Η Συγκλονιστική Ιστορία των «7 Νάνων του Άουσβιτς»

vivlio_nanoi

Την Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2016, στο Βιβλιοπωλείο Ιανός στην Αθήνα (Σταδίου 24, ώρα 18:00) και την Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016 στο Βιβλιοπωλείο Ιανός στην Θεσσαλονίκη (Πλ. Αριστοτέλους 7, ώρα 19:00) θα παρουσιαστεί το βιβλίο των Ισραηλινών συγγραφέων Yehuda Koren και Eilat Negev με τίτλο: «Οι 7 Νάνοι του Άουσβιτς».

Στην Αθήνα, ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης θα συζητήσει με το συγγραφείς και το κοινό για το βιβλίο.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Διευθυντής των Εκδόσεων Πηγή, Γιώργος Ιωαννίδης. Θα υπάρξει και ζωντανή μουσική από μέλη του συγκροτήματος Klezmer Yunan.

Στη Θεσσαλονίκη, ο συγγραφέας Γιώργος Σκαμπαρδώνης θα συζητήσει για το βιβλίο με τους Yehuda Koren και Eilat Negev, και το κοινό.

Την συζήτηση θα συντονίσει ο Εκδότης των Εκδόσεων Πηγή, Βαλάντης Ναγκολούδης.

Το βιβλίο πραγματεύεται την συγκλονιστική ιστορία επτά Εβραίων νάνων καλλιτεχνών από την Ρουμανία που αιχμαλωτίστηκαν στο Ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς, οι οποίοι επέζησαν χάρις στο ενδιαφέρον και τα πειράματα που έκανε πάνω τους, λόγω της σωματικής τους διάπλασης, ο περιβόητος γιατρός του στρατοπέδου Γιόσεφ Μέγκελε, ο γνωστός σε όλους ως «Άγγελος του Θανάτου».

Πρόκειται για αληθινή ιστορία της πολυμελούς οικογένειας Όβιτς, που αποκαλύπτει όλα όσα έζησαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς-Μπίρκεναου.

Η ιστορία τους ξεκινά από τη Ροζαβλέα της Ρουμανίας και τον επιτυχημένο θίασο των λιλιπούτιων ηθοποιών, που τον αποτελούσαν οι εφτά νάνοι της οικογένειας. Με τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όμως οι Εβραίοι Όβιτς βρέθηκαν στο στόχαστρο των Ναζί.

Ο Yehuda Koren και η Eilat Negev είναι συγγραφείς και δημοσιογράφοι στην ισραηλινή εφημερίδα «Yedioth Ahronoth». Τα έργα τους έχουν δημοσιευθεί σε όλο τον κόσμο, εισπράττοντας θετικά σχόλια.

Τις παρουσιάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη διοργανώνουν η Πρεσβεία του Ισραήλ και οι Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή.

πηγή δημοσίευσης εδώ

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s