4η Σεπτέμβρη ’04: η Εθνική χάνει, το πογκρόμ ξεκινάει

αναδημοσίευση από εδώ: http://www.provo.gr/4_11_2004_pogrom_in_greece/

Σαν σήμερα, το 2004, με αφορμή την ήττα της εθνικής Ελλάδας στο ποδόσφαιρο από την εθνική Αλβανίας, ξεκινάει το αντιμεταναστευτικό πογκρόμ στους δρόμους της χώρας από τον ελλληνόψυχο όχλο. Ένας νεκρός και τριακόσιοι τραυματίες ο τελικός απολογισμός. Το πογκρόμ δεν ήταν τυχαίο, δεν ήταν μια κακιά στιγμή, δεν έπεσε από τον ουρανό, σε αντίθεση με τα μισόλογα και τις αναλύσεις μεγάλου μέρους της αριστεράς και των υπόλοιπων δημοκρατικών δυνάμεων. Το 2004 δεν είχαμε «κρίση», δεν είχαμε «μνημόνια», δεν υπήρχε καμιά «κακιά Μέρκελ». Δεν στέκουν λοιπόν οι δικαιολογίες των φίλων και απολογητών του ελληνικού κράτους, από τις οποίες μπουχτίσαμε από το 2012 και μετά για την «άνοδο της χρυσής αυγής.» Αυτό που υπήρχε ήταν η επέλαση του εθνικού κορμού, του μικροαστισμού που αναζητά φταίχτες και ζηλεύει τον «ξένο», την εργάτρια, τον εργάτη, και ψάχνει πάντα τις δικαιολογίες για να γίνει επιθετικός για λογαριασμό των συμφερόντων των αφεντικών και του εθνικού κορμού. Ο εθνικισμός και ο ρατσισμός στην Ελλάδα της ανάπτυξης και της ευδαιμονίας δεν ήταν κάτι το περιθωριακό . Ήταν τα στερεά θεμέλια της εκμετάλλευσης των μεταναστών εργατριών και εργατών , πάνω στα οποία πάτησε το αναπτυξιακό θαύμα των δανείων, του χρηματιστηρίου, των μεταλλίων, της ντόπας, των τηλεπαράθυρων, των τουρκοφάγων, των λευκών χριστιανών και των τηλεσυνομωσιολόγων.

Το πογκρόμ της 4ης Σεπτέμβρη 2004, δεν «έτυχε». Πέτυχε.

Το πογκρόμ πέτυχε στις κερκίδες της Γαλάζιας Στρατιάς, στους ανασφάλιστους στις καφετέριες, στους κυνηγημένους από τους μπάτσους μετανάστες -όταν πια τα μποστάνια είχαν μαζευτεί και δεν τους χρειάζονταν πια η ελληνική επιχειρηματικότητα-, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, στις αυξήσεις στο κόστος διαβίωσης, στην μοναξιά που έχουν νιώσει οι περισσότερες και οι περισσότεροι στους εργασιακούς τους χώρους. Και συνεχίζει να πετυχαίνει κάθε φορά που για χάρη της μπάλας πολλοί επιχειρηματολογούν λέγοντας «ήταν μεμονωμένο, δεν μπορεί να ξανασυμβεί, μη μπλέκουμε το ποδόσφαιρο με τη πολιτική».

Ο ελληνικός φασισμός έχει ιστορική συνέχεια όπως και ελληνικό Κράτος και όποιος του χαρίζει ειρήνη, νομιμότητα, κοινωνικό χώρο και ιστορική συνέχεια, είναι επικίνδυνος.

Στο στημένο ρεπορτάζ του Alter, οι φασίστες που κυνηγάνε μετανάστες παρουσιάζονται ως «θερμόαιμοι» . Αν προσέξει κανείς τις λεπτομέρειες θα αναγνωρίσει μπλουζάκια φασιστών, τα ΜΑΤ να παριστάνουν πως προστατεύουν τους μετανάστες με τη πλάτη γυρισμένη στους φασίστες ή να επιτίθενται προς τους Αλβανούς που πανηγυρίζουν και όχι προς τους φασίστες. Όλο το ρεπερτόριο της πραγματικότητας του ελληνικού φασισμού μπροστά στις κάμερες. Μόνο που τότε δεν υπήρχαν «επιτροπές κατοίκων». Υπήρχαν … «θερμόαιμοι» … και …«συμπλοκές μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών»

Η αφίσες, από το 2006 στα ελληνικά και αλβανικά, από την antifa collective. Αλιεύτηκαν από τον ιστότοποantifalive. gr

collective1

collective2

2 thoughts on “4η Σεπτέμβρη ’04: η Εθνική χάνει, το πογκρόμ ξεκινάει

  1. Pingback: Με αφορμή τις εθνικιστικές διώξεις στον ελληνικό στρατό – Shades magazine

  2. Pingback: Με αφορμή τις εθνικιστικές διώξεις στον ελληνικό στρατό | Ώρα Κοινής Ανησυχίας

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s