Το σχόλιο του grassrootreuter #49 “Τα τιτιβίσματα του αριστερού αντισημιτισμού”

vatikiotis

Ο Βατικιώτης για όσες/ους δεν έχουν ιδέα, είναι δημοσιογράφος και γνωστός αριστερός αντιμνημονιακός οικονομικός μπουρδολόγος. Γράφει στην φυλλάδα του ΝΑΡ “ΠΡΙΝ” και σε μια σειρά άλλα έντυπα ανάλογης αξίας. Στο grassrootreuter δεν χρειάστηκε ποτέ να ασχοληθούμε με τον συγκεκριμένο κύριο – όχι γιατί δεν θα μπορούσαμε δηλαδή – αλλά γιατί αν καταπιανόμασταν με κάθε αριστερό “αντικαπιταλιστή” του καφενείου και αντισημίτη σε αυτήν την χώρα, η ιστοσελίδα μας θα έπρεπε να έχει χιλιάδες ακόμα δημοσιεύσεις. Ωστόσο σήμερα μάλλον θα πρέπει να το κάνουμε και αυτό γιατί ο εν λόγω δημοσιογράφος έτρεξε να υπερασπιστεί έναν άλλο αντισημίτη που μας απασχόλησε λίγες μέρες πριν, τον υφυπουργό Πελεγρίνη.  Τυχαίο; εεε όχι. Γέννημα θρέμμα της ελληνικής αριστεράς ο Βατικιώτης, της αριστεράς ενός άλλου κυρίου, του γνωστού σε όλους/ες Δελαστίκ, θεώρησε καλό και χωρίς πολιτικές (για τον ίδιο) συνέπειες να προχωρήσεις στις δηλώσεις που βλέπετε στο tweet της φωτογραφίας. Όπως πολύ σωστά γράφει σήμερα και ένας φίλος μας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και αντιγράφουμε παρακάτω ολόκληρο το σχόλιο, το μίσος και ο στιγματισμός των Εβραίων δεν αποτελεί προνόμιο της νεοναζιστικής άκρας δεξιάς αλλά δυστυχώς διαπερνάει ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο και αυτόν που τοποθετείται στα αριστερά. Φυσικά και δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Η αριστερά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων γκρουπούσκουλων τροτσκιστικής και μαοϊκής αναφοράς, αλλά και οι αναρχικοί διαφόρων ταχυτήτων έχουν κάνει πάμπολλες φορές ανάλογες δηλώσεις.

Του Α.Θ

Είναι πολύ απλό και γι’ αυτό είναι εμετικό. Γράφει ”οι Εβραίοι”, δηλαδή στιγματίζει συλλογικά. Είναι ο ορισμός του ρατσισμού και του χυδαίου, πρόστυχου αντισημιτισμού. Ακόμη κι αν αναφερόταν στο κράτος του Ισραήλ αντί στους Εβραίους θα ήταν απλώς ένας ”ευπρεπής” αντισημιτισμός. Γιατί η κριτική στο κράτος του Ισραήλ δεν έχει καμία σχέση με το Ολοκαύτωμα, ιδίως βέβαια μέσα στο απαξιωτικό εθνικιστικό πλαίσιο του λόγου του Πελεγρίνη το οποίο ο Βατικιώτης ενισχύει. Όμως και σε οποιοδήποτε άλλο πλαίσιο κάθε σύγκριση, σχετικοποιώντας το ασύλληπτο μέγεθος της φρίκης, δεν είναι παρά αντισημιτισμός. Η μοναδική πραγματική σχέση του Ισραήλ με το Ολοκαύτωμα είναι ότι αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί τόπο καταφυγίου για εκατομμύρια Εβραίους από το κυνήγι και τον διαρκή στιγματισμό ανά την υφήλιο.

Αυτό αποκλείει την κριτική στις απαράδεκτες πολλές φορές πολιτικές του κράτους του Ισραήλ; Όχι, αρκεί να είναι ξεκάθαρα αποσυνδεδεμένη από κάθε μορφή αντισημιτισμού. Οι αγκυλωτοί σταυροί, οι ταυτίσεις του κράτους του Ισραήλ με τους ναζί και γενικότερα οι ναζιστικοί παραλληλισμοί δεν είναι τίποτα άλλο παρά η εμφάνιση του αντισημιτισμού με νέα άμφια, δεξιά, αριστερά ή ακόμη και αναρχικά.

Ο Jean Amery τριβελίζει για άλλη μια φορά τα αυτιά:
Ο αντισημιτισμός είναι μέσα στον αντισιωνισμό “όπως η καταιγίδα μέσα στα σύννεφα”.
Και δυστυχώς τα αριστερά σύννεφα είναι πολλά. Θλίψη και οργή!!!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s