Με πλαστικές χειροπέδες μιας χρήσης μεταφέρθηκαν 150 μετανάστες από τη Λέσβο στην Αθήνα [ΒΙΝΤΕΟ]

αναδημοσίευση από εδώ: http://www.hitandrun.gr/79386-2/

Με χειροπέδες στα χέρια οδηγήθηκαν στον Πειραιά, απ΄όπου  μεταφέρθηκαν  στο στρατόπεδο κράτησης στην Κόρινθο, περίπου 150 μετανάστες, κατά κύριο λόγο Αφγανοί και Πακιστανοί, που χαρακτηρίσθηκαν «παράτυποι» από την Λέσβο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του συντονιστικού της κυβέρνησης για το προσφυγικό κ. Γιώργο Κυρίτση που επικαλέστηκε ενημέρωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οι μετανάστες αυτοί δεν ταξίδεψαν με χειροπέδες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Λιμενικού κ. Νίκο Λαγκαδιανό που μίλησε στο MEGA η εξέλιξη αυτή δεν αφορά το Λιμενικό αφού στην υπόθεση έχει εμπλακεί το Μεταγωγών.

Το γεγονός ωστόσο επιβεβαιώνεται από τους ίδιους τους μετανάστες. Ένας εκ των 150 μεταναστών μίλησε στο MEGA λέγοντας ότι φοράνε όλοι χειροπέδες, ότι άλλοι πέρασαν στην Ελλάδα από την Τουρκία με βάρκες πριν από 25 ημέρες και άλλοι πριν από 10 ημέρες, ότι δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα και ότι πλήρωσαν 1.000 ευρώ στους δουλεμπόρους για να τους περάσουν στα ελληνικά νησιά από τα τουρκικά παράλια.

Από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η χρήση χειροπέδων αποδίδεται στο γεγονός ότι πρόκειται για κρατούμενους και  σύμφωνα με τον κανονισμό η μεταφορά κρατουμένων γίνεται πάντα με χειροπέδες.

Ωστόσο διευκρινίζεται ότι ότι κατά την διάρκεια του ταξιδιού από την Μυτιλήνη οι μετανάστες δεν φορούσαν χειροπέδες αλλά ήταν υπό την επίβλεψη αστυνομικών οι οποίοι τους φόρεσαν προσωρινά χειροπέδες, όταν το πλοίο έδεσε στο λιμάνι του Πειραιά, έως ότου φτάσουν οι κλούβες της Αστυνομίας.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s