Φασίστες απείλησαν και ανάγκασαν σε παραίτηση μετανάστρια εργαζόμενη του ΟΣΕ

Θέλουμε να εκφράσουμε την αμέριστη αλληλεγγύη στην εργάτρια του ΟΣΕ. Καμιά ανοχή στους φασίστες

Ο συνδικαλιστικός σύνδεσμος «Λαρισαϊκός» έβγαλε την κάτωθι ανακοίνωση μετά την επίθεση που δέχτηκε 20χρονη εργαζόμενη στον ΟΣΕ στην Λάρισα από δυο συναδέλφους της:

«Συναδέλφισσα, μαθήτρια ΟΑΕΔ η μόνη εργαζόμενη στη Γραμματεία του Μηχανοστασίου, όταν αρνήθηκε να περάσει στα φύλλα παρουσίας εργαζόμενου δευτερεύουσες χωρίς έγγραφη έγκριση, δέχτηκε ύβρεις τόσο προσωπικού όσο και ρατσιστικού περιεχομένου, εκ του γεγονότος ότι η εργαζόμενη είναι αλβανικής καταγωγής. Η επίθεση συμπληρώθηκε με φράσεις όπως:» θα φωνάξω τη Χρυσή Αυγή να σε κανονίσει». Όταν η συναδέλφισσα φώναξε για βοήθεια συνάδελφο από διπλανό γραφείο, δέχτηκε και από αυτόν την ίδια επίθεση. Αποτέλεσμα είναι η εργαζόμενη έντρομη, να καταθέσει την παραίτηση της από την υπηρεσία».

Σημειώνεται ότι η εργαζόμενη εκτελούσε χρέη γραμματέα, για 161 ευρώ το μήνα, μέσω του προγράμματος μαθητείας του ΟΑΕΔ. Η ίδια φέρεται να αρνήθηκε να περάσει πλαστές υπερωρίες και τότε άρχισαν οι απειλές. «Δεν παίρνω εντολές από Αλβανίδες. Να πας πίσω στο χωριό σου μη φωνάξω τη Χρυσή Αυγή σε κανονίσει» είπαν σύμφωνα με το Έθνος, οι δύο εργαζόμενοι του ΟΣΕ που ήθελαν να περάσουν τις πλαστές υπερωρίες.

Πηγή

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s