Η Ουκρανία ανοίγει ποινική έρευνα εναντίον 94χρονου εβραίου ήρωα του Β Παγκοσμίου Πολέμου

πηγή: Shades Magazine

Οι αρχές της Ουκρανίας αποφάσισαν να ξεκινήσουν ποινική έρευνα σε βάρος ενός 94χρονου Εβραίου ήρωα του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία ενός συνεργάτη των ναζί. Ο Steckler ήταν ανώτερος αξιωματικός του σοβιετικού στρατού και μετά τον πόλεμο διορίστηκε αξιωματικός στην KGB και ήταν υπεύθυνος για τη σύλληψη των Ναζί και των συνεργατών τους στη δυτική Ουκρανία.

Ο Μπόρις Στάκλερ έλαβε προειδοποίηση ότι αναμένεται να δικαστεί για τη δολοφονία ενός Ουκρανού εθνικιστή το 1952.

Κατά τη διάρκεια μιας μάχης στην Περιφέρεια Rivne στη δυτική Ουκρανία, ο Steckler συμμετείχε σε μια αντιπαράθεση με εθνικιστές που συνεργάστηκαν με τους Ναζί. Κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε ένας άνθρωπος με το όνομα Neil Hasiewicz, ο οποίος ήταν προπαγανδιστής και περιφερειακός δικαστής κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Οι τοπικές εθνικιστικές ομάδες κατέθεσαν πρόσφατα καταγγελία κατά του Steckler, κατηγορώντας τον για ευθύνη για τη δολοφονία του Hasiewiczγεγονός που ο Steckler δεν αρνείται. Σε μια πρωτοφανή κίνηση, αυτή είναι η πρώτη φορά που οι ουκρανικές αρχές προσπάθησαν να συλλάβουν ένα άτομο που εργάστηκε ενάντια των συνεργατών των Ναζί κατά τη διάρκεια και μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Steckler αναγνωρίστηκε ως τοπικός ήρωας πολέμου και προσκαλείται τακτικά στις παρελάσεις που τιμούν τη νίκη επί των Ναζί. Τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου και έλαβε αμέτρητα μετάλλια Θάρρους.

Ο Alex Tantzer, του οποίου η οικογένεια δολοφονήθηκε στο Ολοκαύτωμα στην περιφέρεια Rivne, δήλωσε ότι δεν ήταν τίποτα λιγότερο από ένα σημάδι πολιτισμικής παρακμής για τους Ουκρανούς (η δίωξη του Steckler)  .

“Δεν ξέρω αν πρόκειται για αντισημιτισμό ή όχι. Στην Ουκρανία γίνονται περιστασιακά, καταγγελίες από εθνικιστικές οργανώσεις και είναι κρίμα που οι αρχές τις παίρνουν στα σοβαρά … Είναι κρίμα που η κυβέρνηση στην Ουκρανία δεν σταματά αυτά τα φρικτά πράγματα. Τώρα που γιορτάζουμε τη νίκη επί της Ναζιστικής Γερμανίας, ασκούμε δίωξη σε αυτόν τον Εβραίο που πολέμησε εναντίον των Ναζί ».

Μετάφραση από τα αγγλικά: http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4955865,00.html

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s