Νεοναζιστικά τάγματα εφόδου στη Γερμανία – Έξαρση των οργανωμένων επιθέσεων κατά μεταναστών

Δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες στη Γερμανία αναγκάστηκαν να τρέξουν για τη ζωή τους μετά από τις επιθέσεις που δέχθηκαν από τάγματα εφόδου Γερμανών νεοναζί, γράφει η εφημερίδα Daily Mail.

Περισσότερα από 50 μέλη ακροδεξιάς συμμορίας συγκεντρώθηκαν στην πόλη Holzmarkt και άρχισαν να βρίζουν και να προσβάλλουν τους μετανάστες πριν αρχίσουν να τους κυνηγούν και να τους πετροβολούν.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η αστυνομία ήταν παρούσα στο περιστατικό αλλά δεν παρενέβη μέχρι τη στιγμή που οι μετανάστες άρχισαν να τρέχουν για να γλυτώσουν τη ζωή τους.
Ένας από τους πρόσφυγες χτυπήθηκε από τους ακροδεξιούς που τους κυνηγούσαν με ποδήλατα και τους πετούσαν πέτρες. Η αστυνομία, σύμφωνα με την εφημερίδα έσωσε έναν νεαρό πρόσφυγα που επίσης του είχαν επιτεθεί οι ακροδεξιοί, βάζοντάς τον στο περιπολικό.
Οι αρχές της πόλης είχαν επιβάλει απαγόρευση της κυκλοφορίας για ασυνόδευτα προσφυγόπουλα μετά τις ταραχές που είχαν ξεσπάσει στα μέσα Σεπτέμβρη, όταν ομάδα εφόδου νεοναζί από περίπου 80 άτομα είχαν επιτεθεί σε τουλάχιστον 20 πρόσφυγες στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Αυτή τη φορά οι ακροδεξιοί επιτέθηκαν πιο οργανωμένα καθώς διέθεταν ποδήλατα και αυτοκίνητα για να κυνηγήσουν τους πρόσφυγες.
Το χθεσινοβραδινό περιστατικό είναι μία ένδειξη της κατάστασης που φαίνεται να παγιώνεται στη Γερμανία και έρχεται μία εβδομάδα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό 72χρονου Γερμανού με καταγωγή από την Αλγερία από ομάδα νεαρών νεοναζί.
Οι επιθέσεις κατά μεταναστών και κέντρων προσφύγων την περσινή χρονιά σημείωσαν ραγδαία άνοδο καθώς σημειώθηκαν περισσότερες από 1.000 επιθέσεις, αριθμός πενταπλάσιος από τον αντίστοιχο του 2014.
Επιμέλεια: Κυριάκος Αργυρόπουλος

One thought on “Νεοναζιστικά τάγματα εφόδου στη Γερμανία – Έξαρση των οργανωμένων επιθέσεων κατά μεταναστών

  1. Pingback: Νεοναζιστικά τάγματα εφόδου στη Γερμανία – Έξαρση των οργανωμένων επιθέσεων κατά μεταναστών | Ώρα Κοινής Ανησυχίας

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s