Αντικατέστησαν πινακίδα σε διεθνή δρόμο στα σύνορα της χώρας! δεν τους άρεσε το ονομα Μπίτολα!!

bitola
αναδημοσίευση από εδώ: http://abecedar.blogspot.gr/2015/12/blog-post_69.html
Αριστερά είναι η πινακίδα όπως αρχικά τοποθετήθηκε στον νέο κάθετο άξονα Φλώρινας Νίκης που χρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκούς πόρους.
Όπως βλέπετε αναγράφονται οι πόλεις είτε στην Ελλάδα είτε στο Εξωτερικό με την ονομασία τους που είναι αποτυπωμένες στους διεθνείς οδικούς και πολιτικούς χάρτες. Έτσι αποτυπώνεται ως Niki και Νίκη η ελλαδική συνοριακή κωμόπολη και Bitola και Μπίτολα η πόλη που συναντά κανείς μπαίνοντας στην FYROM.
Μέχρι εδώ όλα καλά. Φαίνεται ότι στην Φλώρινα υπήρξαν διαμαρτυρίες θερμοκέφαλων και έτσι πίεσαν την εργοληπτική εταιρία και αντικατέστησε την πινακίδα. Η νεώτερη που μπορείτε να δείτε στα δεξιά της φωτογραφίας αναγράφει την πόλη Bitola όπως αναγράφεται στους Διεθνείς χάρτες αλλά στην Ελληνική έσβησαν το Μπίτολα και το αντικατέστησαν με την ονομασία Μοναστήρι όπως ονομαζόταν η πόλη πριν από τους βαλκανικούς πολέμους.
Αυτές οι πρακτικές προσβάλουν υποτιμούν την νοημοσύνη των πολιτών, δημιουργούν καχυποψία στους γείτονες και εμφανίζουν μια χώρα να είναι κολλημένη στις παλαιοεθνικιστικές της βεβαιότητες. Κρίμα.
Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s