Εφετών επέβαλε στον Ηλία Κασιδιάρη αυστηρούς περιοριστικούς όρους, μεταξύ των οποίων  και τη μη συμμετοχή σε εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής σε όλη την επικράτεια πλην του ελληνικού Κοινοβουλίου. Στις 4.9. το Συμβούλιο ήρε την απαγόρευση και έτσι ο Κασιδιάρης συμμετείχε ως ομιλητής στον αγιασμό, από δυο ιερείς (φωτ.) της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης, των γραφείων της Χ.Α. στη Σκάλα Λακωνίας.  Σχετικό (φιλικό) ρεπορτάζ και βίντεο με τους δυο ρασοφόρους κρατικούς υπαλλήλους, μπορείτε να δείτε εδώ.

Η δράση της Χρυσής Αυγής στη Λακωνία, περιλαμβάνει  και καταγγελίες εγκληματικών ενεργειών. Το βιασμό μιας ανήλικης στα γραφεία Σπάρτης της Χ.Α, τις δολοφονίες δυο νεαρών στη Μάνη, εκδήλωση ρατσιστικού μίσους κατά των ντόπιων Ρομά, τον θάνατο από έκρηξη-ατύχημα ενός Χρυσαυγίτη, επίδοξου βομβιστή κλπ, όλων μελών ή φίλων της. Επιπλέον υπάρχει μια εμπλοκή  του μητροπολίτη Σπάρτης, σχετική με τις (αθέλητες) αποκαλύψεις Μιχαλολιάκου, που απεκάλυψε η ανάκριση, για μεταφορά γερόντων ενός ιδρύματος της επισκοπής του για να ψηφίσουν Χ.Α. Για τα περισσότερα από αυτά και για πολλά ακόμη, μαζί με  επισήμανση των μεγάλων ευθυνών του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και του ευσεβή βουλευτή του Αραχωβίτη,  για την ανοχή και αδιαφορία τους απέναντι στις καταγγελίες κατά του μητροπολίτη, μπορείτε να διαβάσετε σε ένα από τα πολλά σχετικά, παλιότερα δημοσιεύματά μας.

Με δεδομένη όλη αυτήν την προϊστορία, με δεδομένες τις ήδη 20 καταδίκες μελών της Χ.Α. (‘Εφημ.τ.Συντακτών’, 8.9.2015, Γιάννης Μπασκάκης), παρά τη μακρόχρονη γνωστή ολιγωρία της Δικαιοσύνης, της Αστυνομίας και των κυβερνήσεων, με διαπιστωμένο το γεγονός (ομολογημένο ακόμη και από τον πρώην φίλο της Χ.Α, μητροπολίτη Πειραιά Μεντζελόπουλο- ΝΕΤ, ΤΑ ΝΕΑ 24/5/2013), πως η Χ.Α. είναι ταυτόχρονα εκτός από ναζιστική εγκληματική οργάνωση και ένα σατανιστικό Τάγμα, με αποκρυφιστικές μυστικιστικές τελετουργίες, που υπάρχουν και στη δικογραφία, αναρωτιέμαι τι περιμένει η Ι.Σύνοδος για να καλέσει τον δεσπότη σε απολογία. Είναι ολότελα αντιφατικό και ύποπτο, να αρνείται ο μητροπολίτης να προσέλθει ιερέας στην κηδεία ενός τίμιου ανθρώπου στις Κροκεές, με τη δικαιολογία ότι είχε τελέσει πολιτικό γάμο και να επιτρέπει σε δυο ιερείς του στη Σκάλα να ευλογούν και μάλιστα προεκλογικά, τη φωλιά των Χρυσαυγιτών.

Με χαρακτηριστική τη σιωπή του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και του βουλευτή του, τοπική αντίδραση ενάντια στα εγκαίνια εκδηλώθηκε από την «Αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια στη λήθη»,  μια «αυτόνομη κομμουνιστική παρέμβαση ατόμων στη Σκάλα Λακωνίας».

2 thoughts on “Προεκλογική εμφάνιση Κασιδιάρη με ιερείς της Μητρόπολης Σπάρτης

  1. Pingback: Προεκλογική εμφάνιση Κασιδιάρη με ιερείς της Μητρόπολης Σπάρτης | agelikifotinou

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s