Ιωάννινα 12 Σεπτέμβρη 2016: Νεοναζί βεβήλωσαν τον εξωτερικό χώρο της Συναγωγής

Στο στόχαστρο νεοναζί μπήκε η συναγωγή Ιωαννίνων που βρίσκεται μέσα στο κάστρο της πόλης την Δευτέρα 12 Σεπτέμβρη 2016. Συγκεκριμένα βεβηλώθηκε ο εξωτερικός χώρος της συναγωγής με σβάστικες.  Η επίθεση αυτή είναι η θλιβερή συνέχεια αντισημιτικών επιθέσεων και βεβηλώσεων στην Ελλάδα όλo το προηγούμενο διάστημα, όπως για παράδειγμα η βεβήλωση στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2015 του Εβραϊκό νεκροταφείο της Νίκαιας. Ως συνήθως οι δράστες των αντισημιτικών επιθέσεων στην Ελλάδα παραμένουν «άγνωστοι» στις αρχές και ατιμώρητοι.

Για την επίθεση στην συναγωγή Ιωαννίνων εξέδωσαν ανακοίνωση καταδίκης το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Ελλάδος ο δήμος των Ιωαννίνων , μια σειρά σελίδες που ασχολούνται με τον αντισημιτισμό όπως το ιστολόγιο “ενάντια στον αντισημιτισμό” στα αγγλικά  και η ηλεκτρονική περιοδική έκδοση Shades

Σε δηλώσεις προχώρησε και ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ μιλώντας στην τοπική εφημερίδα Ηπειρώτικος Αγών, λέγοντας πως έλαβε διαβεβαιώσεις από την αστυνομία πως θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να περιφρουρήσει τον χώρο και να αποτραπεί η εκ νέου αναγραφή ναζιστικών συμβόλων σε έναν ιερό χώρο.

Φωτογραφίες από την βεβήλωση

This slideshow requires JavaScript.

Ρεπορτάζ από το τοπικό κανάλι itv

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s